minkä verran puuroa

Millasta puuroa syötätte...? Kun meidän neiti ei innostu oikein mistään puurosta... Kerralla menee vaan muutama hassu lusikallinen... Kyökkii normi kaurapuurolle, mutta sitte hedelmäsosetta kuitenki menee n. purkillinen vaikka puurolle napsaa suun tiukasti kiinni... Vinkkejä???
 
jos yökkii kaurapuuron kokkareille kannattaa kokeilla hienontaa kauraryynit kuivina sauvasekottimella ihan jauheeksi ja sittä keittää puuro...

meidän neiti syö puuroa aamuin illoin ja nimenomaa kaurapuuro on se joka kelpaa, valmiit kaupan puurot meinaa tökkiä, kun keitän niin laitan n½dl ryynejä ja 1dl vettä, paljonkohan tuota olis valmiina en ole koskaa mittaillu :eek:
 
Meillä taas ohrapuuro maistuu parhaiten, ja kaura tökkii. Ihan normihiutaleista tehdään niinku aikuistenkin puurot, ehkä jotain 1,5 dl kerralla. Ja meillä puuro on vaan aamupala, illalla syödään ns kunnon ruoka.
 
Meillä on suursyömäri =) kuukauden verran veteli 2dl ja nyt 7 kk ikäisenä syö hyvällä ruokahalulla 3-4dl vettä keitetyn puuron ja varmaan enemmänkin menis,koska syö tissiä ihan reilusti vielä sen jälkeen.No on silti ollu pelkällä rintamaidollakin iso poika.

Ihan tavallisista hiutaleista olen alusta asti keitellyt ja kaikki viljalaadut kelpaa. Niin ja aamuin illoin syödään.Tuntuu varsinkin iltaisin maistuvan erityisen hyvin
 
Meillä 6kk syö puuroa n. 1-1,5 dl kerralla. Alkuun meilläkin yökki normaali kaurapuurolle, mutta aloin pikkuhiljaa huijaamaan niin, että laitoin pikkuisen kaurapuuroa riisipuurojauheen joukkoon. Siitä sitten pikku hiljaa siirrytty kokonaan normaali kaurapuuroon. Joka onkin neidin herkkua nykyään. :D
 
Meidän 9 kk poika syö iltapuuroa 2-3 desiä. Eli desi hiutaleita ja 2 desiä vettä, en osaa sanoa paljonko siitä tulee yhteensä kun ei se ole ihan suoraan verrannollinen noihin lukuihin. Joskus jos oikein on nälkä niin voi syödä isomman annoksen (1,5 dl hiutaleita ja 3 dl vettä ) mutta tää on aika harvinaista. Aamulla puuroa ei mene kuin muutama lusikka eli puuro maistuu kunnolla vain iltaisin.

Minäkin olen tehnyt alusta asti puuron ihan tavallisista kaurahiutaleista. Tykkään tosin enemmän niistä pikakaurahiutaleista, tulee paljon sileämpää.
 
Kokeilin nyt hienontaa nuo hiutaleet, mutta kyökkii silti ja vetää suun suppuun ettei lusikkaa saa suuhun... Hedelmäsosetta menee kuitenkin melkein purkillinen...

Mitä mä teen???

Pitääkö meidän vain tyytyä juotaviin velleihin vai yritänkö sinnikkäästi vain yhtä kahta lusikallista kerrallaan...??
Ja tyttö siis viikkoa vajaa 6kk...
 
Meillä tehdään puurot korvikkeeseen, ei veteen, ja hyvin maistuvat. Poika on nyt 6,5 kk vanha ja syö aamu- ja iltapuuron + hedelmä/marjasosetta. Yleensä tehdään tavallisista pikakaurahiutaleista tai 4-viljan hiutaleista, annostuksena on 0,5 dl hiutaleita ja 1,5 dl korviketta. Tehdään siis puuromaisena, ei niin litkua kuin velli. Niin ja mannapuuroa on myös kokeiltu, siitä tulee hienompaa kuin noista hiutaleista.
 

Yhteistyössä