Millaisella katselukorkeudella teillä on televisio?

  • Viestiketjun aloittaja J-t harmaana
  • Ensimmäinen viesti
J-t harmaana
Kun aattelin vaihtaa tuon tv-tason senkkiin, ettei muksut ylettyis lääppimään tuota ruutua, saati painelemaan noita nappuloita. Nykyisen tv- tason korkeus on se varmaan aika normaali 50cm, ja himoitsemani senkki ois 86cm korkea. ELi telkkarin katselukorkeus nousis 36 senttiä. Kyseessä 42" töllö. Tuleeko liian korkeelle?
 
"tiuku"
Meillä on tv senkin päällä, joka on näköjään 70cm korkee. Vaikea kuvitella vielä noinkin paljon korkeemmalle tv, mutta sekin vaikuttaa, kuinka kaukaa teillä sitä katsotaan. Jos sohva/nojatuoli/mikäikinä on kovin lähellä töllöö, niin niskat huutaa pian hoosiannaa...
 
Meillä tv on seinällä ja n. 93 cm:n korkeudella. Mutta katsellaan tv:tä sohvalta ja silloin katseluetäisyys on varmaankin n. 4 m. Eikä siis mun mielestä tv ole liian korkealla ollenkaan. Riippuu varmaankin juurikin tuosta katseluetäisyydestä, että mikä korkeus on hyvä :)
 
Isompi telkkari, jota päivittäin käytetään, on aikalailla sohvan istuinten korkeudella (alareunastaan).

Makkarissa pieni telkkari on lipaston päällä ja korkeus lähinnä sama kuin työpöydällä.. Ja on liian ylhäällä jokapäiväiseen käyttöön kyllä. Silloin tällöin käytettynä menettelee.

Ainakin meidän telkkareiden kuva näyttää liian tummalta jos sitä katsoo kovin alaviistosta.
 
J-t harmaana
Mä mylläsin vähän kämppää ja siirsin nyt tuon telkkarin jo olemassaolevan senkin päälle, korkeus 80cm eli kuus senttiä matalammalla ku ois ollut sen ostamani senkin päällä. Aika passeli korkeus, kun meillä on etäisyyttä telkkariin ehkä 3.5metriä. Olettaisin että tolla korkeudella ois, jos laittaisin suoraan seinäänki kiinni. Mutta tosiaan tuohon vielä se 6 senttiä lisää ois ollu liikaa =) JA säästypä rahaaki...
 
Periaatteessahan ruudun pitäisi olla sellaisella korkeudella, että sitä katsotaan joko suoraan tai hieman alaspäin. Kuitenkaan tuo 86 cm ei kuulosta kovin pahalta, itselläni on varmaan n.75 cm korkean tason päällä telkkari ja ihan ok niin.

Tietysti riippuu myös, että mikä telkkarin katseluetäisyys on. Täällä www.rakennusyritykset.fi/artikkelit/sisustus/taulutelevisio-seinalle ainakin luki, että etäisyys pitäisi olla 1,7 metriä 42 tuumaiselle, mutta jos telkkarin laittaa tosi ylös niin varmaan etäisyyskin pitäisi olla pidempi ettei niskat väänny. Mutta ei tuo 86 ole niin paha kun näkeehän noita hienosti sisustettuja asuntoja missä telkkari on sitten tosi korkeella seinällä (mihin taas en kyllä itse lähtisi)
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä