Milloin vauva oppii nukkumaan koko yön heräämättä?

Meillä neiti alkoi syömään kiinteää ruokaa 4kk iässä...Silloin neiti alkoi nukkumaan yöt heräämttä ja nukkuu vieläkin :) Tosin jos on kipeä niin silloin välillä öisin valvoo...Ikää kohta 1v.9kk...
 
Esikoinen oppi n 6-7 kuisena, kakkonen n. 4kk.
Kolmonen olikin sitten ihan mahdoton tapaus, kun posotti kellon ympäri unia (20-8) 3 VIIKKOISESTA (!!!) alkaen ja sillä tiellä on edelleen (5v) :D
Tämä nelonen on nyt nukkunu täysiä öitä n. 3kk lähtien =)

Että hirvittävän yksilöllistä =)
 
SEE
Sitten kun ei enää ole öisin nälkä, niin voi alkaa opettamaan nukkumaan, meillä alettiin pääsääntöisesti nukkua kun meni 5 kiinteää ateriaa päivässä eli n. 6kk iässä. välillä uuden oppiminen on tuonut yölevottomuutta mutta tassuttelulla selvitty.
 
SEE
TASSUTTELU: Kun lapsi itkee yöllä sängyssään niin painetaan käsi lapsen kehoon kiinni tukevatsi ja rauhoitellaan lapsi, kun lapsi rauhoittuu niin poistutaan ja toistetaan niin kauan kun tarve vaatii... jotenkin näin, eli opetetaan lapsi nukahtamaan itsekseen mutta kuitenkin reagoidaan itkuun ja annetaan lapselle turvallisuuden tunne tassutelulla....
 
Noin 9 kk ikäisenä taisi olla ensimmäinen kokonainen yö. Sen jälkeen silloin tällöin kokonaisia öitä max.1-2 krt viikossa. Välillä herätään 10 kertaa välillä kerran. Ikää tytöllä nyt 1v 1kk ja takana 3 viikkoa levottomia öitä hampaiden, nuhan ja masukipujen vuoksi.

Joten olkaa onnellisia, jos teillä nukutaan yöt. Minäkin sitä olen odotellut jo pitemmän aikaa...
 
snodgrass
Niinpäniin, täällä on onnekkaita tapauksia. En halua masentaa, mutta meidän esikoinen on nyt 3 vee eikä nuku vieläkään öitään heräämättä... Satunnaisesti kyllä, mutta useammin ei.
 
Meillä neiti 1v ja ehkä n.1-2krt/vko nukkuu koko yön (20-n.06) ja muina öinä sit heräilee siinä klo 04-06 välillä.. muuten en nukkumaan ole saanut kuin maidon antamalla.
Ois kiva kun rupeis jo pikkuhiljaa nukkuu oikeesti yöt kokonaan! Itsekin on paljon pirteämpi kun saa nukkua keskeytyksettä..
 
Esikoinen oli n. 2vuotias kun ekan kerran nukkui yön heräämättä. Kakkonen n. 1vuotiaana, parikuisesta nukkui n. 6 tunnin pätkiä. Tämä kolmas on nyt 4kk, eikä kiirettä... En edes oleta että pitäis nukkua heräämättä. Kaikki saaneet vaan rintamaitoa kiinteiden aloitukseen (4-6kk) asti.
 
Oliko ylhäällä jo joku sanonut, että tassuttelua ei suositella alle 6 kuisille?

Me ollaan onnekkeita tässä nukkumisasiassa. Jo mahassa olessaan tyttö ei möyrinyt öisin. Laitokselta asti nukkui vähintään 4-5h pätkän. Laitoksella kätilö tuli herättämään väkisin 5h jälkeen, ja neuvoi tekemään kotona samoin. Ajateltiin aluksi, että niin raju koliikki mitä meillä oli väsytti pientä niin kovasti. Mutta: noin kaksikuisesta asti, jolloin huuto alkoi helpottaa on pääsääntöisesti nukkunut yöt, alussa 7-9h. Nyt ikää 6kk ja nukkuu 10-12h useimmiten heräämättä. Ja herääminen hoituu vain tutin laitolla.

Korvikevauvat nukkuvat pidempiä pätkiä ilmeisesti sen vuoksi, että korvikkeen proteiini on jotenkin huonommin sulavassa muodossa. Meillä on vauva saanut noin 1,5kk asti ainakin 2dl korviketta.

Päivällä on ollut alusta asti helposti 5h pätkän hereillä. Voi olla, että nukkuu 2h päikkärit, mutta edelleen on normaalia, että nukkuu vain parit pikku päikkärit.
 
Meillä poika alkoi nukkua yöt heräämättä n. 3,5 kk:n iässä. Tuolloin alkoi siis nukkua n. 11-12 tunnin pätkiä. Nyt ikää vähän reilu 9 kk, eikä yhtään rikkonaista yötä ole tuon jälkeen ollut, kun alkoi nukkumaan yönsä heräämättä. Tällä hetkellä nukkuu n. 13-14 tunnin yöunia ilman heräilyjä ja äiti on onnellinen. :D
 

Yhteistyössä