Millainen eteinen on toimiva?

Meille on nyt lopultakin valmistumassa se uusi eteinen, ja mie oon alkanut miettimään, että miten siitä sais mahdollisimman toimivan.

Millaisia naulakko ym. ratkaisuja teillä on hyviksi havaittu?

Naulakkotilaa pitää olla riittävästi ja jokaiselle pitää olla ainakin talvea ajatellen oma kori tai kaksi villasukille, hanskoille, hatuille jne ja syksyn kurakelejä ajatellen pyykkikorista eteisen nurkassa en luovu.

Mutta muita vinkkejä, miten luodaan toimiva eteistila?
 
Kiitos pyykkikori ideasta. :flower: =)
Meille tulee tuohon eteisaulaan Ikeasta sellaiset lokerikkohyllyt (en nyt muista niiden nimiä ) sellainen 'tilanjakaja' ja niihin sitten korit kaikille. Sitten tulee sellainen parvekelaatikko, jossa kansi, se on puinen ja ostan siihen pehmusteen niin käypi penkistäkin. Sinne sitten osa kengistä jemmaan.
 
remppatyttö
Ihan ekana kannattaa kartottaa teidän perheen tarpeet. Onko pieniä vai isompia lapsia, onko tarkoitus että he omatoimisesti pukevat jne. Muutama perusajatus on hyvä muistaa:

1. tarpeeksi naulakkotilaa. Normaali hattuhylly on todella hyvä (sellainen missä on koukut sekä henkaritanko), ylös saa sitten esim. laatikoihin kaulaliinat, pipot, hanskat jne.

2. Laskutilaa. Onko avaimille oma paikkansa, entä laukut?

3. kengät järjestykseen. kenkätelineen alle kannattaa sijoittaa ovimaton tapainen, jotta se on helppo puhdistaa, heittää koneeseen, eikä tahraa lattiaa kun lapset tulevat kurakenkien kanssa sisälle.

4. Avaruus. Eteinen on kodin käyntikortti, sijoita valaistus ja peilit niin että ne luovat yhtenäisen tunnelman.

5. Värimaailma. Katso ovelta sisälle kotiisi, tee värimaailmasta jatkuva mutta erota eteinen muusta tilasta esim. matolla mikäli eteinen on alku käytävästä.

Näillä vinkeillä pääsee hyvin alkuun, lisäät vain oman persoonasi peliin :)
 
eräs
Matto joka helppo pestä ja imuroida! Kenkäkaapit, ja perusnaulakot. Sellainen penkki, jonka sisällä säilytystilaa, on hyvä (esim. pyöräilykypärät voi säilöä siellä.)
 
Tuo naulakkotila onkin se, mikä mua eniten mietityttää... ja kenkäongelma.

Siis jos mie laittaisin pienille (alle kouluikäiset) yhdelle seinälle ns. lasten naukalon ja sen päälle hyllyn, johon niitä hattu ym. koreja.
Ja toiselle seinälle ala-asteikäisten naulakon + oman hyllyn heille ja kolmannelle aikuisten ja ylä-asteikäisten naulakon hyllyineen.
Sit johonkin nurkkaan / ovenpieleen sellainen naulakkopuu vieraille.

Ja oviseinälle vaan hyllyjä kengille... vaikka useampaan tasoon... Oisko hassua?
Tässä kun on vielä sellainen hyvä puoli, että märillä keleillä kengät voi jättää kuivahtamaan oven ulkopuolelle... kun siinä on iso, katollinen ja seinällinen tila, ns. kylmä ulko-eteinen.

Sit vois kuvitella noiden naulakkojen alle vaikka sellaisia "arkkulaatikoita", jonne vois laittaa "ylimääräsiä", siis harvemmin käytössä olevia, kenkiä.

Niin, ja käsilaukkuja, avaimia ym. ei säilytetä eteisessä, vaan ne tuodaan tänne ihan sisälle omaan paikkaansa... meillä täällä maalla normaalisti kun on ovet auki, siis lukitsemattomina pitkin päivää, niin ei viitsi jättää koko omaisuuttaan heti eteiseen ;)
 
marita
ideoita ei ole, itsekin niitä kaipaisin, ja meillä on "vaan" 4 lasta ja tuntuu että eteinen hyrskynmyrskyn. ja talo on rakennettu 3v sitten, ja nyt huomattu että muutoksia tarvitaan

 
Beep
Alkuperäinen kirjoittaja Aurinkokunta:
Meille on nyt lopultakin valmistumassa se uusi eteinen, ja mie oon alkanut miettimään, että miten siitä sais mahdollisimman toimivan.

Millaisia naulakko ym. ratkaisuja teillä on hyviksi havaittu?

Naulakkotilaa pitää olla riittävästi ja jokaiselle pitää olla ainakin talvea ajatellen oma kori tai kaksi villasukille, hanskoille, hatuille jne ja syksyn kurakelejä ajatellen pyykkikorista eteisen nurkassa en luovu.

Mutta muita vinkkejä, miten luodaan toimiva eteistila?
Ainakin erilliset korit villasukille ja muille "puhtaille" ja ulkona käytetyille hanskoille, hatuille jne.

 
satunnainen
Meillä eteisessä kovassa käytössä ns.koritornit, siis ne semmoiset systeemit missä 4 koria päällekkäin, korit ulosvedettäviä, metallisia...niihin jos vaikka muksu kiiruussa viskaa nihkeät rukkaset niin jopa vähän kuivuvat siinä, siis eivät ainakaan ihan vallan homehtumaan ryhdy.Ihan näppärät, eikä kovin kalliit.
 
Lilli
Mulla on eteisessä sellainen normi naulakkosyvennys, jonka päällä kaksi yläkaappia (joissa on sellaista, mitä ei ole vuosiin tarvinnut) Sen alla hattuhylly (iso) siinä muovikoreja hatuille ja kintaille, sitten siinä takaseinällä naulakoita, jotka ei ole käytettävissä, kun edessä henkaritanko. Laitoin sitten toiseen reunaan lankakorijutun, missä 3 vedettävää lankakoria tuon taaperon tavaroille ja kengille,sekä kauppakasseille. Sitten tietty kenkäteline ja sen eteen mahtuu vielä rivi kenkiä.
 
Meillä on eteiseen tehty jokaiselle lapselle oma lokeronsa ns. päiväkotimallia. Lokerossa on kymmenkunta koukkua vaatteille ja koulurepulle, esessä vielä iso koukku, jossa säilytetään kesällä pyöräily- ja talvella luistelukypärää. Alla on vetolaatikko, jossa säilytetään käsineet, lakit, sukat, jotka ovat parhaillaan käytössä.

Lokeroiden yläpuolella on lisää näitä vetolaatikoita, joissa säilytetään ylimääräiset lapaset ym. ja sieltä niitä on helppo ottaa käyttöön tarpeen tullen. Laatikon etupaneelissa lukee, mitä mikäkin laatikko sisältää.

Kengille on tehty puiset penkit, joiden päällä on kiva laittaa niitä kenkiä jalkaan. Märät vaatteet laitetaan kuivumaan oskarinoksalle hengareihin tai sellaiseen pieneen kuivaustelineeseen (hanskat ja sukat). Luistimet säilytetään sellaisissa taitettavissa tuuletustelineissä, joita tapaa olla parvekkeilla - terän keskellä olevista rei`istä roikkuvat ja kuivuvat hyvin siinä eivätkä terät hakkaa toisiaan.

Näillä systeemeillä meillä toimii homma aika mainiosti, vaikka lapsia on paljon :)
 

Yhteistyössä