Lihakeitto, makkarakeitto, kalakeitto, silakkalaatikko, kinkkukiusaus, broilerikiusaus, uunikala (pakasteseitiä!), kasvissosekeitto, tomaattikeitto, lihamakaronilaatikko, lihapullat (tai soijarouhepullat on vielä edullisempia), pinaattikeitto, kanakeitto, karjalanpaisti, kaalilaatikko, jauhelihakastike, tonnikalasalaatti...
Tärkeää on, että suunnittelee etukäteen, ettei ruokaa mene hukkaan. Ne riisinjämät sopivat pannukakkuun tai voi paistaa seuraavana päivänä (kunhan riisi keitetään kuivaksi, eikä lillu keitinnesteessä!!), puuronjämät sämpylöiksi, nuutuneet vihannekset keittoon jne.
Pääruokaa ei tarvita niin paljoa, jos muilla lisukkeilla täytetään mahaa. Kokoliha on kallista, mutta jos aterialla tarjolla omatekoista tuoretta leipää ja jälkkäriksi itsepoimituista marjoista tehty kiisseli, menee sitä lihaa paljon vähemmän. Salaatit ja muut lisäkkeet tietysti myös. Meillä esim. porkkanalaatikkoa tehdään ympäri vuoden. Korvaa toisinaan perunan hiilarilisukkeena.