Minkä ikäisenä velliä?

Eli minkä ikäisenä voi alkaa tarjoamaan velliä?..poika on nyt kuukauden vanha..Ja onko vellin syötöllä vaikutusta yöunen määrään..heräileekö sitten yhtä usein syömään vai pysyykö kylläisempänä pidempään..?
 
Velliä suositellaan annettavaksi vasta 4kk ikäisestä eteenpäin. Itse annoin reilu 4kk ikäiselle ekan kerran ja silloin en huomannut vaikutusta yöuniin, mutta olenkin antanut vain silloin tällöin maidon joukossa. Nyt vauva on kohta 5kk ja tuntuu siltä että pitäisi varmaan antaa velliä joka ilta maidon seassa tai pelkästään, kun tuntuu siltä että heräilee taas hiukan tiheämpään syömään. :)
 
Me aloitettiin velli 4kk iässä, kun tytön yösyönnit alkoi lisääntymään ja saatiin sillä ysi syöttö pois. 5kk iässä saikin sitten aloittaa puuron ja on siitä lähtien nukkunut yöt ilman syöttöjä. Mielestäni 1kk ikäisen kuuluukin herätä öisin syömään ja montakin kertaa. Meille terkka sanoi, että vauva joka on pelkällä maidolla ei saa nukkua kovin pitkiä pätkiä yöllä, ehdoton max 7-8h, koska maito ei riitä pitämään sokeritasapainoa tasaisena. Mutta varmaan 3kk iässä voit aloitta totuttamisen maidon seassa ja jos masu ei reagoi niin sitten pelkkää velliä.
 
Me alotettiin 3kuisena siks että söi maitoa päivisin tunnin välein. Yöt ei ole koskaan ollut pahoja,max 2 herätystä eikä velli niihin tuonut muutosta,vain päiviin.
Esikoinen (merkinnöistä näkee) söi öisin ainaki tunnin välein,mutta ehkä annoinkin liian vähän maitoa...
Malttia,ne ovat niin hetken vauvoja että itsekin surkuttelee kuinka mun vauvani on jo puuroiässä (6kk) ,jos ymmärrätte ;)
 
Velliä ei nykyään suositella lainkaan. Se ei sisällä mitään ravitsemuksellisesti arvokasta, vaan on lähes pelkkää tärkkelystä. Suositushan on se 6kk vain tissimaitoa/korviketta ja sen jälkeen imetyksen/korvikkeen rinnalla kiinteitä ruokia.
 
Aloimme antaa lääkärin ohjeen mukaan velliä 2.5-kuukautiselle (vauva pulautteli ohuemman maidon/korvikkeen pois). Yöuniin ei vaikuttanut, mutta jaksoi monta kuukautta odottaa kolme tuntia seuraavaan ruokailuun (nyt 10-kuukautisena ei enää riitä luonnollisestikaan).
 
Alkuperäinen kirjoittaja wiiru:
meillä alotettiin 2,5kk iässä.mitään vaikutusta yöuniin ei ollut ainoastaan maha meni kovaksi..lopetettiin se sitten ja alotettiin soseet reilu 3kk ikäisenä..
Meillä sama juttu, tosin meillä ei tullut mitään vaikeuksia/oireita velleistä. Jätettiin sitten vellit pois 6kk:n iässä kun alettiin syömään iltapuuroa. Yöuniin meillä ei ollut vellillä mitään vaikutusta, vaikka 3.5kk:n iässä alettiinkin nukkua täysiä öitä.
 
meillä aloitettiin velli 3,5kk iässä. annoin heti pelkkää velliä, ensin 20ml ja imetin päälle jne. yöuniin ei juurikaan vaikutusta, ainoastaan ensimmäinen pätkä piteni, eli nukkui ennen 21-24 ja heräsi syömään, vellin jälkeen 20-01. siitä eteenpäin heräili 2-3h välein, ja herää edelleen.
 
Aloin antaa tytölle maissivelliä 3kk iässä, kun illat oli yhtä imetysmaratonia monta tuntia putkeen ja kauheeta kiukuttelua. Tyttö myös söi päivisin 1-1,5h välein yli kuukauden ajan. Neuvolasta sanottiin, että velliä suositellaan vasta 4kk iässä, mutta monet aloittaa jo 3kk iässä. Iltavellillä saatiin illan imetysmaratonit loppumaan, ilmeisesti maitoa ei vaan tullut riittävästi tytön tarpeisiin. Öihin velli ei tuonut muutosta, tyttö on nukkunut jo reilun parin kuukauden iästä yöt tosi hienosti enintään yhdellä syötöllä. Mutta lisäruualla (samoihin aikoihin aloin antaa imetyksen lisäksi myös tarpeen vaatiessa korviketta) saatiin kaikin puolin tyytyväisempi tyttö. :)
 

Yhteistyössä