Millä mielellä lähdet yleensä neuvolaan?

  • Viestiketjun aloittaja mam
  • Ensimmäinen viesti
Niin et käydään nyt punnituttamas ja mittauttamassa ja kuuntelemas nuorien terveydenhoitajien (nuoremipia kuin mä ja mul ikää 24v.) paasausta et miten keitetään kaurapuuroa tai perunoita (oon kokki ammatiltani).

Omaa terveydenhoitajaa ei olla kertaakaan nähty. Ens kuussa 1v6kk neuvolalääkäri ja onneks tuo lääkäri sentään mukava ihminen.

Siis nuo nuoret terveydenhoitajatkin mukavia, iloisia ja ystävällisiä mutta mitään neuvoja yms. ei niiltä irtoa. :D
 
Acinonyx jubatus
Ihan ok mielellä yleensä, mutta tänään kun sieltä tulin, niin alkoi masentaa(verenpaineen vuoksi).

Siellä olisi ollut opiskelijakin mukana, mutta sanoin, että ei millään pahalla, mutta en oikein pidä siitä ja hän sekä th sanoivat, että ei mitään, se on mun oikeus päättää keitä siellä on ja ymmärsivät oikein hyvin kantani.

Liekö kysymys äitiysneuvolasta vaiko lasten, vastasin siis toiselta kantilta :D <br><br>
 
Liian Paksu perhoseksi
Jostain syystä mua aina vähän jännittää, käyn sitten pojan kans tai äitiys neuvolassa, syytä tohon en ees tiiä. Kummallakin puolella on aivan ihanat tädit ja kaikki on aina ollu hyvin. Mut hyvällä mielellä kumminki, mennen tullen. =)
 
Miua on ruvennut jotenkin ärsyttämään... Tuntuu että siellä kouhkataan niin hirveästi mitättömistä asioista. :saint: Just sain tommosen viisivuotiaan kyselykaavakkeen mikä pitää kerhotätien kanssa täytellä. Tuntuu että kovin nyt syynätään kaikenlaista vaikka mitään varsinaisia ongelmia ei ole. Lapsi on "tapaus".
 
terkka itsekin
tuohon vaan, että syynätään esim.viisi vuotiasta niin tarkasti niin siihen on kyllä erittäin järkevät perustelut.Se ikävaihe on tärkeä ja monet siihen vaiheeseen kuuluvat taidot,kyvyt,mahdollisuudet ovat erittäin tärkeitä lapsen jatkoa ja koulua ajatellen. Päämääränä on kuitenkin lapsen hyvinvointi :) Ja monesti taas erikoissairaanhoidossa ihmetellään, jos esim.neuvolassa ei ole huomattu jotain mikä olisi pitänyt huomata :/ Mutta ymmärrän kyllä, että valillä kysymykset ja se, että niin tarkasti "syynätään" voi tuntua hassulta ;)
 
Yleensä jännittynein mielin menen. Neuvolassa kaunistelen totuutta tai jätän sanomatta asioita. Poispäin tulen yleensä (varsinkin lääkäriltä) harmistuneena kun taas sai kuulla miten kieroutunutta on imettää yli 1-vuotiasta tai miten perhepedissä nukkuvasta lapsesta ei koskaan tule tasapainoista aikuista. Ei sais välittää, väestövastuulla pienellä paikkakunnalla lääkäriä kuunnellaan kuin jumalan sanaa vaikkei se mitään tietäiskään. Musta se on aseman väärinkäyttöä.
 
ihan hyvällä mielellä vaikka joudun pojan mukaan raahaamaan mutta se onneksi tykkää tulla sinne ja leikkii nätisti sillä aikaa kun äiskää ja vauvaa tutkitaan ja sit kerää lelut kiltisti kun on sen aika ja lähtee nätisti...no joskus haluaisi vielä siellä aulassa jäädä leikkiin mutta aika harvoin.
neuvolan tätille kyllä jo viimeksi sanoin etten enää tuu mutta ainakin tänään jouduin vielä sen perumaan....saa nähdä joutuuko sinne meneen vielä 40+3 nlaan ens viikolla :whistle:
 
Äitiysneuvolassa oon käyny ihan hyvällä mielellä, tosin nyt kesäkuun siä on joku vastavalmistunut sijainen ja jotenkin en vaan pysty luottamaan sellasen sanoihin, kun kokemusta ei ole... Se on ollu siä nyt pari kertaa oikeen tädin kans ja jotenkin on vaan niin.... epävarma, ettenkö sanois...

Lastenneuvolassa koen käyväni lasten kans turhaan, meillä kun on täti joka hyvä kun oman nimensä muistaa (onneks jää eläkkeelle kesän jälkeen), ja se on semmonen söheltäjä etten luota yhtään sen toimintaan. Onneks ei oo koskaan ollu mitään järin tärkeetä asiaa neuvolaan, itekin melkeen tienny samat asiat kuin mitä se täti on puhunu.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.05.2007 klo 13:26 pirrrkko kirjoitti:
Yleensä jännittynein mielin menen. Neuvolassa kaunistelen totuutta tai jätän sanomatta asioita. Poispäin tulen yleensä (varsinkin lääkäriltä) harmistuneena kun taas sai kuulla miten kieroutunutta on imettää yli 1-vuotiasta tai miten perhepedissä nukkuvasta lapsesta ei koskaan tule tasapainoista aikuista. Ei sais välittää, väestövastuulla pienellä paikkakunnalla lääkäriä kuunnellaan kuin jumalan sanaa vaikkei se mitään tietäiskään. Musta se on aseman väärinkäyttöä.

:/ no onpas ikävää. Meidän neuvolassa taas imetyksestä ja perhepedistä olen saanut vain kannustusta, siis myös nla lääkäriltä.
Hyvillä mielillä mennään neuvolaan ja iloisena tullaan kotiinkin... =)
 
Pojan odotus- ja vauva-aikana hyvällä mielellä, oli osaava terkka jolta sai aina vastauksen ja jos hän ei tiennyt jotain, niin selvitti asian. Aina oli aikaa jutella mieltä painavista asioista.

Tytön odotus- ja vauva-aikana paljon huonommalla fiiliksellä, pelkät mitat tarkisti ja kiitos hei. Aina jäi kysymykset auki ja terkkaa ei tuntunut kiinnostavan mikään mistä olisin kysynyt/puhunut.

Tämän odotuksen aikana taas vaihtui neuvola, vasta kerran siellä käyty ja täti vaikuttaa vielä aika vieraalta eikä erityisesti vaikuttanut siltä että ottaisi asioista selvää jos ei tiedä... Onneksi sokerirasituksesta ja painoarvion tekemisestä oltiin samaa mieltä, siltä osin jäi hyvä fiilis.
 

Yhteistyössä