Milloin vauvasi on alkanut nukkumaan kokonaisia öitä?

Näin pienen vauvan äitinä ei ehkä vielä kannattaisi mitään puhuakaan, kun rytmit voivat muuttua vielä miljoonaan kertaan, mutta vastaanpa silti. Meidän nyt 5 viikkoinen on nukkunut semmoisesta vajaata pariviikkoisesta "täysiä" öitä eli klo 21-23 pannaan yöunille ja aamulla 6-8 aikaan herää itse. Tosin itse en ole nukkunut täyttä yötä vaan herännyt rintojen pakotukseen syöttämään lapsen yöllä 3-5 aikaan, mutta lapsi syö ihan umpiunessa. Jos jonain yönä sattuu käymään niin, etteivät rinnat herätä minua, niin sitten ehkä minäkin saan "täyden" yön nukuttua: toivon siis että yösyötöistä päästäisiin jo, vaikka tiedänkin niiden olevan maidon riittävyydelle tärkeitä.
 
Juu kuulloostaa kyllä luksukselta, että noin pienet osalla nukkuu noin hyvin.. Meillä poika 4½kk herää edelleen vähintään kaks kertaa syömään, yleensä kolme. Nyt on muutamana aamuna nukkunu jopa melkein kaheksaan, mutta yllensä herää puol seiskan aikaan niin että äitinkin tarttee nousta. Menee kyllä onneksi illalla ajoissa nukkumaan, nukahtaa yleensä klo 20.30-21 :) Pienellä ei sitten muuta rytmiä olekaan. Päivälläkin nukkuu aika huonosti, joskus vartin nukuilla menee koko päiviä, siis niitä on tietenkin useampia silloin yleensä. Jos nukkuu päivällä kaks tuntia putkeen on ihme.
 
täällä menty sairaalasta asti osittaisimetyksellä, poika oli neljä viikkoa kun nukkui ensimmäisen yön heräämättä. nykyään nukkuu öisin 10-13 tuntia, ihan luksusta siis. Rytmissä vaan parantamisen varaa, yöunille käy aikaisintaan 22-23 välillä, ja herää 10-12.30 välillä (esim viime yönä nukkumaan 0.00 ja herätin tänä aamuna 12.30) kahdenkeskinen aika miehen kanssa siis aivan nollissa =)
 
Joo...Vanhin pian kolme vuotta ja kahella käillä voin laskea ne täysin nukutut yöt. Vaeltelee usein vähintään meidän keskeen yöllä :) Poitsu pian kolme kuukautta ja yösyöttöjä 2-3. Lohduttaudun ajatuksella, ettei tätä ikuisesti kestä vaikka välillä onkin aika rankkaa :wave:
 
7 viikkoisesta asti on nukkunut ilman yösyömistä klo 21 tai 22-08, joskus 09 asti.

sitä ennenkään hän ei kyllä ollut kova yökukkuja. sairaalassa heräsi pari kertaa yössä, sitten viikon vanhasta asti heräsi vain kerran yössä. riippuu vähän yön määritelmästä. syntymästään asti nukkui 6 tuntia kerrallaan, päivisin vähemmän
 
naru, kannattaisiko harkita että ennemmin yöllä lypsää "pakolliset poistamiset" vaikka pakastimeen? tuli vain mieleeni, että jos totutat lapsen siihen että herätät syömään aamuyöllä, niin mitä jos se tottuukin heräämään siihen aikaan ja vaikeuttaa unirytmin löytymistä? itse en herätellyt edes vastasyntynyttä, jos sattui nukkumaan kun rinnat oli tyhjennyksen tarpeessa. teilläkin varmaan vauva saisi tankattua tarpeeksi nukkumaan mennessä, kun ei kerran itse herää vielä aamuyöllä.
 
Onko teillä kokemusta koska tuo yöähinä/paukuttelu on helpottanut, niin että öistä on sen mukaan tullut rauhallisempia. Meillä ähinä alkaa ekan syönnin jälkeen noin 04 ja kestää vaihtelevasti seiskaan.

Poju nyt 6 vkoa

 
Täällä ehdittiin jo tottua kokonaisiin yöuniin aika varhain (oisko 2-3 kk iässä). Nyt kun tyttö 5 kk, heräilee kohta enemmän kuin alkuaikoina. Kiinteitä aloitellaan jos nälkä vaivaa muttei sekään toistaiseksi vaikuta. Ilmeisesti kaikki päivän touhut tulee öihin..
 
Poika himpun vaille 12 kk ja ei todellakaan nuku täysiä öitä :D Herätyksiä 1-3 tunnin välein ja tuo 3 tuntia on siis ihan luxusta meillä... Nauttikaa siis te joilla vauvat nukkuu! Nimittäin se heräily saattaa alkaa myöhemminkin...
 
sama täällä, alussa nukuttiin tosi hyvin, eka syöttövälikin oli 5-8h ja 2 krt yös herättiin syömään, nyt tyttö 5kk ja pian 4vkoa heräilty jatkuvasti!! eli myös kiinteiden alotuksesta suunnilleen.. iltapuurokaan ei ole auttanut. tosi kiva...
 
Meillä poika kohta 3 kk ja nyt muutama viikko sitten alkoi nukkumaan n. 9 tuntia yössä. Tätä tosin ei ihan joka yö vielä tapahdu. Aina on nukkunut yönsä todella hyvin, ensimmäiset kuukaudet n. 5 tuntia putkeen. Nykyisin siis 6-9 tuntia.
Meillä mennään nukkumaan klo 23-24 ja nukutaan sitten klo 8-9 aamulla. Jos herää syömään n. klo 6, niin sit nukkuu vielä klo 10-11 asti.
 

Yhteistyössä