Minkä ikäinen lapsi istuu vielä rattaissa? Minkäikäisen takia olette hankkineet tuplarattaat?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Meillä ikäeroa oli 1v6kk eikä hankittu tuplia. Seisomalaudalla mentiin ja jos oltiin esim ulkomailla, oli esikoiselle matkarattaat mukana (kun oli kaksi työntäjääkin). En hankkisi noin isolle enää! Harvoinhan yli 3v istuu rattaissa enää muutenkaan, joten tosi vähälle käytölle varmaan jäisi.
 
"tiiu"
Meillä ikäeroa tulossa keväällä tasan 2v kun pikkukakkonen syntyy ja ollaan pohtimassa myöskin ratkaisua. Itse olen miettinyt seisomalutaa koska esikko on reipas kävelijä. Riippuu varmaan niin lapsesta mikä ratkaisu on paras.
 
Meidän 2,5v ei ole istunut rattaissa sitten kesän... rattaat on vielä vaatehuoneessa jos niille tulee tarvetta,mutta kesällä syntyy toinen lapsi jolloin ostetaan uudet vaunut ja rattaat saa lähteä. :)
 
"vieras"
Riippuu ihan siitä miten paljon ja minkälaisissa tilanteissa rattaista käytätte. Itse olisin hankkinut tuossa tilanteessa tuplat, esikoinen kun usein vielä nukkui rattaissa tuossa vaheessa päiväunia. Me liikumme lähes joka paikkaan kävellen tai bussilla ja seisomalauta ei toimi kovin hyvin maastossa tai talvella, eikä varsinkaan busseissa.
 
a.p.
kiitos vastauksista! Eipä me taideta siis tuplia tarvita. Esikoinen kävelee ihan mielellään ja aika pitkiäkin matkoja jo nyt. Alankin siis jossain vaiheessa sitten selvittelemään saako Teutonia Spiriteihin seisomalautaa... :)
 
Mulla on lapsilla ikäeroa 1v11kk ja käytetään paljon vielä tuplia, vauva on siis nyt 8kk. Kävelen lasten kanssa paljon ja meidän isompikin istuja nukahtaa vielä rattaisiin muutamia kertoja viikossa, toki kävelee paljon siinä vieressänikin,mutta jos on kiire niin ei oikein tuon 2, 5-vuotiaan kävelyvauhti riitä.
 
"hmmmmmm"
rippunee monesta asiasta. millaisia reissuja teette rattailla, nukkuuko niissä päiväunet reissussa, mikä on tarve. meille ehdottomasti tuplat 1v7kk ikäerolla ja isompi kolme nyt niin edelleen ottaa unet jos ollaan uniaikaan liikkeellä. ei pärjättäis ilman tällä liikkumisella. tosin silloin, kun ei nuku tai ole kiire niin kävelee, eli enimmäkseen.
 
"vieras"
Ostettiin tuplat kun vauva syntyi, esikoinen on 2v2kk. Nukkuu edelleen joskus rattaissa ja tykkään tehdä niin pitkiä lenkkejä ettei lapsi jaksa kävellä lähellekään koko matkaa.
 
meillä näin
Tuplien tarve riippuu ihan siitä, miten yleensä liikkuu, ja millaisia matkoja. Meillä ikäeroa lapsilla oli 2,5 - vuotta ja tuplat olivat tosi tarpeelliset. Liikuttiin kaikkialle rattailla, ja meillä on koira jota piti lenkittää.

Ennen toisen lapsen syntymää esikoinen käveli jopa viiden kilometrin matkoja ja tykkäsi siitä. Kun vauva syntyi, isomman kanssa ei kävely onnistunut ollenkaan. Hän veti uhmakilareita kymmenen metrin välein pelkästään siitä järkytyksestä, että pikkusisarus oli syntynyt ja pilannut hänen elämänsä. Tilanne tasoittui myöhemmin, mutta alussa ei oltaisi ilman tuplia päästy mihinkään.
 
"vieras"
Me käytiin testaamassa tuplia ennen kuopuksen syntymää, ikäeroa vajaa 3v. Meidän esikoinen ei meinannut mahtua niihin istumaan, oli niin kapeat selkänojat että hartiat kinnas ja jalkatilakin oli vähän niin ja näin. Joten päädyttiin seisomalautaan mitä käytin alussa jos oli kiire jonnekin. Esikoinen ei oo nukkunut päikkäreitä aikoihin, joten siksikään ei olla tuplia kaivattu.
 
Se riippuu täysin lapsesta ja teidän liikkumistavoista.jos sulla on tarkoitus kulkea pitkiä matkoja joutuisaa vauhtia niin tuplat on enemmän kuin tarpeen. Jos kuljet kaikki yli kilsan matkat sutolla etkä halua tehdä lasten kanssa ripeitä,useamman kilsan lenkkejä niin et välttämättä tarvi tuplua. Lisäksi lapsissa on eroja. Joidenkin kanssa ne kärryt tuossa iässä on vielä ehdottomat.esim jos ootte vaikka jossain liikenteessä ja isompi vielä nukkuu päiväunia,miten ja missä nukkuu jos on kävellen matkassa.
 
"Vieras"
Meillä lapsilla ikäeroa 1v7kk ja hommattiin tuplat. Sekä toisiin rattaisiin seisomalauta. Lyhyet puisto- ja lähikauppareissut meni hyvin laudalla, mutta jos lähdettiin koko päiväksi kaupungille, niin kyllä tarvitsi tuplat koska esikoinenkin nukkui päikkärit.
Lisäksi se seisomalauta ei toimi silloin kun lapsi päättää ettei siinä halua seistä, eli uhmakohtaukset tai muuten vaan kiukku, niin saat kantaa sen lapsen, jos ei paikkaa istua ole.
Riippuu paljon siitä, miten ja mihin rattaita käytätte. Meillä kun ei autoa käytössä, niin kaikki reissut tehtiin jalan ja ei mun mielestä tarvii isomman aina jaksaa kävellä.
Esikoinen nyt 3,5v ja kävelee toki joka paikkaan ja pitkäänkin, mutta jos mennään keskustaan (helsingin, eli paljon liikennettä) niin joskus otan vieläkin tuplat mukaan, vaikka niillä ei niin tarvetta olekaan. Siellä kun helposti pyöritään koko päivä, niin on kiva että isompikin saa välillä huilata.
 
Meillä oli kahdella nuorimmalla tuplat vaikka ikäeroa 2v9kk.me kuljetaan paljon pitkiä mstkoja kävellen(yli 5km matkoja) ja meilöä isompi nukkui vielä päikkäreitä,saattoi esim kävellen tehdyllä kauppareisdulla nukahtaa unille,ois vähä vaikeaa unia nukkua seisomatelineessä,sama juttu kyläreissuilla yms.
 
Meilläkin tulee ikäeroksi 2v 4kk ja olen pitänyt itsestäänselvänä asiana että meillä on ainakin yhdet tuplarattaat (P&T jo hankittu) ja ehkä hankin vielä vierekkäin istuttavatkin. Ei ole autoa ja liikutaan paljon rattailla joten tuplat ovat ihan pakolliset sillä lapsi on ainakin vielä 2v 2kk hyvin hidas kävelemään kun on niin paljon mielenkiintoista tutkittavaa matkan varrella vaikka olisi tuttukin reitti.

Seisomalaudan hankin kyllä yhdistelmiin jos lapsi innostuis sitä käyttämään. Mutta toisaalta jos pitäisi vauvaa Manducassa niin isompaa lasta vois kuskata tavallisissa rattaissa.
 
"Annaa"
Meillä lähes sama ikäero tulossa lapsille ja harkinnan jälkeen tuplat hankitaan. Meillä ei ole autoa joten kuljemme kävellen ja välillä bussi/junalla. Reilu 2v kävelee jo toki paljonkin, mutta haluan säästää omia hermojani esim. kauppareissuilla. Jos 2v päättää saada raivarit niin eipä sitä kovin mukavaa ole kotiin kantaa. Meillä isommilla lapsilla ikäeroa reilu 3v ja käytössä oli seisomalauta, toimi muuten jo oikein hyvin, mutta jostain syystä isoveli nukahti siihen seisaalleen monta kertaa vaikka ei enää muuten päiväunia nukkunutkaan. Ja vielä 3vuotiaskaan ei välttämättä aina seiso tarvittaessa kiltisti laudalla.
Meillä tarkoitus hankkia tupliksi sellaiset joista saa myös yhden lapsen rattaat kätevästi, suosikki olisi Bugaboo donkey.
 
"Vieras"
Meillä tulee ikäeroa reilu 3vuotta.
Ostetaan vauvalle kantoliina ja manduca kantoreppu. Jos pidempi matka tai kiire, voi esikoinen istua rattaissa.

Eli joko esiloinen kävelee ja vauva on vaunuissa, tai sitten vauva liinassa / repussa ja esikoinen rattaissa.
 

Yhteistyössä