Milloin lapsenne on alkanut nukkua koko yön - tarkoitan tällä n.10-12h?

  • Viestiketjun aloittaja liinu.
  • Ensimmäinen viesti
liinu.
Siis ettei tarvitse itse käydä nukuttamassa vaan että lapsi osaa herättyään hakeutua takaisin uneen? Etsin netistä ja vastaukset oli kaikkea 2kk - 5v väliltä. Että ihan mielenkiinnosta kyselen :) Ja että millainen nukkuja on ollut muuten?
 
lucifer
meillä ihan synnäriltä tulosta asti nukkuivat, illalla tankkasivat ittensä tissistä ähkyyn ja nukkumaan klo 20-21 ja seuraavan kerran oli nälkä aamulla klo 6-8, en todellakaan mennyt herättelemään nukkuvaa, kyllä osasi kertoa jos nälkä oli.
 
Muutaman kuukauden ikäinen oli, tosin imetin kerran-pari-muutaman yössä, mutta nukahti välittömästi/oli tavallaan unessa eikä se minusta heräilyä yleensä edes ollut. Kun imetys lopetettiin 1v 4kk ikäisenä niin sitten nukkuminen on ollut täysin putkeen nukkumista. Perhepedissä.
 
"Jenis"
Esikoinen: n. 7kk, nukkui 20-04 ja söi, jatkoi unia 07-08 asti. Nykyään (5v) nukkuu n. 9-10h/heräilemättä. Ennen tuota 7kk:n ikää ei nukkunut oikeastaan ikinä yli tunnin pätkää, pidettiin lempeää unikoulua ja siirrettiin omaan huoneeseen. Oppi nukkumaan 2 yössä.

Kuopus: nyt 3v, ei nuku vieläkään koko yötä kuin "vahingossa", ehkä kerran pari puolessa vuodessa.
 
liinu.
mimmi ja minsku, mulla kanssa vajaa 1,5v ja alkanut taas heräillä noin 3krt/yö, mietinkin, että onko ihan normaalia :) Elämänsä aikana on nukkunut kaksi yötä niin, ettei ole tarvinnut välissä nukutella. Jossain välissä oli jo pätkä kun heräsi vain kerran aamuyöstä, nyt taas menty huonompaan suuntaan.

lucifer, ihanaa :)
 
"vieras"
Esikoinen oppi 3 kuukauden ikäisenä, keskimmäinen pari viikoisena ja nyt kuopus heräilee ja haluaa syömistä vielä 8 kuisena. Olen ihan ihmeissäni, että miksi se ei opi nukkumaan, kun samalla "kasvatus"tyylillä on kaikkien kanssa menty.
 
"viima"
meillä alkoi tulla täysiä unia 9kk kun lopetti yöllä tissillä roikkumisen. mut edelleen on öitä et pyörii ja hyörii ja saattaa kömpiä viereen. onneks vähän. ikää siis 2v.
 
Aika usein tulee jo lähes 10h putkeen ennen kuin syö, ja sen jälkeen nukkuu vielä 2-3 tuntia. Ikää 1v8kk. Ihan satunnaisesti saattaa herätä välillä niin että pitää kevyesti saatella takaisin uneen.
 
1v synttäreiden aikaan alko nukkumaan yöt heräämättä (12h), paitsi sillon heräilee yöllä jos hampaita tulee. :) Mä en vielä uskalla huokasta helpotuksesta, kun tää voi vaihtua koska vaan päinvastoin. Eka vuosi meillä herättiin joka yö 1-6 kertaa. -.-
 
"NOh"
Meillä on kaksi lasta ja meillä on juurikin 2kk - 4 vuotta :D esikoinen on nukkunu 2kk ikäisestä ja 4-vuotias kuopus ei nuku vieläkään... No se verran on tilanne muuttunut että pääsee kyllä takaisin uneen ilman että sinne joutuu mennä... Se uni jatkuu vaan äidin vieressä :D
 
"mamma"
Poika 3½v kyllä varmaan nukkuisikin koko yön mutta herää siihen että peitto on tippunut pois päältä. Sitten huudetaan mammaa peittelemään. Tätä saattaa tapahtua jopa 3 kertaa yön aikana. Pojalla ei varmaan ole varsinaisesti kylmä koska huoneessa on lämmin mutta haluaa peiton päälle eikä pimeässä löydä sitä. Nukahtaa heti uudetaan kun saa peiton päälle. En tiedä mikä tähän auttaisi? Montaa yötä en ole saanut pojan syntymän jälkeen nukkua :(
 
Esikoinen vähän ennen kahta, on tosin vieläkin sellainen puhuva ja pyörivä, aika levoton.
Kakkonen 1, 5v, nukkuu kui tukki siitä kun nukahtaa.
Kolmonen on 2, 5 ja on todella levoton, heräilee hyvänä yönä kerran.
Nelosessa en osaa sanoa, havahtuu pari kertaa syömään, nukahtaminen on välillä työlästä mutta kun nukkuu niin nukkuu hyvin.
 

Yhteistyössä