Minkä kokoisia vaatteita?

Äiti-04
Tuonne Mitäs nyt-puolelle jo vastailinkin, mutta vielä kerran :) Poika siis 1v4kk ja 80cm on just ja just sopivat (pituudelta), ostan nyt 86cm. Hennesin vaatteet aika isoja kooltaan, joten sieltä ostan 80cm.
 
Tyttö nyt 1v 1kk ja 80 cm vaatteita käytän. Oli 1-vuotis neuvolassa 78 cm, joten eivät taida kauaa mahtua. Olenkin jo hankkinut 86 cm. Esikoistyttömme on niin laiha, että hänelle mennyt vaatteet kauemmin kuin kuopuksellemme, joka on normaalipainoinen. :D
 
Meillä tyttö 1 v 4 kk ja riippuu tosi paljon vaate merkistä . Hm : n vaatteita mm housuja on jo 92 cm . Mutta esim Namperolla on isoja vaatteita, siellä menee 80cm housutkin .. Suurin osa taitaa olla 86 - 98 cm väliltä . Tytöllä pituuttakin jo joku 81 cm :)
 
Meidän poika on 1,2v ja käyttää 80-90cm vaatteita.

1. neuvolassa pojun pituus: 83cm ja paino: 11.515g.
Pitkä ja hoikka poika.

Just tein suursiivouksen pojan vaatteisiin ja paljon löytyi pieniä 76-80cm vaatteita.

Huomattavia koko eroja 80cm vaatteissa.
 
meillä poika 1v.3kk,käyttää 80-86cm... housut usein vyötäröltä isot (riippuu vähän minkälainen vyötärö) mutta muuten passelit pituudeltaan... liian lyhyet housut ei oo kivan näköset!!! nykyään ostan vähintään 86cm koska 80cm alkaa jäämään pieneks... paidat varsinki on oltava 86cm
1-vee neuvolassa paino 9900g ja oli 79,2cm pitkä... huomena mennään 1,3vee neuvolaan ja sen tiedän että pituutta on tullut lisää aikas huimasti,mutta painoa tuskin kovinkaan paljon,kun on niin vauhdikas ja koko ajan liikkeellä!!!
 
Meillä 1v 1kk tyttö n. 75cm. Ja oon kans huomannu, ett vaatteissa HIRMUSESTI kokoeroja - pääsääntösesti kai kokoa 74cm käytetään, mutt joistakin vaatteista koko 80cm on ihan hyvä, toisista menee 68cm tai 62cm. Huippu on ollu yks kotimainen body, joka NÄYTTÄÄ olevan kokoa 60cm, mutt viimeks eilen sovitettiin, ja vieläkin sopi! Kannattaiskohan vaatetehtaiden VÄHÄN tarkastella kokotaulukkojaan?! :LOL: Neiti on sen verran "vatsaton", ett mitkään farkut ei tahdo pysyä ylhäällä ilman henskeleitä...
 
Miskan äiskä
Meillä on sama juttu kuin Julialla. Yksi takki on kokoa 68, mutta alkaa olla pieni. Pääasiassa käytetään 74 mutta bodyt on joko 80 tai 86 ja varsinkin kestovaipan kanssa 86 alkaa olla paras tai sitten jatkopalan kanssa menee vielä 74. 80 housut on vielä liian isoja, mutta onneksi 74 menee vielä. H&M:stä ostin 80 senttisen yöhaalarin ja on vielä aikas reilu. Kesävaatteet oli taas selvästi pienempää kokoa ja 74 alko käydä pieneiksi, mutta eipä niille paljoa ollu käyttöä. Suuresti kyllä vaihelee vaatteiden koot ja pitäisi vain luottaa omaan muistiin minkä kokoinen poika on, mutta sitten harmittaa jos ostaa liian pientä, enkä jaksa joka päivä kaupoissa ravata. Miska on nyt noin 75-76 senttiä ja laiha noin 9 kiloa. Ensiviikolla on vasta 1v. neuvola, joten tarkkoja mittoja ei vielä ole.
 
herpertti
Pääsääntöisesti meillä käytetään 74-80 cm vaatteita, mutta tosiaan noi koot ei välttämättä kerro mitään vaatteesta. Ykskin pusero on 74 cm ja ihan hillittömän kokoinen, sit taasen jotkut 80 cm paidat on jo hihoista kilttanat :/
 
Riippuu hirveesti vaatteesta. Käytössä vielä joitain 80cm jotka alkaa mennä pikkuhiljaa pieneks. Sit on jo 86cm ja joitakin puseroita 92cm jotka on vielä vähän isoja mutta ei kauaa. Tyttö on sen verran hoikka kaikki housut on 80cm tai 86cm. 92cm ois muuten housuissaki hyvä (jos vähän lahkeita kääris) mut tippuuvat päältä kun jotkut 80cm housutki on vielä vähän löysiä. Niin, ja ikää on tänään 1v8kk.
 
FANTTIMAMMA-76
Oon kans huomannu et vaatteita ei voi ostaa (niinku ei itellekään ;) ) vaan kokoa kattomalla. Meil (tyttö1v, 75cm, 9800g) käyttää pääasiassa 74cm, mut jotku 68 housut on vielä käytössä ja bodyt tarvii olla 80cm.
 
Lukatinos
Meidän reilu 1v käyttää n.80cm vaatteita,jotkut vähän isompiakin.
Koko riippuu kyllä paljon vaatteesta,jotkut 80cm on tosi isoja ,jotkut jo pieniä.
Me ollaan saatu vaatteita paljon ulkomaan tuliaisina ja niissähän ei voi kyllä kokoihin luottaa! :wave:
 

Yhteistyössä