Minkä verran teidän alle 3-vuotiaat on sairastelleet päiväkodissa?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
Tämän menneen ensimmäisen päiväkotivuoden aikana oli jatkuvasti vuotava nenä, muuten oli kyllä hyvässä kunnossa. Ikää siis 18kk-vajaa 2,5v. Kunnon flunssaa ja kuumeilua 2-3 kertaa, mahatauti kerran ja selittämätön diare kerran.
 
"mona"
Lähti pk:hon juuri 2 täyttäneenä ja oli n.10kk. Oli nuhakuumeen takia pois kaksi kertaa. Vuotava nenä oli kyllä usein syksyllä/talvella, vaikka muuten oli terve. Ei mitään vatsatauteja tai muita koskaan.
 
Aloitti syksyllä 1v3kk ja sairasti joka kuukausi vajaan viikon flunssan. Kevät puolella vähemmän. Seuraavan talven aikana taisi tulla 2-3 sairaspäivää. Muutaman kerran lievää flunssaa, mutta ei mitään minkä takia olisi tarvinnut olla pois hoidosta.
 
"alma"
Meillä tyttö aloitti päiväkodin 1,5 vuotiaana viime syksynä. On ollut aika usein jossakin pienessä räkätaudissa, mutta sillain "oikeasti" kipeenä kerran. Yhtään vatsatautia ei ole ollut.
 
"Abc"
Esikoinen sairasti koko vuoden aikana pari flunssaa ja pari mahatautia + influenssa. Nuorempi sairasteli koko ekan vuoden kahden viikon välein nuhakuumeen, kolme mahatautia sekä vesirokon. Se oli aivan mahdotonta aikaa... Eli ihan hirveä sairastelukierre.
 
"vieras"
1v2kk iässä aloitti, 3 korvatulehdusta oli ekan puolen vuoden aikana. Kesälomien jälkeen meni nyt uudestaan hoitoon, katotaan koska tulee seuraava. Kuumetta ei ole ollut kuin kerran koko elämänsä aikana, mutta nuha ja korvatulehdukset siis oireina.

Yksi lastenlekuri sanoi, että lapsi sairastaa päivähoidossa noin kolmen viikon välein jotakin flunssaa ja joka neljäs flunssa menee korviin. Laskekaapa huvikseen, niinhän se menee. Mutta ei kuitenkaan vaarallista, välillä vain ärsyttävää, mutta kahden ikävuoden jälkeen pitäis helpottaa.
 
bud
Tyttö oli 1v8kk, kun aloitti päiväkodissa syyskuussa. Oli aina n. vajaa 2 viikkoa terve ja sitten räkä/kuumetaudissa useamman päivän. Tätä jatkui niin kauan, kunnes kesäloma alkoi. Oli ihan hirveää aikaa ja meillä miehen kanssa riitaa, kumpi on töistä pois, kun ei siinä ne pomotkaan hurranneet. Seuraavana syksynä ei sitten enää kauheasti sairastellut, vain murto-osan tuosta.
 
Esikoinen sairasti ekana vuonna muutaman flunssan, kun saatiin astmalääkitys kohdilleen niin infektiotkin väheni dramaattisesti. Kuopus ollut vuoden hoidossa ja tänä aikana ollut ehkä 3 päivää poissa sairauden takia, kerran korvatulehduksessa ollut. Mä teen tosin neljä päivää viikossa töitä ja olen vakuuttunut siitä että se yksi yliääräinen lepopäivä auttaa pysymään terveempänäkin.
 
Esikoinen sairasti ekana vuonna muutaman flunssan, kun saatiin astmalääkitys kohdilleen niin infektiotkin väheni dramaattisesti. Kuopus ollut vuoden hoidossa ja tänä aikana ollut ehkä 3 päivää poissa sairauden takia, kerran korvatulehduksessa ollut. Mä teen tosin neljä päivää viikossa töitä ja olen vakuuttunut siitä että se yksi yliääräinen lepopäivä auttaa pysymään terveempänäkin.
Mäkin teen lyhennettyä työpäivää... tai sitten mies hakee aikaisemmin.
 
"shihtzu"
Lapset aloittivat päiväkodissa toukokuun puolivälissä ja ovat olleet pois 3 päivää kokonaisuudessaan sairauden vuoksi. Eka poissaolo oli heti ekan viikon lopulla kun lapsille tuli flunssa, mutta se poissaolo oli vähän niinkuin varmuudeksi, ei se siitä pahemmaksi muuttunut. Vanhempi sairastui sitten korvatulehdukseen, jonka vuoksi oltiin päivä pois, oli perjantai. Nuorempikin sairasti korvatulehduksen, mutta sen vuoksi ei ollut päivääkään pois.
Viikko sitten nuoremmalle nousi kuume torstai-iltana ja lapset olivat sitten perjantain pois hoidosta.
Että ei meillä juurikaan ole sairasteltu. Saa nähdä mitä talvi tuo mukanaan, sairastellaanko enemmän vai ei.
 
kohtalaisen terve
Lapsi meni 1-vuotiaana päiväkotiin ja on vuoden aikana sairastanu vesirokon ja yhden nuhakuumeen. Nenä toki vuosi pitkin talvea, mutta sen takia ei oltu pois päiväkodista. Päiväkodissa on ollu täitä ja kihomatoja, mutta niitä ei onneksi tarttunu. Saa nähdä mitä parin viikon päästä alkava uusi hoitovuosi tuo tullessaan.
 

Yhteistyössä