Milloin ekan kerran hammashoitolaan?

Kun mulla ei ole harmainta haisuakaan missä iässä lapsi pitäs viedä hammastarkastukseen. Paikallinen neuvola ei oo ikinä asiasta mitää maininnut (ja oon aina unohtanut kysyä). Mikä on suositus Suomessa??

Miten pikkuisten hammastarkastukset yleensä sujuu?

Miten hoidatte lapsen hampaita kotona? Milloin ja minkälaista hammastahnaa hammasharjaan?
 
Meilläpäin kuopiossa ainakin tulee kotiin kutsu muistaakseni joskus 8kk tienoilla. Hampaita alettu pesemään heti kun hampaat puhkee..meillä noin 4kk iässä ja sitten kun muutama hammas noin vuosikkaana, voi laittaa lasten hammastahnaa. Kannattaa aloittaa täätosiaan jo aikasessa vaheessa että lapsi tottuu sihen.
 
Vaihtelee nuo käynnit kovin kunnittain. Meillä oli n.puolen vuoden iässä. Hammastahnaa suositellaan viimeistään silloin kun poskihampaat puhkeavat. Vedellä harjaus aloitetaan kun ensimmäinen hammas löytyy. Meillä aloitettiin tuo tahnan käyttö jo ennen poskihampaita, kun tuo vedellä pesu ei oikein tahtonut onnistua. Mutta tahna olikin niin kiva juttu, että pesu on nykyään mieluista puuhaa.
 
Pääkaupunkiseudulla neuvolasta suositellaan/ohjataan hammaslääkärille heti kun ensimmäiset hampaat puhkeavat. Seuraava on yleensä sitten n. 1½ vuotta ensimmäisen jälkeen.

Eihän niissä nyt voi mitään yleisiä ohjeita iän perusteella antaa, kun joillain tulee hampaat jo 3-kuisina ja joillain vasta yli vuoden ikäisenä.

Eli yleinen ohjeistus on ensimmäisten hampaiden puhjettua (eikä siinä nyt tulipalokiire ole, mutta voi alkaa varailemaan aikaa...) =)
 
Kiitos näistä tiedoista, pitää sit alkaa pikapikaa tekemään asialle jotain ja etsimään hammashoitolaa, kun lapsella kuitenkin noita hampaita jo on...2 poskihammastakin. Tosin kaikki ovat puhjenneet vasta päälle vuoden ikäisenä.

Hammasharjailu aloitettiin kun ekat hampaat puhkes, mut se nyt on sellaista "sinnepäin" sutimista :D Antaa tyttö kyllä suuhunsa koskea ja paremmin onnistuuu harjaus kun annan oman hammasharjani hänelle käteen ja hän samalla harjaa minun hampaita. Nyt kokeiltiin hammastahnan kanssa. Ensin näytin miten suu huuhdellaan (eli syljetään vesi pois) ja sekös lasta huvitti :D ihana kikatus ja hekotus tuolla kylppärissä. Mut se suun huuhteluun tarkoitetun vesihörpyn hän kumminkin nielaisi :p

Miten vois välttää et lapsi ei nielis sitä hammastahnaa?? hammastahnatuubissakin kun sanotaan et nielemistä pitää välttää. Määrähän on kyllä tosi pieni, mut pienihän se on nielijäkin. :/
 

Yhteistyössä