Minkä ikäsenä mihinki ja mitäki?????

Vauvani on ihan kohta 6 kk ja pari juttua mietityttää et, minkä ikäsenä saa/voi laittaa
-hyppykiikkuun
-kävelytuoliin
-syöttötuoliin

Minkä ikäsenä teen vauvelit on alkanut istuu tuettuna ja ihan ite?

Ja sitte, miten saan vauvelin syömään tuttipullosta. Tissillä raivoo ja kauheen huudon kanssa imee, samoin pullosta. Kauheen kauan kestää, enne ko maito alkaa heruu, mahtaako alkaa loppuu. Huonosti vaipat kastuu eli tarttis lisämaitoo, mutta pullosta ei juo, muuta ku vettä.

Tosi huonosti syö myös kiinteitä. 4,5 kk oli kun alotettiin ja juuri ollenkaan ei olla edistytty. Aamulla pari lusikallista (pientä) menee puuroo, päiväunien jälkeen perunaporkkanaa 1/3 pilttipurkillista. Siinä ne kiinteet sitte onki. Jos antaa enemmän, on se maidosta pois. Eilen illalla hieman puuroo sain menee, ei auttanu yöuniin, jotka todella riekaleiset. Tissi kelpaa yöllä vallan mainiosti, mikään muu ei (pulloo en ole edes kokeillu). Isompi tän ikäsenä oli jo ilman yösyömisiä.
 
vastaanpa noista mistä kokemusta.
Elikkäs meillä laitettu jut puoli vuotiaana hyppykiikkuun ihan pieniä aikoja kerrallaan ja syöttötuoli otettiin samohin aikoihin käyttöön.

tuossa syöttö pulmassa en osaa oikee auttaa...Meillä annettiin vaan pikku hiljaa enemmän ja enemmän sapuskaa ja hyvin laski.Toki se maito rupes sitte jäämään vähemmälle,mut eikö se oo tarkotuski??? :eek:

Toivottavasti joku viisaampi osaa auttaa sua tossa pullo jutussa :)

Jaksut :hug:
 
No ainakaan tuota kävelytuolia ei kannata hommata eikä käyttää. Lapsi saa siinä vääränlaisen tavan kävellä, taaperokärry on parempi.

Syöttötuoliin voi laittaa mun mielestä sitten kun istuu tuettuna tarpeeksi hyvin ja asento syöttötuolissa on sellainen että syöminen onnistuu.
 
Hyppykiikkua ja kävelytuolia ei olla kokeiltu kummallekaan muksulle. Vanhin typy alkoi istua 8kk iässä syöttötuolissa ja pojankin kanssa odotellaan niin kauan, kun itse istuu ilman tukea lattialla. Suositellaan, että selän ja vatsan lihakset ovat valmiita kannattelemaan pientä ryhdikkäästi ennekuin syöttötuolissa istutetaan :wave:
 
Alkuperäinen kirjoittaja kaukomaija:
Hyppykiikkua ja kävelytuolia ei olla kokeiltu kummallekaan muksulle. Vanhin typy alkoi istua 8kk iässä syöttötuolissa ja pojankin kanssa odotellaan niin kauan, kun itse istuu ilman tukea lattialla. Suositellaan, että selän ja vatsan lihakset ovat valmiita kannattelemaan pientä ryhdikkäästi ennekuin syöttötuolissa istutetaan :wave:

Neuvoloista usein "antavat luvan" jo paljon aikaisemmin...
 
Tuettuna alkoi istumaan siinä vähän päälle 5kk jolloin neuvolasta sanoi että syöttötuoliin vaan.
Ja sitten itse nousi istumaan ja alkoi istumaan omin nokkinensa n. 9kk ikäsenä.

Ja hyppykiikkua ja kävelytuolia en suosittele kenellekään, niissä lapsi oppii tietyn tavan liikkua joka ei ole "normaalia". Tasapaino ei kehity oikein kun ei saa itsenäisesti sitä opetella.
 
Meillä alkoi mies nyt vasta istumaan kunnolla itsekseen. Välillä kaatuilee edelleen, joten tyynyt on sopivan lähellä :D Ekan kerran hyppy kiikkuun 8kk ja syöttötuolissa tossa 7kk ikäisenä, jolloin tykättiin selvästi jo istua, vaikka itse ei pystyssä pysynyt..

Josta pääsenkin siihen syömiseen. Meillä alotettiin kiinteät noin 4kk. Ja samaa hommaa meni, että yhtä kahta lusikallista puuroa tai tasaista sosetta meni siihen asti kunnes alettiin syömään muiden kans samaan aikaan. Kun isi istuu vieressä ja syö omalta lautaselta, nin pikkumies otti mallia ja popsi kans omaltaan :LOL:

Varmaan asiaan vaikutti myös se, että eka hammas ilmaantui samoihin aikoihin. Siihen asti oli kurkussa kyllä sellainen sihti, että oksat pois :headwall:

Maitoa pullosta tapaus.. Oletko kokeillut erilaisia tutteja pulloon? Meillä ei ainakaan kelvannut kuin sellaiset tutit (ainun mam silikoni) joissa on ilmaventtiili. Eli maito tulee tasaisesti eikä tarvitse ilmata välillä. Tasan tarkkaan heti loppuu syöminen, kun ekan kerran täytyy imu herpaannuttaa ilmaamisen takia.

Niin ja sitten jos tuntuu, että pullo ei kertakaikkiaan kelpaa, niin aina voi alkaa opettelemaan sitä nokkamukia :D
 

Yhteistyössä