Milloin vauva vaunuista rattaisiin?

Hei,
tästä on ollut kyllä keskusteluita aikaisemminkin mutta jos nyt kyselen uusia kokemuksia siitä että minkäikäisenä vauvanne on siirtynyt vaunuista/kopasta yhdistelmien ratasosaan tai rattaisiin/matkarattaisiin tms? Lähinnä siis kyselen kokemuksia sellaisista rattaista joissa ette pidä vauvaa enää makuuasennossa vaan melko pystyasennossa. Meillä vauva ei viihdy sitten yhtään vaunuissa makuullaan, ei enää edes nukahda niihin ja ulkoilu on todella hankalaa. Ajattelin jos alkaisi viihtyä paremmin puoli-istuvassa asennossa.
 
6kk neuvolan jälkeen vasta vaihdoin ja nyt olen pitänyt puoli-istuvassa asennossa. Olen kyllä tosi tarkka näissä asioissa, ehkä vähän liikaakin :ashamed: Vaihdoin siis vasta kun sain siihen nauvolasta luvan. Jostain luin, ettei ainakaan alle 5 kk kannattaisi pitää edes puoli-istuvassa asennossa vaunuissa.
 
5kk oli neiti kun siirrettiin vaunuihin ja hereillä oli puoli-istuvassa asennossa. tämä tehtiin ihan neuvolan luvalla sillä ei pystytty enää menemään minnekkään kun neiti nukku vain torkkuja ja herättyään huusi vaan vaunuissa. apu oli iso!
 
Meillä siirryttiin matkarattaisiin kun poika oli reilu 3kk ! Matkikset oli semmoiset missä selkänojan saa makuuasentoon saakka.. siellä poika viihtyi vallan mainiosti, vaunuissa.. ei puhettakaan! Matkikset oli kuomumalliltaan niin toisenlaiset, näki niistä paremmin ympärilleen kuin vaunuista, se oli ilmeisen tärkeää kun heti alkoi sujumaan liikkuminen ihmisten ilmoilla paremmin. :).
 
Meillä aloin pitämään neitiä rattaissa 6kk ikäisestä. Silloin istui jo tuetta hienosti ja tykkäsi kattella ympärillee eikä oikein enää vaunuissa tykännyt hereillä olla. Rattaat saa makuuasentoon ja siellä neito on tuon iän jälkeen unensa ottanut ilman mitään ongelmia.
 
Meillä esikon kanssa siirryttiin ratasosaan, kun tyttö oli 4kk. Huuto oli ihan hirveä vaunuissa, kun ei nähnyt minnekkään ja istumaan piti päästä. Hän lähti sitten kävelemään 8kk:n iässä!

Tämä toinen matkasi vaunuissa ihan tuonne 8kk asti ja vasta nyt on siirrytty ratasosaan. Poika istuu nyt vasta kunnolla, eikä muutenkaan ollut tarvetta siirtää aiemmin. Peitolla vasta ryömii ja kääntyy....
 
Meillä on poika ruvennu punkeemaan oikeen kunnolla ylös viime päivinä! sitterissä työntää kyynärpäillä ja istuu siinä sit tyytyväisenä selkä suorassa.
Meillä onki nyt viime aikoina alkanut hirveä huuto jos vaunukoppaan laittaa (ellei siis laita nukkumaan), niin ollaankin sit siirrytty ratasosaan. Istuu siellä puoli-istuvassa asennossa ja kattelee kiltisti ja on oikeen tyytyväinen =)
Neuvolasta en oo lupaa kyselly vaan käyttäny ihan omaa järkeä. Ja pojalla ikää 5kk.
Vaunukoppa on myös älyttömän kuuma kesällä (ainaki meillä ) että senkään puolesta siellä ei viihdytä.
 
Serellä aivan täysin samat kokemukset kuin minulla. Poika siirtyi vaunukopasta (tai kantokopasta) ratasosan käyttöön, tosin makuupussissa ilman vöitä jalkapeitteellä kun nukkui (talvi) 5kk iässä, koska heti kun laittoi tasaiselle selälleen (kantokoppa), alkoi huuto.
 

Yhteistyössä