millaiset tuplavaunut?

  • Viestiketjun aloittaja yrtti
  • Ensimmäinen viesti
yrtti
Mulla ei ole kaksosia, vaan laspet 1v2kk:n ikäerolla, ajattelin kysellä tätä täältä, teillä kun on kokemusta! Eli on siis vauva ja reilu vuosikas. Vaunuja olisi tarkoitus käyttää (näillä näkymin) koko ratasikä, kuinka kauan esikoinen nyt ajatteli istualtaan matkustaa.

Eli millaiset vaunut olisi hyvät?
Kriteerit: Vierekkäin istuttavat, erillisillä selkänojilla, pitää päästä kulkemaan hangessa (siis semmoinen 15cm ainakin lunta) sekä loskassa ja sorateillä. (asutaan maalla). Autoon mahtuminen ei ole ongelma; autoon kyllä mahtuu, mutta toki olisi kivaa mahtua vaikkapa kauppojen ovista sisälle.

Onko lumessa kulkemisen suhteen eroja 3- ja 4-pyöräisillä vaunuilla?

Onko kokemuksia esim. brion vaunuista, tai oran? Onko nuo orat kuinka painavat/hankalat käytännössä. Painoa näyttäisi olevan aika paljon niissä, mutta autoon nostaminen tms ei ole mulle tuon painon takia ongelma, saan ne kyllä nostettua.

Entäpä carenan 3-pyöräiset? Ne olisivat edulliset ainakin, mutta miten kulkevat lumessa?

Millainen emmaljunga on merkkinä?

Kehukaa, haukkukaa ja kertokaa kokemuksianne!

Käyttö on sis lähinnä tuossa lähitiellä (se luminen/sohjoinen hiekkatie) kulkemista, sekä terveyskeskus, kauppa ja kaupunki reissuja.
Kovin pitkiä vaunulenkkejä tuskin teen, mutta äkkiähän tuossa käveleskellessä tunti hurahtaa.

Toki olisi hyvä, jos toinen lapsista voisi nukkua päiväunet noissa tuplavaunuissa, mutta meillä on ihan perusvaunutkin, ja esikoinen nukkuukin yleensä sisällä, eli sinänsä unikäyttöä vaunuilla ei ole.
 
pompannappi harmaana
Me ostettiin emmaljungat 2003 ja jo siis 3 vuotta ajeltu ja kilometrejä kivasti onkin kertynyt...päivittäin n.5km kaikkiaan. Ja kärryt on edelleen loistokunnossa. Hyvin säilytettynä (sisällä) säilyneet melkein uudenveroisina.

Kannattaa siis maksaa, kun käyttöäkin löytyy.
Ilmakumeilla on menty loistavasti niin loskat, kurat kuin lumetkin. Ja ongelmia kumien kestävyyden kanssa ei ole ollut.

Vauvaaikana meillä oli käytössä emman lämpökantokoppa, joten hullusti ei niistä tullut lisäkuluja.

Emmaljungien merkkiä en muista, mutta ne kalleimmat tuplamallit siis meillä...just nuo kaikki haluamanne ominaisuudet.

Ja nyt siis meillä ollaan 3 vuotiaita ja vielä meinasimme ensikesän ajella...toistaiseksi koonpuolesta vielä hyvin passelit.

:) pompanappi
 
meillä oli oran duourbaanit ja tykkäsin kyllä ja kuljin paljon kävellen myös talvella sekä busseissa ym.
ovista mahtui hyvin olivat silloin kapeimmat mitä löysin -04 siis
ja farmariin jaksoin kyl nostaa ihan hyvin

 
Meillä Ora Land-06, isot paksut ilmakumipyörät, joten hyvin kulkee missä vaan, kevyet työntää, isot makuutilat...meillä tosin olleet käytössä vasta 2kk, mutta on todettu tosi hyviksi...mitäs vielä...juu kapeimmat tuplarattaat mun tietääkseni ovat, 74cm, joten hyvin olen kauppoihin yms. mahtunut. Autoon mies aina nostanu, joten en tiä kuinka hankalaa, mutt tietty raskailta vaikuttais ton jämäkkyyden ja painon takia, kun teräsrunko...
Meillä on myös Oran pehmeet kantokopat tytöillä, ja sitten noihin kuuluu vakiona se lämmin paksu jalkapeite, mikä on ihan ykkösjuttu siinä vaiheessa kun kantokoppiin eivät enää mahdu! Eli voin siis näitä suositella lämpimästi! =)
 
Ai niin, kokemusta löytyy myös ABC-Design 4-pyöräisistä tuplarattaista, kun isommilla sisaruksilla on ikäeroa 1,5v. niin heillä oli nuo rattaat. Eli ne oli matkarattaat, ja siis kevyet, meni pieneen tilaan, mun mielestä kyllä tosi hyvät matkarattaiksi, renkaat oli tarpeeks isot, ett huonollakin kelillä pärjäs, kaikkiin kauppoihin mahduin :LOL: , ja olivat kuitenkin tosi edulliset, n. 200?...
 
kaksosten äiti
Meillä oli kaksosten ekoina vaunuina Ora Duoletto -01 yhdistelmät. Tykkäsin kovasti mutta jouduttiin niistä luopumaan kun tulivat liian ahtaiksi. Vaunut tosiaan olivat kivan kapeat (74 cm muistaakseni) eli mahduttiin helposti kaupan ovista jne., mutta kun kaksoset olivat n. 1½-vuotiaita ja talvella toppahaalarit päällä rattaissa, alkoi olla ahdasta. Mutta sullahan oli eri-ikäiset lapset, eli samanlaista ongelmaa ei varmaan tule. Näissä yhdistelmissä oli lämmin jalkapeitto, vaihdettava työntösuunta ja isot ilmakumirenkaat eli helposti pääsimme lumisohjossakin eteenpäin. Selkänojat olivat erilliset. Niissä tuli ajan myötä sellainen vika että kun lapset istuivat rattaissa, toinen selkänojista rämähti vähän väliä puolimakaavaan asentoon. Ja kuomua ei saanut kovin ylös, mikä oli huono asia sillon kun tytöt olivat vauvoja ja olisin halunnut kuomun suojaavan makuutilaa enemmän. En sitten tiedä onko uudemmissa Oran vaunuissa nämä asiat jo korjattu... Nykyään meillä on Emma Twinjogger- rattaat, kolmipyöräiset. Niissä ei ole ylösnostettavaa jalkatelinettä, eli nukkumiseen ovat vähän huonot. Vauvalle niihin voi tietysti hankkia kantokopan. Näissäkin plussaa isot ilmakumirenkaat, mitkä ovat mielestäni ehdottomat talvikeleillä.
 
tuleva tuplamamma
Meidän 2:lla ekalla pojalla on saman verran ikäeroa, eli 1v2kk, ostimme silloin ora duolette- rattaat ja ne toimi todella loistavasti!

Ilmakumirenkaat tekivät niistä todella kevyet työntää (jopa loskassa/umpihangessa kun auraa ei ollut näkynyt koko päivänä) ja kauppakassit, vaipat ym mahtui todella loistavasti kyytiin. Pojat on todella isokokoisia ja siirryimme sinkkuihin kun nuorempi oli 2,5v ja isompi halusi kävellä ja ajaa polkupyörällä mielummin kun istua rattaissa.

Nyt tuleville tuplille aion ostaa oran tuplat koska joka ovesta mahtuu taatusti!
 

Yhteistyössä