Minkä kokoinen voi huone pienimmillään olla?

  • Viestiketjun aloittaja huone ja epähuone
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Rakennusmestari Antero Pentikäinen listaa: huone on tila jossa on seinät, katto ja lattia. Asuinhuoneen määritelmään kuuluu myös, että lattian pinta-ala on vähintään seitsemän neliömetriä ja ikkunan pinta-ala kymmenen prosenttia lattian pinta-alasta. Huoneen ikkunan tulee olla välittömästi yhteydessä ulkoilmaan. Pääikkunan edessä täytyy ulkopuolella olla vapaata tilaa vähintään kahdeksan metriä. Näin taataan, ettei rakennuksia rakenneta liian lähekkäin. Minimikorkeus huoneessa on 250 senttimetriä. Esimerkiksi pientaloissa voi olla vinoja sisäkattoja eli viistoja osia. Näissä huonetilan pinta-alaksi lasketaan korkeus 160 cm asti.
 
"janni"
meillä tytön huone on n.6 m2. ja kyllä se kaikessa pienuudessaan ihan huone on, parvekkeella vielä. sinne mahtuu sänky, lipasto, tietokonepöytä ja pari kaposta hyllyä.
 
"vieras"
[QUOTE="janni";28780693]meillä tytön huone on n.6 m2. ja kyllä se kaikessa pienuudessaan ihan huone on, parvekkeella vielä. sinne mahtuu sänky, lipasto, tietokonepöytä ja pari kaposta hyllyä.[/QUOTE]

Tietenkin se huone on, mutta ei virallisesti paperilla asuinhuone.

Eli jos myytte asuntoa, niin tuota ei virallisesti lasketa huoneeksi.
 
"Laura"
Meillä pojan on huone on 8.8 m2 ja siellä on sänky, koulupöytä, senkki, nojatuoli ja aika paljon leluja. Hyvin mahtuu. Keskellä on silti tilaa, johon mahtuu pari lasta istumaan ja rakentamaan leikkiä. Huone on aika pieni, mutta ei liian pieni. Alle 8m2 huone alkaa varmaan olla jo tosi pieni. Riippuu vähän.
Ei iso huonekaan kiva ole. Meidän makkari on 14m2 ja se on liian iso. Ei tietenkään tukkoista tarvitse olla ja kaunista, kun on avaraa. Jää paljon tyhjää tilaa.
Mä sanoisin, että lastenhuoneessa 10-12m2 on ihannekoko ja aikuisten huoneessa 11-14m2 olisi ihanne.
 
Meillä on lastenhuoneet noin 8,5 neliön kokoisia ja kyllä tämä meille 4h+k+s kämppänä esiteltiin, eikä kaksiona :)

Toisessa lastenhuoneessa on kaksi pikkutyttöä, toisessa koululainen.
 
"vieras"
Kiinteistönvälittäjät ja asuntojen myyjät huijaavta yleisimmin noilla viistokattoisilla yläkerran huoneilla. Pinta-alaan on laskettu koko lattia räystästä myöten vaikkei siellä reunalla mahdu kuin hädin tuskin lapsi ryömimään. Oikein mitattuna tila ei välttämättä kelpaisikaan huoneeksi. Kädet pestään kun sanotaan että "ei tarkistusmitattu"
 
huone ja epähuone
Kysyn siksi koska eteisessämme on hukkatila, jonka voisi yhdistää viereisen lisävessan kanssa alkovimaiseksi työtilaksi. Tila ei olisi suurensuuri, n. 5 neliötä tai vähän päälle korkeintaan. Eteinen on keskellä asuntoa, joten sikäli hämärä tila. Ikkunallinen väliseinä toisi tilaan hieman valoa, mutta aiheuttaisi toki "alastomuutta" viereiseen lastenhuoneeseen.
 
"vieras"
Eihän mikään estä sitä yhdistämästä jos se muuten täyttää määräykset kuten kantavia seiniä ei pureta jne. Sitä vain ei taloa myytäessä voi sanoa huoneeksi.
 
"vieras"
Meillä on lastenhuoneet noin 8,5 neliön kokoisia ja kyllä tämä meille 4h+k+s kämppänä esiteltiin, eikä kaksiona :)

Toisessa lastenhuoneessa on kaksi pikkutyttöä, toisessa koululainen.
Ja jos vähimmäismääritelmä on 7 neliötä per huone, niin mitä kohtaa ne teidän 8,5m2 kokoiset lastenhuoneet EIVÄT täytä?

Vai miksi ne eivät olisi virallisia huoneita?

Etkö sä tajunnut vai enkö mä? Miksi se ei olisi ollut 4h+h+s?
 
"Jooo"
no en kyllä lähtisi tuollaista komeroa väsäämään. Aika ikävä jatkossakin kun lapset kasvaa , jos työtilasta on aukko lastenhuoneeseen. Missä kummankaan tilan rauha ja yksityisyys? On se 5 neliöö niin pieni tila, ettei mitään järkeä. Pitäkää se vessa ennemmin.
 
huone ja epähuone
[QUOTE="vieras";28780821]Eihän mikään estä sitä yhdistämästä jos se muuten täyttää määräykset kuten kantavia seiniä ei pureta jne. Sitä vain ei taloa myytäessä voi sanoa huoneeksi.[/QUOTE]

Kantava seinä ei ole kyseessä vaan levyseinä, jonka voi hyvinkin purkaa. Ainoa mikä mietityttää, on toisesta vessasta luopuminen! Lisätilan tarve vain tuntuu suuremmalta kuin toisen vessan tarpeellisuus. Meillä perheen aikuisilla ei ole mitään kunnon työtilaa. Tuo ratkaisu olisi sikäli aika nerokas juttu.
 
