millasia ruoka rytmiä tein 5-6kk ikäisillä lapsilla on

  • Viestiketjun aloittaja "nuppu"
  • Ensimmäinen viesti
Me kyllä juur täytettiin 7kk, mutta vastaan silti :)

Klo 8: aamupuuro + ehkä maito
klo 11: kasvissoselounas + maito --> unille
klo 14: välipalaksi hedelmäsosetta, banaania tms. + ehkä maitoa
klo 17: päivälliseksi liharuokaa + ehkä maitoa--> unille
klo 19-20 iltapuuro + maitoa, jos puuro ei maistunut niin maidon tilalle velliä ja ei kun pää tyynyyn :)

Tämä sama rytmi oli myös 6kk iässä, paitsi tuolloin likka söi vielä keran yössä maitoa :)
 
"nuppu"
chef kiitos vastauksesta =) saako udella onko korvike maito vai imetätkö?

mun lapsukainen oli syntyessään jo iso reilu 4kilonen ja menikin käyröissä + 10 käyrällä (vaikkei vauvan pyöreyteen vielä kiinnitetäkkään huomioo niin yläkäyrien yläpuolella huiteli.

kiinteiden maistelun aloitin n. 4kk ikäisenä ja vaikka kohta maistelua takaina 1kk niin n. puol purkillista saan menemään alas muuten vielä rintamaidolla. en oo uskaltanut hedelmäsoseita aloittaa kun ruokakaan ei tahdo mennä alas painossa on tullut jyrkkä lasku alas

3-4kk välillä tuli 200g/kk ja 4-5kk välissä 400g/kk

puurokin olisi kiva aloittaa mutta kun en saa alas edes peruna-porkkanaa joka on jo itsestään löysää. ei tuo itkuinen oo eli ei kai nälkä mutta olisi kiva saada vähän enemmän ruokaa kehiin tämän ikäiselle.
 
Korvike käytössä.

Kiinteitä aloiteltiin 3kk iässä maistelemaan ja 6kk iässä likka söi jo niillä kiinteillä vatsansa täyteen...siksi tuolla lukeekin noita "ehkä maito" kohtia. Joskus kun maitoa ei enää mahdu masuun.

Puurot on noin 2 dl annoksia, lounas ja päivällinen 180-200g purkkeja ja välipalana vähintään 125g hedelmäsose, muta yleensä ottaa enempi tai sitten maitoa.

Meillä ongelmana laihuus...lapsi siis vetelee -15 käyrillä, eikä vaan kasva. Tai kasvaa kyllä, mutta pituutta :headwall: Ollaan käyty ylimääräisissä kontrolleissa, mutta en osaa asiaa nyt sen enempää stressata sillä esikoinen oli samanlainen. Keskimmäinen meni aina kivasti siinä +-2 käyrällä, mutta tää kolmas näemmä on taas joku tikkumallinen :D
 
"tina"
Tässä vaiheessa vielä näin 5,5 kuukautisen kanssa
(noin aikoja)
8.30 aamupuuro + maitoa
11.00 lihakasvissose + maitoa
13.30 maitoa
pitkät päikkärit
16.30 hedelmää + maitoa
19.00 iltapuuro + maitoa
Yöllä juo maitoa yhden kerran

Tarkoituksena on kohta ruveta antamaan ennen pitkille päikkäreille menoa hedelmää lisäksi ja päivällisellä sitten kasvissosetta.
 
Poika on nyt vähän päälle 6kk

Aamupala: olen tarjonnut puuroa, mutta se ei maistu, koska roikkuu rinnalla pitkin yötä. Banaania saattaa syödä vähän, maissinaksuja tms.

Lounas noin klo 11: kasvissosetta max. puolipurkillista (joskus jälkkäriä)

Välipala noin klo 14: hedelmää, hedelmäsosetta, maissinaksua tms.

Päivällinen noin klo 16:30-17: kasvissosetta max. puolipurkillista, sormiruokaa (bataattia, kesäkurpitsaa tms.) ja joskus lisäksi jälkiruokaa

Iltapala noin klo 19:30-20: puuroa max. ½dl ja hedelmäsosetta

Rintaa saa useasti, varmaan noin 10 kertaa vuorokaudessa. Kiinteää ruokaa on syönyt tällä rytmillä noin 5kk iästä lähtien. Lihaa, kalaa ja kanaa pitäisi alkaa antamaan.
 
Viimeksi muokattu:
aamupala: puuro/velli + imetys n. klo 9-10. Viime aikoina ei ole puuro maistunut aamulla joten melkein velliin siirrytty.
lounas: Kasvis/lihasose + imetys n. klo 12-13
välipala: yleensä imetys, nyt alettu parina päivänä kokeilemaan maistuisiko myös hedelmäsosekin tässä välissä, n. klo 15
Päivällinen: Kasvissose+ imetys n. klo 17
iltapala: Puuroa n. klo 20, imetys siinä n. klo 21

Joinain päivinä ei maistu soseet juurikaan, sitten roikutaan tissillä enemmän. Hyvänä päivänä mennään näin, viikko sitten aloiteltu lihat. Kerralla menee aamuvelliä n. 80ml, ruokasoseita n. 1/3prk ja iltapuuroa n. 1dl. Ruoka-ajat noin aikoja, vähän unien mukaan. Yösyönnit jäänyt pois nyt useana yönä, mutta vielä ei uskalla tuulettaa :whistle:
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä