Minkä ikäiset osaa ajaa ilman apupyöriä?

Ehkä n. 4-5 vuotiaana keskimäärin? Helpoin tapa oppia/opettaa on antaa apupyörien olla niin kauan paikallaan, että pyöräily sujuu ts. niin kauan, että kumpikaan apupyörä ei kosketa maata ja pyörä ei mene "kanissa". :)
 
Se vaihtelee paljon esim. lapsen kiinnostuksesta, rohkeudesta ja myös pyörästä riippuen. Naapurin poika oppi vähän alle kolmen ikäisenä, meidän kuopus reilun kuuden ikäisenä. Meillä vain kävi syksyllä niin, että kun iskä paikkasi munun pyörääni, otin samalla pojan pyörästä apupyörät pois (ei ollut millään antanut poistaa niitä) ja sanoin että kokeillaan. Vähän aikaa pidin takaa kiinni, ja samantien hän lähti polkemaan itsekseen. Alkuunpääsy oli ensin vähän hankalaa ja siinä piti auttaa, mutta samana iltana hän jo pääsi itse vauhtiin.
 
meillä poika oppi ajamaan ilman apupyöriä 3,5 vuotiaana, tyttö täyttää syksyllä 3, eikä aja vielä edes apupyörienkään kanssa...eli aika yksilöllistä. Mutta varmaan yleensä noin 4 vuotiaina
 
äiti kaakosta
Meidän 7 vuotiaalla on vielä apupyörät jos ajelee pyöräteillä vaikka kauppaan kanssani. Mutta kova yritys ja harjoittelu on käynnissä että ilman apupyöriä oppisi tämän kesän aikana. Ajaa jo korkeintaan 4 metriä ite :)
Mutta onkin erityislapsi ja mm. motoriikka ja joskus tasapainokin on vähän hankalampaa tietyissä osa-alueissa.
 
on on mutta
\
Alkuperäinen kirjoittaja 06.05.2007 klo 16:17 Leija kirjoitti:
3-4v. Paljon riippuu lapsen omasta innostuksesta ja siitä onko tilaisuus harjoitella. Asfaltilla on helpompi treenata kuin hiekkapihalla.
Hiekkakentällä jos ja kun kaatuu, niin ei satu niin paljon. Asfaltilla on kuitenkin on helpompi ajaa mutta kaatuessa sattuu niin perkuleesti ja on monesti ihan vertakin tullut reippaasti joten lapsi on pelästynyt itekkin ja ei mitenkään suostunut pyöräilemään aikoihin.
 
sipra
Meillä poika oppi vajaa 3v ajamaan ilman apurattaita. Nyt ostettiin 20 tuumainen pyörä ja ei mitään ongelmaa.

3v. oppi tässä noin kuukausi sitten polkemaan apurattaiden kanssa. Joten suuria eroja lapsissa on. :)
 
meidän isommat lapset olivat noi 5 ja 6 vuotiaat kun saivat edes ekat fillarit, mutta seuraavana vuonna he jo osasivat ilman apurattaita ajaa.

nämä pienemmät on oppineet näin: tämä nyt 7vuotias oppi edelliskesänä ajamaan fillaria,, seuravana kesänä opittiinjo ilman ja nyt ajaa jo isolla pyörällä.
Pikkuveli on oppinut tänä keväänä, osaa mutta ei vielä halua vielä
 

Yhteistyössä