Millaiset rajat pleikkarinpeluulle?

  • Viestiketjun aloittaja Neljän äiti
  • Ensimmäinen viesti
Neljän äiti
Nyt ovat neuvot ja kokemukset tarpeen. 9v pojan kanssa on jatkuvaa riitaa pleikkarilla ja tietokoneella pelaamisesta. Hän pelaa ikäisilleen sopivia pelejä, mutta haluaisi pelata lähes aina. On kokeiltu pelipäiviä 2h/pvä kahdesti viikossa, mutta aika venyy kun hän ei malta lopettaa käskyistä huolimatta ennenkuin käyn sammuttamassa koneen. Lyhyemmät ajat eivät samasta syystä onnistuneet. Nyt kokeilussa että lauantaisin saa pelata ruokailuja lukuunottamatta klo10-19 mutta sekään ei tunnu riittävän ja riitaa tulee jos pitäisi lähteä kauppaan/kylään tms. pelipäivänä. Pitäisikö pojan antaa pelata enemmän vai laittaa koko pelikoneet vintille? Koulunsa poika hoitaa hienosti, nukkuu ja syö tarpeeksi ja ulkoileekin. Toinen poika 7v seuraa perässä, mutta ei ole peleistä noin kiinnostunut. Pelaamisen jälkeen lapset ovat levottomampia ja riitelevät enemmän. :\|
 
Mun mielestä annat pelata aivan liikaa ja olet itsekin huomannut muutoksen lapsissasi.
Meillä lapset ovat kohta 15, 12 ja 7 vuotiaat ja heillä kaikilla on samat pelisäännöt.Pleikkarilla saa pelata puol tuntia kerrallaan ja vain kahtena päivänä viikossa.Tietokoneella voi olla joka päivä,mutta sama puoli tuntia.Meillä käytäntö toimii,koska emme ole antaneet muita vaihtoehtoja.
 
Samojen ongelmien kanssa painitaan täälläkin... Meillä poika 11v ja tyttö 10v myös (poika enimmäkseen) haluais pelata koko ajan. Meillä ollu ma, ke, pe ja la pelipäivät 45 min kerrallaan. Mielestämme tämä on ollu ihan riittävästi. Jatkuvasti kuitenkin kuuluu narinaa siitä, ettei saa pelata tarpeeks... No, erinäisten muiden syiden vuoksi eilen astui 2 viikon pelikielto päälle; katsotaanpa taas tauon jälkeen, osaisivatko olla protestoimatta mielestään vähäisiä peliaikoja! Tekee muuten ihan terää välillä laittaa koko pelikone hyllylle! Ollaan kokeiltu sitä ennenkin... ;)
 
Meillä sääntö että pojat 12 ja 11v saavat olla tietokoneella ½tuntia joka päivä, ja pleikkaria saman verran mutta vain maanantaisin,keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin. Meillä narinaa on välillä että liian vähän on aikaa, mutta yleensä ei. Joskus on päiviä että eivät pelaa ollenkaan. Koulun hoitavat kunniallisesti ja ulkoilevat paljon, harrastuksia on myös...

=)

 
Konsoli
\
Alkuperäinen kirjoittaja 25.01.2007 klo 17:53 Kata kirjoitti:
Meillä 6 vuotias olisi konella (x-box tai tietsikka) jatkuvasti.
Oli pakko sopia aikarajoitus.
1 tunti/pv, itse saa valita onko sen x-boxissa vai tietsikalla.
Mun mielestä tämä on liikaa! Meillä 7-vuotias saa olla tietsikalla tai x-boxilla ke ja la puoli-1 tunti. Ei sitä ennenkään oo lapsuutta vietetty pelikoneilla... :$
 
minulla 7 ja 6 vuotiaat pojat. Meillä sääntönä että pe ja la on pelipäiviä. Kumpikin saa pelata vuorotellen, joskus laitamme munakellon soimaan jos meinaa vuoroista tulla sähläystä. Pari tuntia kerrallaan on jo liikaa. Alkaa silloin päässä surisemaan. Saavat valita pelatako pleikkaa vai tietokoneelta kiinnostavia lastenjuttuja. Ikärajat peleissä on minusta tärkeitä pitää. Olen joskus ilmoittanut kavereiden kyläpaikkaan vanhemmille, että katsovat perään etteivät pelaile isojen pelejä, kun vanhemman pojan kavereilla on jos minkälaisia pelejä.
 
Ei ole pleikkaria. Ei ole koskaan ollutkaan.

Lasten käytössä on jo tätä nykyä tietokone, jossa on tehoa pelienkin pyörittämiseen. Pelien käyttöaikaa säädellään siten, että jos meinaat pelata vartin, teet sitten sitä ennen puoli tuntia jotakin fiksua (kirjoitat ja opettelet wordia, piirrät ja syvennyt kuvaohjelmiin, teet animaatiota animaatio-ohjelmalla tai sävellät)

Yleensä käy niin, että tekevät sitten animaatiota, säveltävät tai kirjoittavat hulluja kertomuksia ja unohtavat koko pelaamisen...

Piika-äiti
 
Pleikkaa meillä ei ole, mutta koneella pelaavat 10 ja 8 vuotiaat pari kertaa viikossa n. pari tuntia. Välillä siis vuoronvaihto.

Tuo lauantain pelaaminen klo 10-19 kuulostaa kyllä paljolta! Eihän lapsi tätä asiaa päätä vaan sun täytyy ne rajat laittaa. Jos huutaa ja raivoaa, niin siitä vaan , ei siihen huutoon kukaan kuole....

Kone aiheuttaa riippuvuutta tosi nopeesti ja meillä varsinkin tuo poika on usein pahalla päälla tai levoton pelaamisen jälkeen. Onneksi nyt satoi lunta, niin hiihtäminen kiinnostaa pelaamista enemmän!

Keksipä jotain korvaavaa toimintaa tilalle;ulkoilua, lautapelejä yms.
 
Meillä astui taas uudet säännöt tänään tietsikalle. Pleikkaria pelataan tosi harvoin. Tietsikalla 8 ja 10 v tunti /pv ja viikonloppuna saattaa tulla toinen lisätunti jos tilanne siltä näyttää. Heillä tietsikka-aikaan kuluu kaiken lainen surffailu ja nettipeluu jääkiekkoa, jossa yhteen peliin voi mennä 30-min 45 min. Luvalla voi sitten mesettää kavereille lisäksi. Sekä käyttää hyöty ohjelmia kuten piirto, kuvankäsittely, World , musiikin haku.

12 v käyttää tietsikkaa mesettään ja irc sivuilla ja harrastussivujensa tutkimisessa sekä pelaa lähinnä nettilätkää. Hänelle ei luotu nyt aikarajoja, kun ei ole siinä ollut niin ongelmaa. Treenaa 4x vk ja pelit päälle liikuntaa, tapaa paljon kavereita niin aikaakaan ei koneelle niin paljon ole.

Sitten jos sääntöjä ei noudata menee ainakin seuraavan päivän pelivuorot tai enemmän. Illalla ei saa olla koneella 8 ja 10 v kahdeksan jälkeen , eikä 12v 9 jälkeen.

Kukin taplaa tavallaan, me yritetään nyt näin. Enemmän aikaa näyttää olevankyllä kuin useimmilla.
 

Yhteistyössä