Minkä ikäisenä eroon yövaipoista?

Meillä 3,5-vuotias poika, joka jo pitkään ollut päiväkuiva. Yövaipoista ei vaan tunnu eroon pääsevän :/

En uskalla edes yrittää jättää vaippoja kokonaan pois, koska pissaa tulee yöllä vielä niin isot määrät. Vinkkejä vastaavassa tilanteessa olleilta?? :flower:
 
sama täällä.. meillä poika 3v1kk ja ei toivoakaan että olisi yökuiva! keväästä asti ollut täysin päiväkuiva, mutta aamulla vaippa painaa 100 kiloo :D enkä tosiaan ala öisin herätteleen pissalle ja tuskin siitä paljon apua oliskaan, ehkä se sitten hiljalleen alkaa olla yönjälkeen kuivempi, mutta sitä aikaa tässäkin kovin odotellaan!!!
 
Meillä esikoinen (nyt 3 v 3 kk) oppi päiväkuivaksi reilu 2-vuotiaana ja yövaippa jäi pois 2 v 8 kk iässä. Jätettiin yövaippa pois kun se oli ollut muutaman viikon aina kuiva. Alkuyöstä poika usein heräsi itse pyytämään pissalle. Nykyään(kin) käytetään poika pissalla siinä vaiheessa kun itse mennään nukkumaan, eli pari tuntia lasten nukahtamisen jälkeen. Ei siinä tarvi sen kummemmin herätellä. Kantaa vaan vessaan, auttaa housut alas, nostaa potalle/pöntöllle ja sanoo että anna pissan tulla. Sitten viedään takaisin sänkyyn eikä poika oikeastaan tosiaan edes herää siihen. Välillä kokeiltiin ettei yöllä käytetty vessassa ellei itse herännyt pyytämään pissalle. Sen verran usein kastui sänky että ollaan päätetty pysyä tässä järjestelyssä vielä jonkin aikaa. En nimittäin usko että poika havahtuu tuohon vessassa käyttämiseen yhtää sen enempää kuin vaippaan pissimiseenkään, mutta sängyn kastumisesta ja lakanoiden vaihdosta tuli aina itku ja parku.
 
Meillä tyttö oli 2v 4kk kun itse tahtoi yövaipan pois.
kerran on sattunut vahinko muuten ollaan oltu kuivia.
joskus herää yöllä pissalle, useimmiten nukkuu koko yön.
Meillä potta tytön sängyn vieressä ja paperit, käy itse asioilla ja osaa pyyhkiä. :)
 
Esikoispoika oppi päiväkuivaksi 2v10kk ja on edelleen melkein 5-vuotiaana yökastelija. Ei taida oppia yökuivaksi ilman kasteluhoitoja...

Kakkostyttö puolestaan oppi sekä yö- että päiväkuivaksi 1v11kk. Saa nähdä miten kolmostytön (nyt 9,5kk) kanssa aikanaan käy.
 
Meillä poika oppi päiväkuivaksi 2-vuotiaana, yökuivaksi 2,5-vuotiaana.

Vinkkejä yökuivaksi opetteluun tulee ekana mieleen se, ettei anna illalla paljoa juotavaa ja pissattaa monta kertaa. Meillä oli välillä herätys 5-6 aikaan, jolloin käytettiin poika pissalla ja jatkettiin unia, kun tuntui tulevan takapakkia.
 
Meillä oli esikoinen 1,5-vuotiaana kuiva päivisin ja 2-vuotiaana myös öisin. Tykkäsi kovasti pottailusta ihan pienestä pitäen. Sai potan 1-vuotislahjaksi ja kiipesi sinne aina istumaan vaipankin kanssa.

