millon alotellaan esinahan alta pesut?

  • Viestiketjun aloittaja Mevaan
  • Ensimmäinen viesti
Mevaan
Poika on nyt 1v. 6kk. ja mielessä on käyny että tarttisko tota pikkupippeliä jo alkaa tarkemmin huoltamaan :snotty:
Siis missä vaihees alotetaan eskarin alta huuhtelemaan, miten usein tarttee yms. toimenpiteistä neuvoja kaipaavat he =) :wave: :wave:
 
huono äiti
mulla 2 v kylpykammosta kärsiny poju ja huomasin että pojun pippeli alkoi haisemaan ennenkuin tuo kysymyksesi tuli edes mieleen,2 tyttöä ennestään
joten mistäs näitä tietää kun ei kukaan kerro..varmaan oli jotain tuota ikä luokkaa kun sulla poju nyt...
 
Esikoiseni on jo 6-vuotias, kohta seitsemän ja en ole ikinä pessyt hänen pippeliään sen kummemmin, siis ei olla mitenkään "jynssätty". Kämmen kupilla ja vedellä ollaan vaan huljutettu.
Isältään on ahdas esinahka muksuna leikattu ja olenkin miehelle sanonut, että hän saa hoitaa nuo poikien pippeli-jutut, kun en minä niistä mitään ymmärrä. Mies on vaan todennut, että kun pissa kerta lentää iloisena suihkuna kaaressa, ei ole mitään ongelmia pippelissä.
 
meille sano neuvolas ku eka oli jotain 2 että ei tarttee sen enempiä ku tavallisen pesun..kyllä ne töhnät pitäis sillä huuhtoutuu.

Lopulta kun poika oli esikoulu ikäinen niin havahduttiin siihen tosiasiaan että pissi singahteli minne sattuu ja muutenkin oli vaikee puhistella nahan alta...
asiasta seurasilähete päiväkirurgiselle, jossa suoritettiin ns.ympärileikkaus, koska esinahka oli liian tiukka.
kuulema melko yleinen leikkaus vaikka ei olisikaan uskonnollien tausta...

parempihan se on vika korjata kuin kärsiä... :hug:

VOI sitä pienellä iälläkin jo kokeilla että kuinkahan asian laita on joustaako nahka, mutta vain vähissä määrin...ja tietty samalla pestä..

meil on nyt neljä lasta ja niistä yks on tyttö joten helppo hoitaa puhtaus.. ja 4v pojalla ja 1v pojalla on sama "vika" kuin isoveikalla, joten odotellaan tuohon esikouluikään ja sitten lääkärin kautta päikille... :wave:
 
meillä esikoinen on neljä ja puoli ja siltä pesen joka ilta pippelin, tosin en tarkkaa iakaa muista koska olis esinahan alta alkanu kunnolla pesseen olisko ollu n vuosi sitten.
suositus kai on ett sit kun se alkaa nätisti siitä terskan päältä liukuun pois. ja kylvyssähän se peseytyy kunnolla kun lilluu siel vedessä....
muuten poika ite suihkussa pesee esinahan alta, ett vetää pois sen siitä päältä.... kyl se tän ikäsellä haisee kun touhottaa ja hikoilee... toiselta en viel pese kun ihan varovasti... ei vielä esinahan venyttelyjä on vasta 1v ja3kk....
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 17.05.2006 klo 09:04 Ronttimus kirjoitti:
Lääkäri sanoi, että yleensä 6-7-vuotiaana esinahka alkaa olla sen verran löysä, että se liukuu taakse helposti. Venytellä ei saa. Siihen asti suihkuttelulla.
Juu niin sano meillekin ..ekan kohdalla ja eilen käytetiin 4v pissi vaivojen takia lääkäril ja sano että suihkuttelua, ei venytyksiä ja jos ei ala paris vuodes itestään joustamaan niin sitten on leikkaus edessä kuten oli isoveljelläkin.
Ei iso operaatio ja poikaoottaa jo innolla että pääsee enonsa hoidettavaks (mun veli on anestesia sairaanhoitaja) :heart:
 
Meidän pojalla (3v 3kk) oli kaksi pippelitulehdusta peräkkäin. Johtui varmaan siitä silloin että käytettiin vielä aika paljon vaippoja ja hautoivat tietysti. Nyt vaipoista on vasta viimein päästy eroon. Tulehduksien aikana joutui suihkuttelemaan varovasti esinahan alta ja nyt ollaan otettu tavaksi joka ilta iltapesun yhteydessä varovasti suihkuttelu. Hyvin sujuu, poika on ihan tottunut käytäntöön. En tiedä onko siihen mitään yleisohjetta, varmaan riippuu ihan lapsesta (ja rakenteesta)
 

Yhteistyössä