Minkä ikäisenä pinnasängystä 'isojen' sänkyyn?

Niin siinähän se kysymys olikin. Poitsu on nyt vuotias ja pikkukakkosen syntyessä tulee olemaan 1v7kk. Mietin vaan, että voiko kuvitella alle kaksivuotiaan nukkuvan jo tavallisessa lastensängyssä? Jos vaavi nukkuis pari kuukautta äp-laatikossa ja sitten perisi esikon pinniksen...
 
meillä esikko oli vissiin 10 tai 11 kk kun siirtyi tuollaiseen jatkettavaan sänkyyn ja ei mitään ongelmia ja samoin nuo kaksi seuraavaa ovat noin vuoden iässä siirtynyt omaan huoneeseen ja samalla oikeaan sänkyyn...
Osaako lapsi kiivetä jo esim sohvalle ja tulla alas? ja kun opettelee vaan tuleen alas sängystä niin minusta on turvallisempi kun pinnasänky kun meillä ainakin ovat sieltäkin yrittäneet tulla ja korkeammaltahan sillon tippuu :eek:
 
Meillä lapset siirtyi joskus 1,5v isojen sänkyyn. Muutamana päivänä nukuttiin päikkärit isojen sängyssä ja yöunet pinnasängyssä. Sitten menikin jo yöunetkin hienosti kun sai nukkua isojen sängyssä.
 
Poika oli vuodenvaihtuessa n.1v6kk ja ihan loistavasti on nukkunut siellä.
Jopa itsekkin nukkunut paremmin kun ei enää pinnat kolise yöllä :D
Kerran olen lapsen löytänyt lattialta nukkumasta ja silloinkin oli itse lähtenyt
kävelemään meidän sänkyä kohti ja uni yllättänyt matkalaisen :D
 
Meillä ipana siirty isojenpoikien sänkyyn vuoden ikäsenä. Tuli pinnasängystä pois oli laidat ylhäällä tai alhaalla, niin katottiin parhaaks siirtää se matalaitaseen sänkyyn. Hyvinon sielä nukkunut ja puolen vuoden aikana on kahdesti tullut vaan laidan yli (ja kummallakin kerralla jatkanut uniaan sängyn vieressä =) )
 
Meillä esikoinen täytti samana päivänä 2-vuotta kun kuopus päätti syntyä ja nukkuu edelleen pinnasängyssä. Meillä on vauvalle (nyt reilu 1kk) vaavi-sänky vuokralla ja en ole katunut tätä ratkaisua päivääkään. Esimerkiksi nyt tänään esikoinen heräs nukuttuaan päiväunia vajaan tunnin, pakotin jatkamaan uniaan.. Tää ei olis onnistunut jos nukkuis jo isojen sängyssä. Sit ku vauva tuli sairaalasta niin ekan viikon esikoinen ei meinannut millään nukahtaa yöunille, mutta ku on pinnasängyssä niin ainaki pysyi siellä eikä päässy pois.

Ajateltiin tehdä kesällä siitä isojen sängyn ostamisesta pojalle semmonen hieno isä+poika juttu ja pitää noin 1kk pinnistä vielä siinä isojen sängyn vieressä et ei heti anneta vauvalle. Sit vasta ku esikoinen nukkuu hyvin isojen petissä vauva saa pinniksen. Toi vaavi-sängyn vuokra-aika on 4kk mutta sitä saa jatkaa kuukauden kerrallaan jos on tarve.

Eli kannustaisin miettimään että josko se olis paras paikka esikoiselle se pinnasänky edelleen, jos ei kerta yritä poiskaan kiivetä? Meillä tuo 2v1kk ikäinen ei vieläkään ole keksinyt että pinniksestä pääsee pois. Ja itseasiassa se rakastaa sänkyään, usein pyytää itse päiväunille ja muutenki sinne mammimaan että mikään vankila se meillä ei kuitenkaan ole, vaikka ei sieltä pois aina päästetäkään.
 
