Milloin vauvan kanssa "ihmisten ilmoille"?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras."
  • Ensimmäinen viesti
"vieras."
Jos nyt unohdetaan pakkanen tästä yhtälöstä, niin minkä ikäisen vauvan kanssa voi mielestänne alkaa liikkua normaalisti kaupassa, kirjastossa, perhekerhoissa, kahviloissa, avoimessa päiväkodissa, kylässä jne.?

Nimimerkillä pikkuvauvan äiti jonka esikoinen alkaa hyppiä seinille...
 
"muuan"
Se riippuu sinusta.

Jos laitat vauvan vaunuihin ja suojaat vaunun suun harsolla, etkä ota vauvaa vaunuista ihmisjoukossa, etkä pesemättömiä käsin, niin viikon ikäisen kanssa voi lähteä liikkeelle.

Käsidesipullo mukaan, putsata kädet AINA kun kosket vauvaan tai tuttiin. Jos vauva alkaa esim kirjastossa itkeä niin mene johonkin syrjemmälle hoitamaan häntä, ettei kukaan yski vahingossa vauvaa päin.
Älä anna muiden koskea vauvaan.

Iloa elämääsi pienen kanssa.

9 lapsen äiti
 
Vierass
Ihan heti kun oma vointisi sen sallii. Älä kierrätä sitä vauvaa sylistä toiseen ja väistele vauvasta kiinnostuneita nuhanenätaaperoita etteivät klähmi vauvaa..

Toki esikoinen saattaa sieltä jonkun taudin saada ja tartuttaa sen vauvaan mutta yhtälailla perheissä lapset käy päiväkodissa ja koulussa vaikka talossa on vauva..
 
vierass
[QUOTE="muuan";29488015]NIIN ja! perhekerhoon yms pikkulasten paikkoihin menisin vasta 3-4 vko ikäisen kanssa[/QUOTE]

Näin minäkin tekisin. Tosin ravintolassa käytiin jo pariviikkoisen kanssa. Eikä perhekerhoon ollut vielä noin pienen kanssa kiirettä, kun ei ollut isompia sisaruksia. Mutta kuukauden vanhaksi odottaisin.
 
keskosvauvan äiti
joutui odottelemaan siihen laskettuun aikaan; olipa vielä pahin influenssa- ja norovirusaika meneillään myös :( Sen jälkeen ihan normaalia elämää - tosin kauppakeskuksissa ei norkoiltu ja ensimmäisen kerran mentiin ravintolaan noin 3 kk ikäisenä (vasta!). Normivauvan kanssa odottelisin varmaan tuollaisen muutaman viikon (keleistä riippuen) ja sitten harkitusti kontakteja - ei kauppakeskuksiin tms kuitenkaan ihan pienen kanssa. Meillä tuo noin neljän viikon kotoilu syntymän jälkeen oli ok - silloin vieraitakin kävi vain muutamia - sen jaksoi, kun tiesi, että edessä on kuitenkin koko elämä....
Ja sen koomin ei olla kotiin jääty vaan lähdetty mukaan kaikkeen kivaan!
 
Tälläisenä flunssa-aikana kyllä oottelisin noiden yleisten kerhojen ym kanssa, mutta kyllä mie normaalisti kaupassa ja jossain kylässä, jossa ei oo räkätautia, voisin käydä. Tai kutsua vieraita omaan kotiin, jolloin ei ois pakko "raahata" vauvaa pois omasta kotoa.
 
vier as
miten te olette noin hyvässä kunnossa synnytyksen jälkeen? mä en pystynyt kahteen viikkoon liikkumaan itse kuin sängystä vessan kautta shvalle ja takaisin. Mies kantoi vauvaa perässä.
Molemmilla kerroilla. (no ok, repesin takaraivoon asti )

Alle kolmen viikon en käynyt edes kaupassa - lisäksi ole helle, joten ei paljoa huvttanutkaan.

Mutta kais se on luonnekysyyskin, mähänen mene kauppakeskukseen tai mihinkään ompeluseuraan ellei ole pakko. Ihaninta onkun saa ola kotona rauhassa!
 
"miiu"
Suosittelen alkuun kans kirjastoa, museoita jne paikkoja joissa rauhallista päivisin. Perhekethot yms. lasten paikoista tuli joka kerran flunssa, jos erehdyttiin talviaikaan näkemään. Ja sitten jokainen flunssa meni pienellä korviin. Huolehdi, että myös isompi pesee käsiä tavallista useammin, itsesi lisäksi.
 
"viera"
[QUOTE="miiu";29490010]Suosittelen alkuun kans kirjastoa, museoita jne paikkoja joissa rauhallista päivisin. Perhekethot yms. lasten paikoista tuli joka kerran flunssa, jos erehdyttiin talviaikaan näkemään. Ja sitten jokainen flunssa meni pienellä korviin. Huolehdi, että myös isompi pesee käsiä tavallista useammin, itsesi lisäksi.[/QUOTE]

Vie nyt joku seinille hyppivä 3v museoon :D

Kuopus syntyi kesän alussa juuri helteiden alettua ja oltiin se n. pari viikkoa kotona. Asiaa helpotti toki hyvät ulkoilusäät ja miehen isyysloma, joten isompikin sai purkaa energiaa päivittäin pihalla. Sukulaisia ja parit kaverit kävivät kylässä tuona aikana, kaupassa käytiin vissiin kertaalleen koko perheenä, kun vauva oli alle 2vkoa. Silloin vauva oli kaukalossa, joka kiinnitetty matkarattaisiin ja rattaiden kuomu vedetty vielä suojaksi. Eli rauhassa sai kölliä.
 
vierass
Minäkin välttelisin varmaan kuukauden verran vielä perhekerhoja yms vastaavia paikkoja, missä taudit lähtee yleensä helpoiten jylläämään. Pian alkaa olla se pahin aika taas vuodesta.

nimimerkillä hiihtolomat menneet useamman vuoden sairastelun merkeissä koko perheellä, joko flunssassa tai vatsataudissa
 
vierass
[QUOTE="viera";29490043]Vie nyt joku seinille hyppivä 3v museoon :D

[/QUOTE]

Tähän on pakko sanoa, että museoitakin on monenlaisia, osa on tyyliin ei saa koskea, toisissa taas on ihan puuhaa lapsillle. Monet museot eivät vaan ole niin sopivia vaunujen kanssa liikkumiseen, vanhoja linnoja ei ole rakennettu alunperin esteettömiksi =)
 

Yhteistyössä