Milloin teillä aloitettiin kiinteät?

Meillä neuvolassa kehoitettiin aloittamaan 4 kk iässä soseet. Aloitimme porkkanalla (aluksi tlusikka kerralla kaksi kertaa päivässä). Viikon jälkeen otettiin bataatti (joka taas tauolla kun ummettaa). Muutama päivä sitten aloitimme päärynän. Tyttö tykkää tosi paljon soseista ja tällä hetkellä saa kaksi kertaa päivässä kaksi tlusikallista. Tyttö on rintaruokinnalla ja syö jopa 1.5-2h välein. ..Mutta asiani koskee sitä, että kannattaako ruokamääriä vielä nostaa kun noin pieni kyseessä? Koska maitohan on se pääravinto ja soseita vaan maistellaan.. Vai tulisko vauvalle antaa niin paljon kuin haluaa?
 
kyllä meillä on ajoissa aloitettu molemmille. vanhemman tytön kanssa aloitettiin vellillä muistaakseni oli 2kk. ja 4kk aloitettiin soseet pari ekaa päivää annoin ns. maistella ja sit pikkuhiljaa nostin annosta kunnes viikon sisällä sai syödä niin paljon kun napa veti :) nytten tän pojan kanssa joka on 3kk juur täyttänyt aloitettiin velli hiukan pääl kk iässä kun tunnin välein söi maitoa ja saattoi 2h aikana iltaisin tankata 6dl maitoa (oli jo korvikkeella oman maidon loppuessa tai ei varmaan enään vaan riittänyt) nyt ollaan noin kk ajan pilttejä syöty ja tämä herra ainakin syö sen purkillisen kerralla ja nykyään ottaa vielä maitoa sen 1-2dl päälle :) riippuu kyl varmaan myös siitä kummoiset ruokahalut lapsella on mutta mielestäni kunhan alkuun on lähtenyt tuo syönti niin miksikäs ei antaisi toisen syödä varsinkin jos maito vain ei enää riitä :)
 
"Maito ei riitä" on yleensä vain myytti. Kannattaa hankkia tietoa imetyskoulutuksen saaneilta.
Kiinteillä ei ole kiirettä, itse aloitin kun pojalla oli valmiudet niiden syömiseen 5 kk 3 vko iässä.
Maito on pääravinto yksivuotiaaksi, siksi kiinteitä ei kannata nopeaan tahtiin lisätä, koska jos niin tekee niin se voi tehdä hallaa imetykselle (ja maito voi "loppua").
Kaikki kiinteät ennen ensimmäistä ikävuotta on vain harjoittelua. Tiheät imetysvälit ovat normaaleja, meilläkin imetysvälit vielä suht. tiheät ja öisinkin syödään.
 
  • Tykkää
Reactions: pikku yllätys
Itse lopetin imettämisen, kun jätkä oli 3vko, sen jälkeen on tehty alemman mahaportin leikkaus 5vko iässä, minkä jälkeen ruvennut ruoka sit maistumaan, pikkuhiljaa enemmän, painoa tullu n. 1kg/kk, eli maitoa menee suht paljon (1200-1500ml/pvä) ja syömis välit aamulla ja illalla 1-2h, päivällä ja yöllä 4-7h... Joten itte kanssa oon aloittanut vellin anatamisen jo n. kk sitten ja nyt saa sitä iltasin 100-150ml ja soseet aloitettiin tossa n. vko sitten, saa sitä vauvalusikallisen(n. ½ tlusikkaa) aamusin ja iltasin...
Jätkä 12vko, 65cm ja 6500g, eli pitkä & hoikahko poika kyseessä...
 

Yhteistyössä