AAM
meillä kans siirryttiin kun kaveri täytti 14 kk eli ihan hiljan.. ja hyvin on mennyt, kriteerinä ison pojan sänkyyn pidin että osaa alaslaskeutumisen sohvalta/sängyltä.. pinnasängystä ei osannut kiivetä pois eikä pitänyt kai sitä rajoituspaikkana vaikka välillä olikin siellä siitä syystä tietämättään ;) tykkäs muute vaankin siellä hengailla lelujensa kanssa ja välillä pyysi itse sinne ei siis pelkästään nukkumaan.. :)
Aamuisin on kiva herätä pienten hikijalkojen tepsutteluun kun tallustelee makkariin :heart: onneks herää vasta puoli seiskan aikoihin ;) ettei puoli neljä :D :LOL:
 
Miten saatte taaperon pysymään sängyssä? Ostimme 1v 7kk tytölle uuden sängyn mutta hän tulee sieltä koko ajan meidän sänkyyn. Välillä nukkuu siellä mutta kun me nukahdamme, saattaa taapero olla jo välissä.
Ei olisi muuten mikään ongelma mutta kohta on toinen pinnasängyn tarvitsija tulossa ja esikoinen pitäisi saada tottumaan sänkyynsä sillä ei taida imetyksestäkään tulla mitään jos esikko tulee vielä viereen riehumaan..? :whistle:
 
Emme saakaan, meillä on 1 v 10 kk ikäinen tyttö nukkunut nyt n. kuukauden kerrossängyn alasängyssä, ison veljen nukkuessa yläsängyssä. Nukahtaa kyllä sinne illalla, mutta tulee lähes joka yö meidän viereen klo 2-3 aikaan. Aikansa kestää.

Esikoinen oli 2 v 8 kk, kun kuopus syntyi ja oli nukkunut omassa sängyssään jo hyvin vuoden vanhasta, kun alkoi tulla viereen kun vauva oli kans. Sain kyllä hyvin imetettyä ja pian esikoinenkin alkoi taas nukkua omassa sängyssään. Nyt tulossa vauva marraskuussa ja saapa nähdä miten nyt käy, alussa varmaa molemmat vieressä. :heart:
 
Se on niin suuri muutos tuo sisaruksen syntymä kun oma asema muuttuu esikoisella ja pitää jakaa isä ja äiti, mutta huomiota vaan esikoiselle aina kun mahdollista ja mukaan vauvan hoitoon. Saa tuntea itsensä tärkeäksi. :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Tuittupää:
Miten saatte taaperon pysymään sängyssä? Ostimme 1v 7kk tytölle uuden sängyn mutta hän tulee sieltä koko ajan meidän sänkyyn. Välillä nukkuu siellä mutta kun me nukahdamme, saattaa taapero olla jo välissä.
Ei olisi muuten mikään ongelma mutta kohta on toinen pinnasängyn tarvitsija tulossa ja esikoinen pitäisi saada tottumaan sänkyynsä sillä ei taida imetyksestäkään tulla mitään jos esikko tulee vielä viereen riehumaan..? :whistle:
Samaa mietin minäkin, tosin meille nyt ei vielä ole tulossa toista lasta, mutta haaveissa on kyllä. Me kun muutamme parin kk:n päästä uuteen kotiin ja ajattelimme että josko sillon myös hankkimisimme nyt 1,5-vuotiaalle pojallemme "taaperosängyn". Ja samalla siirtäisimme omaan huoneeseen nukkumaan. Nyt nukkuu pinniksessä vielä meidän makkarissa. Mietityttää vaan, että entäs jos poika yöllä herää ja päättää lähteä seikkailemaan ympäri kotia, enkä herää siihen (saatika mieheni!). Sitten meillä on vielä kaksi kissaa, joista ainakin toinen tykkää mennä viereen nukkumaan ja varmasti herättäisi pojan. Nyt ollaan nukuttu makkarin ovi öisin kiinni, jotta kissat ei tule herätteleen. Jännityksellä odotan, millaiset yöt alkaa uudessa kodissa olemaan :)?
 
Meillä esikoinen siirtyi noin 1,5 vuotiaana "isoon" sänkyyn omaan huoneeseen ja ei ollut mitään ongelmia.

