Millaisia kakkuja aiotte tehdä isänpäivänä?

  • Viestiketjun aloittaja (Hiivaton) Leipuri Hiiva
  • Ensimmäinen viesti
paistaja
Brita-kakku

KAKKUTAIKINA

Vaahdota valkoiseksi vaahdoksi
125 gr voita tai margariinia (pehmeää)
1 dl sokeria

Lisää varovasti vatkaten
2 munan keltuaista

Lisää hyvin sekoittaen
1 dl maitoa

Sekoita joukkoon
2 dl jauhoja (joihin sekoitettu mukaan)
2 tl leivinjauhetta

MARENKI

Vatkaa kunnes vaahto ei tipu kiposta
2 munan valkuaista
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria


Levitä kakkutaikina leivinpaperisille pellille hyvin tasaisesti! Sen jälkeen levitä marenki tasaisesti koko taikinan päälle. Jätä reunoihin pari senttiä tilaa koska marenki leviää.

Ripottele päälle desin veran mantelirouhetta.

Paistetaan 25 minuuttia 175-asteisessa uunissa keskitasolla. Päältäpäin ei näe koska on kypsä, eli on vain luotettava että 25 minuuttia on tarpeeksi.

Leikkaa kahteen osaan ja laita täytteeksi esim. mussattua banaania ja/tai viipaloituja mansikoita, kermavaahdon ja rahkan sekoitusta, ja päälle kermavaahtoa ja mansikoita tai vadelmia.
 
"vieras"
[QUOTE="VIERAS";22413499]en minkäänlaista. mies menee hirvimettälle sinäkin sunnuntaina.. josko herkuteltais hirvipaistilla :D[/QUOTE]

Kiitos tiedosta, tätähän tässä kysyttiinkin.:xmas:
 
Blue
[QUOTE="vieras";22413500]Mies inhoaa täytekakkuja, joten teen banoffeepieta, se on oikeastaan ainoa "kakku" josta mies tykkää.[/QUOTE]

Oi, tää vois olla hyvä. Ohjetta, kiitos!!!
 
"Ellen"
Mä en ajatellut tehdä minkään valtakunnan kakkua nyt, kun ihan hiljattain tässä sillä herkuteltiin, vaan nyt olis tarkoitus "vasemmalla kädellä" tekaista muhevat muffinssit valkosuklaakuorrutteen kera - lapset saavat toimia sitten koristelun taiteellisina toimeenpanijoina ;).
 
"vieras"
Sen kun tietäis... mies kun ei oikeen kakuista tykkää ja just toissa viikolla syötiin kakkua enemmänkin kun oli tytön 2v synttärit. Luultavasti siis päädytään lasten kanssa tekemään joko muffinssit tai sit semmosta vadelmapiirakkaa mistä mies tykkää ja luultavasti lisäksi joku suolanen piirakka.
 

Yhteistyössä