Millä viikolla uudelleensynnyttäjien ensimmäinen äitiysneuvola yleensä on?

  • Viestiketjun aloittaja vieras...-.
  • Ensimmäinen viesti
vieras*
Alkuperäinen kirjoittaja vieras vielä kysyy;29833339:
Ok... Olikos niin että sydänääniä ei vielä tuolloin kuunneltu? En muista yhtään miten se menikään ja todennäköisesti systeemit hieman muuttuneetkin tässä parin vuoden aikana.
Kyllä kuunneltiin :) Toisessa raskaudessa meidän terveysasema oli kesälomilla ekan neuvolakäynnin aikaan niin kävin toisessa paikassa, ja siellä kurkattiin vielä ultrallakin. Omalla terveysasemalla ei edes ole sitä laitetta. Sydänäänet on kuunneltu joka kerta. Käytännöt vaihtelee eri neuvoloissa, tiedän ainakin että jossain eka neuvolla on aikaisemmin (jolloin sydänäänetkään eivät taida kuulua).
 
vierasss
Eka nla oli ekassa ja tokassa raskaudessa rv 8+.
Sydänääniä ei edes yritetä kuunnella ennenkuin on viikkoja 10+.
Lääkärineuvola oli molemmissa rv 12, silloin kuulin ekaa kertaa sykkeet.

Nythän noihin on tullut jotain muutoksia, oliko niin, että ainankin se keskiraskauden lääkärikäynti on jäänyt pois?
 
Odotan nyt toista ja ensimmäinen neuvola oli viikolla 9+1. Noihin aikoihin oli myös ekan kohdalla, koska silloin varataan aika np-ultraan ja ensimmäisiin verikokeisiin.

Tällä kertaa kokeiltiin kuunnella sydänääniä, mutta eihän niitä kuulunut. Pikkuisen petyin, koska joillakin syke oli kuulunut jo noilla viikoilla ja olin sitten ihan tyytyväinen, että ekan kohdalla ei edes yritetty. Muutenkin ekan kohdalla pelkäsin juuri noilla viikoilla mahdottomasti keskenmenoa ja jonkin verran tässäkin raskaudessa.
 
Molemmissa ollut rv 7-8. Rv 10+0 pitää ottaa ne veri- ja pissakokeet ja muutaman viikon sisään np-ultra, lähetteet meillä on laitettu ekasta neuvolasta eteenpäin joten siksi pitää olla ennen tuota rv 10+0. Tai nyt toisen lapsen kohdalla (2013) kerrottiin, että nykyisin täällä pyritään että käydään mahdollisimman täsmällisesti juuri tuolloin ne verikokeet ym ottamassa jotta tulos olisi mahd luotettava. Esikoisen kohdalla oli ne seulat ja np-uötra samalla käynnillä n. Rv 12, mutta kuulemma tällä uudella systeemillä tuo ultra-aika joustaa enemmän..

Mutta siis rv 6-9 on ollut kaikilla lähipiirissäkin nuo ekat neuvolat.
 
Tän toisen kanssa oli jo viikolla 5. Seuraava sitten vasta rv 22. Välissä toki viikon 12 ultra ja satunnaisia veri- ja muita kokeita.
 

Yhteistyössä