Kun lapsi nousi pois sängystä niin talutin sänkyyn takaisin (jos lapsella oli suru niin sitten hetki syliteltiin). Muutaman kerran meni toista tuntia, kun lapsi tuli pois sängystään ja silloin tällöin vieläkin unen tulo vaatii enemmän aikaa. Mutta lähes aina nukkumaan mennessä menen yhdessä makuuhuoneeseen, luen sadun, "pimennän" huonetta, toivotan hyvät unet ja hipsin pois.
 
Meillä siinä pari vuotiaana, esikoinen kaksi ja keskimmäinen 2 ½ vuotias, juniori vielä nukkuu pinnasängyssä, varmaan vielä jouluun saakka. Ei mitään kiirettä.

Meidän piltit kävelee unissaan ja pyörii sängyssä. Siksi nukkuvat suosiolla niin pitkään pinnasängyssä kuin mahdollista. Jostain kumman syystä kolmaskin lähtee yöllä kävelee kun ottaa viereen nukkumaan. Portaiden portti on aina oltava öisin kiinni. Muuten saa olla yöllä hakemassa alakerrasta porukkaa takaisin sänkyynsä nukkumaan. :LOL:
 
Hirmu lyhyeksi toisilla jää sitten tuo pinnasängyn käyttö jos jo n. 1v siirtyy lastensänkyyn. Kun aattelee ettei nuo pinnasängyt mitään halpoja ole varsinkin jos uuden ostaa....

Niinpä meillä saa nukkua siinä niin kauan kun mahtuu, "koko rahan edestä".
Ikää nyt 1v7kk.
 
Tähän asiaan liittyen, miten sisarukset? Miten taapero antaa isosisaren nukkua, vai onko kokoajan kimpussa? Meillä esikoinen on 3,5 v ja pikkuveli 1,5 v . Nyt ois pakko siirtää pikkuvei matalampilaitaiseen sänkyyn, kun kokojan yrittää pois pinnasängystä, Mutta ongelma on siinä, miten pikkuveljen saa pidettyä pois toisen kimpusta. Yritin yksi yö nukkua samassa huoneessa niin, että pikkuveli oisi ollut meidän keskellä, kun reissussa oltiin. ja matkasängystä tuli kokoajan pois.

No eihän siitä loppujen lopuksi mitään tullut, kun oli milloin raapimassa toisen silmiä ja milloin mitäkin. Sitten piti loppujen lopuksi nukuttaa matkasänkyyn ja kokoajan sai pelätä milloin tulee sieltä pää edellä alas.
 
Molemmat olleet 1v4kk, kun vaihdettiin isompien sänkyyn.
Vaihdot menneet hyvin, varsinkin kuopuksella, nukahtaa sinne itsekseen eikä tarvitse samassa huoneessa olla. Pari kertaa oon kurkannut, niin on saattanut hakea jonkun nallen tai kirjan sänkyyn, yhden kerran jäi leikkimään kissan kanssa, mutta meni käskystä sänkyyn. Välillä on noussut istumaan ja laskee päänsä heti tyynyyn kun sanon.
 
Meillä siirtyi 1v7kk ehkä hieman myöhään siirtyi, johtui ettei jatkettava antiikki sänky ollut silloin vielä valmis, tai mieheni ei saanut laitetuksi kuntoon aiemmin.
Hyvin meni siirto, tosin ensimmäistä kertaa piti poika nukuttaa sänkyynsä, siihen meni aikaa noin puolituntia, sekin vain ekana yönä.. Tosin huutaa heräämisen jälkeen sängystään, kun ei näe meidän sänkyymme.
Huomenna pitäisi hänen huoneensa olla kondiksessa, joten siirto sinne. sekin venähti meillä. Pikkukakkosen syntymäänkään enään vajaa kaksi viikkoa. kiirettä pitää.
 
meillä poika 2v4kk nukkuu vielä pinniksessä, niin korkeat laidat ettei pääse pois sieltä. on pari yötä nukkunut jo isojen sängyssä, mut nyt illalla aina kun sanon et nyt sänkyyn ni sanoo heti topakasti et omaan sänkyyn. (tarkoittaa pinnistä) pitäs saada kakkoselle 1v2kk tuo korkeampi laidallinen sänky kun pelottaa et se tulee pian alas tuolta matalemmasta pinniksestä.
 

Yhteistyössä