Minkä ikäisenä vauva alkaa nauraa?

Meidän poika nauroi ääneen unissaan muutaman viikon vanhana.
Hereillä ollessa alkoi nauraa ennen kuin täytti 3kk. Lääkäri totesi neuvolassa vauvan ollessa melkein 5kk että ei tarviis vielä nauraa ääneen kun poika hekotti hänelle päin naamaa =)
 
Meillä esikoinen alkoi nauraa ääneen joskus neljän kuukauden kieppeillä, mutta tämä kuopus aloitti jo noin 2 kk vanhana nauramisen. Nyt 4 kk:n iässä nauraa rätkättää useita kertoja päivässä äidin, isin ja siskon hassutuksille.
 
Meillä hekotteli reilun kolmen kuukauden iässä ekan kerran. Naureskeli ääneen parina perättäisenä päivänä, mutta sitten tuo nauru unohtui. Nyt reilun 4kk ikäisenä nauru on taas palannut ja sitä on tullut useammin, mutta ei vieläkään ole mitenkään herkässä, kuten hymyily. Lähinnä silloin kun muut aidosti nauravat jollekin niin se tuntuu tarttuvan myöskin tyttöön ja se nauru on kyllä sitten niin ihanan kuuloista, että väkisin naurattaa itseäkin lisää. :)
 
Meidän vähä päälle 3-kuinen sai viime viikolla nauruhepulin, niin että mä luulin sen seonneen. Sitä alkoi aivan karmean paljon naurattamaan kun mä yskin. Mitä enemmän yskin, sitä enemmän nauroi. Voi luoja, että mulla oli hauskaa! :D Onneksi sain pienen pätkän äänitettyä puhelimella...ja kyllä sille on naurettu. Se oli eka kerta kun nauroi ja sen jälkeen ei olekaan moista temppua tehnyt. Odotellaan.
 
Meidän poika on nauranu jotain 2kk iästä..ek oli vaa semmosiaa höö-nauruja mutta 2,5 kk iästä on ollu t oikeeta naurua ja oikeessa paikassa, yksinäänkin takapenkiltä välillä kuuluu hekotusta ja koko ajan kovenemaan ja lisääntymäänpäin.poika nyt 3kk
 
Satunnaisesti on nyt naureskellut parin päivän aikana. Yleensä kun alkaa olla jo väsynyt.. Poitsu 3kk

Niin, alko nauramaan kun vein peilin eteen ja hieman hytkytin ja toinen kun kurkin harson takaa ja sanoin hööhöö :D
 
Meillä tyttö sai 2,5 kuukauden iässä ensimmäisen oikein naurukohtauksen, jolle ei meinannut loppua tullakaan. Mutta sitten menikin varmaan kuukausi ennen kuin nauroi seuraavan kerran samalla tavalla! Sen jälkeen nauranut aina, kun on jotain vähänkin hauskaa. Ja sitähän äiti ja isi koettaa toki parhaansa mukaan järjestää =)
 
Oisko vähän vajaasta kolmikuisesta meillä poika nauranu ääneen. Mutta ei kylläkään joka päivä vaan silloint tällöin! Sitä aiemmin ikään kun nauroi, mutta ääni ei tullu!! Vaikee selittää, mut ehkä joku ymmärtää :LOL:
 

Yhteistyössä