Tää nuorempi on nyt 1 v 2 kk ja kovasti yritetään pottakouluilla, vielä heikoin tuloksin. Nyt tää oma jatkuva kuvotus vaikeuttaa pottakouluilua urakalla, mut tavoite olis että kesäkuuhun mennessä, kun kolmas syntyy, olis toinenkin päivisin ilman vaippaa. Jos ei onnistu, niin ei sitten mahda mitään, en stressaa tuosta jutusta. Kunhan oppii kuivaksi ennen kouluikää :LOL:
 
Meillä jätettiin yövaipat pois 2v 4kk.
Yökuivina tytötö oli jo kauan, vaikka sitä vaippaa käyttivätkin ja päivällä olivat ilman vaippaa ja hienosti pottailivat, mutta aina varmuuden vuoksi laitoin vaipan yöksi ja ulkoillessa.
Mutta sitten tuli pientä taantumaa. Eli huomasin, että kun vaippa on varmuuden vuoksi päällä niin se on takuuvarmasti märkä. Lapset käyttivät tilaisuuden hyväkseen ja laskivat vaippaan... Myös yöllä saattoivat pitkän kuivan kaudenjälkeen tehdä pissat vaippaan. Eli tilaisuus teki varkaan =)

Päätin siis, etten anna tilaisuutta enää siihen ja vaipat jätimme pois myös yöllä. Käytämme yöllä pissalla, yleensä jonkinlaista ilmotusta tuo antaa (itkua, kitinää, levottomuutta...). Hyvin on sujunut...
 
meillä myös, poika on juuri täyttänyt 4v. ollut jo pitkään päiväkuiva mutta yövaipasta ei tunnu olevan toivoakaan päästä eroon. ollaan kyllä kokeiltu josko ilman vaippaa ei tekisi mitään, mutta kun monta yötä peräkkäin pissaa lakanat ja peitot aivan märiksi tuntuu jokseenkin turhalta olla ilman vaippaa.
neuvolassa sanoivat ettei kannata jättää vaippaa pois mikäli vaippa todellakin on joka yö jälkeen märkä.
illalla ei anneta paljoa juotavaa ja pissatetaan moneen kertaan, mutta ei tunnu auttavan tarpeeksi.
 
Meillä poika on nyt 4 v 1 kk ja on ollut päiväkuiva alle 2-vuotiaasta. Yövaipasta emme ole päässeet eroon. Miltei joka aamu vaippa on märkä. Poika ei saa juomista illalla klo 18 jälkeen paljoakaan ja vessassa käy pissalla n. klo 19.45, ennen nukkumaanmenoa! Nukkuu erittäin sikeästi ja ongelma on siinä ettei hän herää pissahädän tunteeseen. Potta on sängyn vieressä yöllä ja silloin kun poika herää keskellä yötä, hän käy pissalla potalla ennen siirtymistään meidän vanhempien sänkyyn! Useimmiten hän kuitenkin herää vasta sitten kun pissa on jo mennyt vaippaan! Olemme kokeilleet jättää vaippaa välillä poiskin, mutta kun useampana yönä heräämme pojan pissatessa sänkyyn, niin luovutamme ja laitamme taas vaipan. Yleensä kastuu myös peitto ja/tai unilelu, sillä hän nukkuu niiden päällä! Kun sitten yöllä alkaa vaihtamaan poikaa kuivaan yöpukuun, kaikkien uni katkeaa eikä meinaa saada enää unen päästä kiinni! Niinpä olenkin päättänyt, että vaippa saa olla niin kauan kuin tarvis on!
En pidä vaippojen ostamisesta- johan niihin on kulunut rahaa ihan tarpeeksi, mutta uskottava se on, että jokainen kehittyy ajallaan tuossakin asiassa eikä se hoputtamalla siitä muuksi muutu!!
 
pollerolle
Kaikki aikanaan.Meillä miehen puolen suvussa "perintönä" yöpissiminen.Siis aivot eivät ole vielä valmiit,tai jotenkin näin se lääkäri selitti.Meillä esikoinen "oppi" yökuivaksi 5 vuotiaana ja keskimmäisellä vieläkin yöllä vaipat ja hän on nyt 5v2kk.Kokeiltiin juomisen vähentäminen,yöllä herätettiin kaksi kertaa pissille mutta ei mitään tulosta.Itse oli vaan sitten pirun väsynyt kun yöllä piti herätä pissittämään,ja vaihtamaan lakanoita.En ota mitään stressiä..kaikki ajallaan.Esikoinen muuten ei ole pissinyt kertaakaan sen jälkeen yöllä alleen vaan käy itsekseen yöllä vessassa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja korppu:
Meillä 3,5-vuotias poika, joka jo pitkään ollut päiväkuiva. Yövaipoista ei vaan tunnu eroon pääsevän :/

En uskalla edes yrittää jättää vaippoja kokonaan pois, koska pissaa tulee yöllä vielä niin isot määrät. Vinkkejä vastaavassa tilanteessa olleilta?? :flower:
Meillä oli esikoisella vähän vastaava homma...päiväkuiva oli n. kaksivuotiaasta, mutta yökuivaksi oppiminen kesti. Taisi olla hieman tuon kolmen ja puolen päälle, kun ihan itsestään alkoi olla yövaippa kuiva aamuisin. Eli ajan kanssa tuokin sitten luonnistui.
 
kun neiti oli 1,5-vuotias..mutta meillä mummo hoitaa lastamme päivisin ja hän on ollut koko elämänsä pvkodissa töissä..joten mummolassa mennään tietyllä rytmityksellä..ja siksipä neiti oli alle 1v,kun vaippa oli jo päivisin kuiva..
 
Meillä oli esikoinen päiväkuiva (sikälimikäli tällä tiedolla on mitään merkitystä) vajaa 2-vuotiaana mutta yövaippa jäi pois vasta 4,5-vuotiaana ja silloin se oli vain päättämisestä kiinni eli aika oli kypsä.

Päätettiin, että nyt aletaan opettelemaan tämä homma ja poika oli mukana. Parina yönä kasteli sängyn ja sitten alettiin herättämään ennen puolta yötä tai puolenyön aikaan pissalle. Huomattiin, että vaikka iltapissalla käy niin silti se vahinko oli aina tullut parin tunnin sisään nukahtamisesta ja kun silloin käytti pisulla niin loppuyön oli kuiva. Pari viikkoa treenailtiin ja sen jälkeen ei oo tainnu vahinkojakaan tulla. Jos illalla juo kovasti niin käytän edelleen yöllä pissalla, mutta en välttämättä muuten enää ja pari kertaa poika on nyt herännyt itsekin pissahätään ja käynyt iteksiään yöllä vessassa ja ikää on nyt tasan 5v.

Kakkonen on vielä yövaipalla ja ikää on 3,5-vuotta. Olen häntäkin koittanut käyttää pissalla yöllä samalla kun esikoista, mutta ei tuo kaveri kyl silloin pissi. Ja kun meillä muutenkin on yöt vasta rauhoittuneet niin viitsi toisen unia sitten pissahommilla rikkoa. Vaippa on litimärkä eikä tahdo edes aina imukyky riittää, mutta olkoon vielä. Uskon, että kun aika on oikea niin pääsemme yövaipasta yhtä helposti kuin esikoisen kanssa ja helppoa sen mielestäni pitää nimenomaan olla. :)

Ja sellainen pieni huomio vielä, että monet sanovat että lapsi on valmis yökuivaksi sitten kun vaippa alkaa olla aamuisin kuiva. Meillä ei ollut esikoisella KOSKAAN ollut vaippa kuiva ennenkuin alettiin sitten 4,5-vuotiaana tuota harjoittelemaan ja sama on kakkosella ja kolmosella. Litskumärkiä vaippoja aina aamuisin eli en kyllä allekirjoita välttämättä sitäkään, että sitä päivää pitäisi alkaa odottelemaan. :)
 
Eiköhän tuo ole yksilöllistä, yökuivaksi kai opitaan yleensä 5v mennessä. Meillä poika oli täysin päiväkuiva 2½v, mutta varalta pidin reissuissa ja ulkona vaipaa 2v9kk asti. Yökuiva oli melkein jo myös, mutta 3v ostin sitten yövaipan pois, kaksi kertaa on vahinko vain tullut, poika kohta 4v.
 
Meillä kuopukselta jätettiin yövaippakin pois pari viikkoa sitten kun useana yönä peräkkäin vaippa oli kuiva ja tyttö itse ei enää yöksi vaippaa halunnutkaan. Nyt on siis 1v 5kk. Päiväkuiva on ollut 1-vuotiaasta asti. Esikoiselta jätettiin aikoinaan yövaippa pois tasan 2-vuotiaana.

Kuopus on saanut siskoltaan hyvää esimerkkiä monessa asiassa ja siksi kai tämä kuivaksi oppiminenkin on tapahtunut näin vaivattomasti.
 
Meillä poika jo 4v 8kk ja vieläkin yövaippa. Sillon tällön aina kokeillaan ilman vaippaa, mutta aina jossain vaiheessa yötä tulee pissat sänkyyn. Sitä pitäis parin tunnin välein herätellä pissalle. Poika nukkuu todella sikeästi, eikä herää edes siihen että on kastellut :/ Vaippa kun on, niin se tosiaan on monesti sen satakiloa painava aamulla..

Millasta se lääkehoito on, josta joku puhui??
 
Että yökastelija on melkein aina poika. Voiko sukupuoli vaikuttaa?
Meillä esikoinen (tyttö) oppi päiväkuivaksi 1,5kk iässä ja yökuivaksi 1v7kk iässä. Vaippa oli kyllä aamuisin ratkeamaisillaan pissistä, mutta otin sen silti pois, ja kappas kummaa, seuraavana aamuna oli sänky kuiva. Kyllähän niitä vahinkoja jonkin verran sattui, mutta siitä se alkoi soljumaan, ja 2 ikävuoden jälkeen ei ole sattunut yhtäkään.
Kuopus (tyttö) on nyt 1v5kk ja pärjää päivät ilman vaippaa, tosin omaa laiskuuttani sen panen kauppaan yms. Aika näyttää milloin oppii yökuivaksi.
 
Melkolailla tasan 2vuotiaana, ensin jäi yövaippa meillä pois, et niinpäin täällä :) Yövaippa jäi sen takia pois, kun useana aamuna huomasin vaipan olevan täysin kuiva, kokeiltiin ja eihän niitä pisuja sänkyyn tullut, 2-3 kertaa vahingossa aluksi, mutta ei sen enempää.
 
Meillä tytöllä 5v4kk tällä hetkellä hormonihoito Minirin yökasteluun. Tyttö ei ole ollut elämänsä aikana yhtään yötä pissaamatta. Kaikki konstit, vessattamiset, herättelyt ym kokeiltu. Vanhempi poika oppi 2v3kk yökuivaksi ja nuorimmaisella 1v11kk aamuisin jo usein kuiva vaippa.
Hormonihoidosta ei ole ollut mitään hyötyä. Vaippa on joka aamu märkä. Pissamäärä on ehkä vähän vähentynyt. Akupunktio-hoitoa olemme myös kokeilleet mutta sekään ei ainakaan vielä ole auttanut.
TYttöä ei ole aikaisemmin asia kauheasti haitannut mutta nyt hoitojen ja lääkärissäkäyntien takia alkanut haitata. Ei haluaisi ottaa lääkkeitä ja kieltäytyy hoidoista.
Lopetamme vähäksi aikaa lääkityksen ja muun hössöttämisen. Eiköhän joku päivä sitten joskus tyttö herää kuivana. En ainakaan tiedä ketään tervettä ihmistä kenellä öisin vielä vaipat :)
 

Yhteistyössä