Millon päikkärit sisälle / pois??

  • Viestiketjun aloittaja Me05
  • Ensimmäinen viesti
Me05
Eli meillä 1.7 v tyttö ja nukkuu yhet päikkärit 1-3 h pihalla vaunuissa. Rupee olee sen verran lämpimät ilmat, että ei voi laitta paljoo fyllinkii tippumisen estoks, valjaita ei saa laitettuu, vaikka ratasosassa nukkuu. Koska ootte siirtyny sisälle nukkuu päikkärit ja koska ootte lopettanu ne kokonaan?
Ei nuku sisälle ku tosi harvoin ja nukuttaminen tosi isoo huutoo ja sänkyki on yläkerrassa.
 
Usnea
Meillä pian 1v 9kk nukkuu edelleen vaunuissa valjaissa ulkona. Nukahtaa vaunuihin parissa minuutissa kun taas sisälle nukuttamisessa menee hyvin tuntikin. Nukkuu myös paljon paremmin pihalla kuin sisällä. Tosin on kai aika harvinaista että enää tuon ikäinen vaunuissa nukkuu. Tuli mieleen että miksi et saa valjaita laitettua kiinni?
 
Meidän poika pyörii unissaan niin paljon, että siirryimme pinnasänkyyn heti, kun hän oppi istumaannousun. Vaunuissa nukkuminen ei vaan onnistu. Huuto alkaa heti, kun vöissä ei pääse kierimään ja ilman vöitä ei kyllä pysy vaunuissa.
 
Poika (nyt 1 v 8 kk) on nukkunut päiväunet sisällä joitakin poikkeuksia lukuunottamatta noin 1v ikäisestä. Nukuttaminen vie tovin, mutta nukkuu kyllä 1-3 tuntia. Hyvä puoli asiassa on että tällöin uskallan itsekin ottaa tarvittaessa torkut (siis esim. viikonloppuisin), mitä en uskaltanut pojan nukkuessa ulkona. Toivoisin pojan nukkuvan päiväunia vielä mahdollisimman pitkään, sillä toisen lapsemme laskettuaika on elokuussa ja kuvittelisin että arki saattaa sujua helpommin, jos esikoinenkin nukkuu vielä päiväunia silloin.
 
Janica

Mä siirsin tytön 1v9kk tossa muutama viikko sitten sisälle nukkumaan päiväunet (rattaat alkoi käydä lyhyeksi). Nukkui rattaissa helposti 2-3h, huonolla ilmalla sisällä ehkä puol tuntia hirveän itkun jälkeen. Nyt kuitenkin on tottunut nukkumaan sisälläkin 2h, että hyvin on mennyt.. Aluksi nukahtaminen oli vaikeaa ja kahtena ensimmäisenä päivänä nukkui huonosti.

Kyllä tämän ikäiselle vielä päiväunet olisivat tärkeät. Tsemppiä!

 
Oi joi... teitä onnekkaita, jotka voitte jättää lapsenne ulos vaunuihin. Meidän poika, tosin vasta 1v3kk, nukkuu yhdet päiväunet ja mieluiten ulkona. Melkein säästä riippumatta notkun ulkona puistossa 2-3 tuntia, koska asumme keskikaupungilla. Yksi kahvila on, jossa voin istahtaa ja poika nukkuu lasin toisella puolella. .. Sisälle nukahtaa, jos on pakko, mutta vasta sitten kun silmät eivät pysy auki. Kun hän oli pienempi, piti käydä ulkona kahdesti...
 
Meidän poika on pian 1 v. 9 kk ja nukkuu aina päikkärit ulkona vaunuissa kun vain mahdollista (eli kun ei ole liian kylmä tai kuuma). Tosin vaunut/rattaat alkavat käydä sen verran ahtaiksi, että pikku hiljaa varmaan siirrytään kokonaan nukkumaan päikkärit sisällä. Onneksi heppu on tottunut nukkumaan myös sisällä, vaikka nukahtaminen kestääkin silloin kauemmin ja hän myös nukkuu sisällä huonommin (= lyhyemmän aikaa). =)
 
Esikoista 8-9 kk iässä ja nyt ajattelin 5kk iässä alkaa nukuttamaan tätä kakkostakin, kun ulos pukeminen on niin vaikeaa näillä keleillä. Sisällä nukkuu makoisasti kun ei tule hiki :wave:

Tietysti tilanteesta riippuen ja miten esikoisen kanssa ulkoillaan, mutta jos siis ollaan sisällä koko poppoo niin en vasta varten laita vauvaa ulos.
 
Me05
\
Alkuperäinen kirjoittaja 25.03.2007 klo 18:07 Usnea kirjoitti:
Tuli mieleen että miksi et saa valjaita laitettua kiinni?
Valjaat menee kiinni, mutta selän alle jää osia ja ei ole kiinnitystä selän alta vaan pääsee istuun jos haluu ja ei saa mitään pehmustetta ku sitte ei saa jalkojenvälistä kiinni. Olipas sekavaa, mutta meillä on Gracon 2005 malliset vaunut, jos joku tietää. Siis valjaat menee selän alle ja painaa siellä pikkusen selkää. Sateenvarjorattaissa on erillainen kiinnitys.

Ny ollaa jouduttu kuumeen takia nukkuu parina päivänä sisällä. Eilen nukku 2 h, mutta joudun väkisin nukuttaa kainaloon, muuten vaan leikkii ja lähtee sängystä pois. Tänään nukuin iteki, mutta väkisin kainaloon nukutin taas. Huomenna kyllä ulos mennään. Ihanaa tietää, että muitakin "vanhoja", jotka nukkuu pihalla.
 

Yhteistyössä