Minkä vuoksi on enemmän ihmiset toisiaan tappaneet, kuin uskontojen?

  • Viestiketjun aloittaja kysymys?
  • Ensimmäinen viesti
"pop"
Tjaa. Tarkoitatko nyt uskontojen vai uskomusten? Siinä on nimittäin iso ero.
Esimerkiksi fasismi, patriotismi tai kommunismi ei kumpikaan ole uskonto sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta kyllä niiden nimissä porukkaa on laonnu varmaan määrällisesti enemmän kuin uskontojen nimissä?
 
"mamma"
Kyllä luulen että edelleenkin maailmassa on tapettu uskon ja jumalan nimissä eniten ihmisiä. Ristiretkien aikaan kaikki sodat käytiin jumalan nimissä ja kyllä tänäkin päivänä tehdään paljon pahaa jumalan nimissä. Uskontojen takia on maailman väkiluku tapettu jo monta kertaa vuosituhansien saatossa.
 
subbari
Vastaan että sotien vuoksi. Eli valtioiden intressien vuoksi. Uskonsodat ovat pieni vähemmistö kaikista sodista, eikä uskonsotia Euroopassa ole tainnut olla sitten keskiajan.
Ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa ei ollut kyse uskonnosta, eikä Vietnamin sodassa, eikä Korean, eikä ... Siitä vaan 1900-luvun sotahistoriaa selaamaan läpi, silloin sodat uloittuvat koskemaan myös siviileitä eikä enää ainoastaan rintamasotilaita.

[QUOTE="pop";26446811]
Esimerkiksi fasismi, patriotismi tai kommunismi ei kumpikaan ole uskonto sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta kyllä niiden nimissä porukkaa on laonnu varmaan määrällisesti enemmän kuin uskontojen nimissä?[/QUOTE]

Juuri näin.
 

Yhteistyössä