huone ja epähuone
[QUOTE="Jooo";28780837]no en kyllä lähtisi tuollaista komeroa väsäämään. Aika ikävä jatkossakin kun lapset kasvaa , jos työtilasta on aukko lastenhuoneeseen. Missä kummankaan tilan rauha ja yksityisyys? On se 5 neliöö niin pieni tila, ettei mitään järkeä. Pitäkää se vessa ennemmin.[/QUOTE]

Ei mitään avonaista aukkoa minnekään tule. Ikkuna, johon voi laittaa vaikka valoverhon näkösuojaksi. Lasitiili olisi toinen vaihtoehto. Kerrostaloasunnossa on pakko hyödyntää kaikki hukkatilat järkevästi. Tässä aiotaan asua jatkossakin.
 
lkv
[QUOTE="vieras";28780804]Kiinteistönvälittäjät ja asuntojen myyjät huijaavta yleisimmin noilla viistokattoisilla yläkerran huoneilla. Pinta-alaan on laskettu koko lattia räystästä myöten vaikkei siellä reunalla mahdu kuin hädin tuskin lapsi ryömimään. Oikein mitattuna tila ei välttämättä kelpaisikaan huoneeksi. Kädet pestään kun sanotaan että "ei tarkistusmitattu"[/QUOTE]

Voi rakas! Kuvailemastasi tilanteesta on jo niin monta ennakkotapausta, että yksikään välittäjä ei tuohon uskalla ryhtyä.

Ei tarkistusmitattu taas tarkoittaa just sitä, mitä siinä sanotaan. Siis myös kt- ja rt-osakkeiden neliötä voivat todellisuudessa olla väärin, kun laki velvoittaa meidät myymään huoneistot yhtiöjärjestyksen neliöillä.
 
lkv
Alkuperäinen kirjoittaja huone ja epähuone;28780852:
Ei mitään avonaista aukkoa minnekään tule. Ikkuna, johon voi laittaa vaikka valoverhon näkösuojaksi. Lasitiili olisi toinen vaihtoehto. Kerrostaloasunnossa on pakko hyödyntää kaikki hukkatilat järkevästi. Tässä aiotaan asua jatkossakin.
Jos teillä ei ole aikomustakaan myydä asuntoanne, niin tehkää vaikka parin neliön koppi, ei siihen tule kukaan puuttumaan.

MUTTA muistakaa huolehtia ilmanvaihdosta! Alle 7 neliön huoneessa loppuu happi, jos ovi on yöt kiinni.
 
"vieras"
Ihan viime vuosina ei ole tullut niin seurattua mutta ainakin muutama vuosi sitten oli tämän tästä myytävänä töllejä joissa oli niin hukeat pinta-alat että varmaan lämmittämättömät kellarivarastotkin oli laskettu mukaan niiden räystäänalusten lisäksi. Kerrostaloissa yhtiöjärjestys harvoin heittää niin paljon että se ei edes suunnilleen totuutta kertoisi. Ikivanhassa omakotitalossa ei ole välttämättä lainkaan kunnon piirustuksia ja tiedot ovat vain myyjän heittämiä.
 
huone ja epähuone
Jos teillä ei ole aikomustakaan myydä asuntoanne, niin tehkää vaikka parin neliön koppi, ei siihen tule kukaan puuttumaan.

MUTTA muistakaa huolehtia ilmanvaihdosta! Alle 7 neliön huoneessa loppuu happi, jos ovi on yöt kiinni.
Happi ei tule loppumaan, koska tila on auki varsinaiseen isoon eteistilaan. Ylimääräinen ovi olisi muutenkin tiellä. Väliverhokin riittää sulkemaan tilan huonemaiseksi. Mallinnussuunnitelman mukaan tila ei todellakaan olisi mikään koppi tarkoitukseensa nähden! Nämä ovat tietysti makuasioita. Jos on päässyt tottumaan hulppeisiin huonekokoihin niin koppina voi pitää mitä tahansa.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja huone ja epähuone;28780806:
Ikkunallinen väliseinä toisi tilaan hieman valoa, mutta aiheuttaisi toki "alastomuutta" viereiseen lastenhuoneeseen.
Mä en laittaisi missään nimessä tavallista ikkunaa, vaan mielummin lähelle katonrajaa sellaisia pikkuikkunoita tai yhden leveämmän ikkunan. Niistä ei näkyisi makuuhuoneeseen, mutta valoa tulisi silti vähän. Jos mulla olisi edes joku läpikuultava ikkuna toiseen huoneeseen omassa huoneessani, pitäisin varmaan aina edessä paksuja verhoja...
 
huone ja epähuone
[QUOTE="vieras";28780954]Mä en laittaisi missään nimessä tavallista ikkunaa, vaan mielummin lähelle katonrajaa sellaisia pikkuikkunoita tai yhden leveämmän ikkunan. Niistä ei näkyisi makuuhuoneeseen, mutta valoa tulisi silti vähän. Jos mulla olisi edes joku läpikuultava ikkuna toiseen huoneeseen omassa huoneessani, pitäisin varmaan aina edessä paksuja verhoja...[/QUOTE]

No entäs lasitiili? Mattamaisemmasta tiilestä ei näy läpi, mutta antaa runsaasti valoa. Avaruuden tunnun takia isompi lasipinta olisi ihanteellinen. Pieni ikkuna katonrajassa ei tuo riittävästi valoa.
 

Yhteistyössä