Minkälainen koirarotu (keskikokoinen/vähän isompi, ei "jätti") liikkuvaan perheeseen?

  • Viestiketjun aloittaja mvb
  • Ensimmäinen viesti
saksanseisoja, tosin jos mettästää koira on silloin ok, ei muutoin. ihana rotu, voin suositella, ei väsähä ekan 5km jälkeen, luonne kultaa :) kovapäisiä mutta oppivat tekevät sen sydämmellä. riistaviettiä löytyy ja jos lintumettä ei itteä kiinnosta voi koira suunnata sen naapurin kissoihin :whistle: tai ei ole mettästyskausi...
 
"podhalanski"
[QUOTE="a.p";22562693]Kiitti kaikille, tähän olikin tullut kivasti vastauksia. :) Täytyy ruveta ottamaan selvää noista teidän ehdottamistanne roduista (niistä, jotka eivät tuttuja olleet).

Podhalanskikin kiinnostaisi, mutta olen pohtinut, onko laumanvartija ylipäätään se oikea valinta sit loppujen lopuksi. Silloin kun pitää olla ihan extratarkkana vieraiden (myös lasten kavereiden) tulemisen, olemisen ja menemisen kanssa. Ja miten laumiksen kanssa pärjättäisiin esimerkiksi suunnistuskisapaikoilla, kun on paljon populaa ympärillä. Että onko se koira sitten ihan stressaantuneena siellä koko ajan. Kaikkia juttuja tullut tässä mietittyä.[/QUOTE]

Muakin kiinnostaisi toi podhalanski.
 
vierasss
Hollanninpaimenkoira:) tykkää olla siellä missä omistajakin ja on heti lähössä innolla mukaan jokapaikkaan eikä metsäretkilläkään karkaile. Ihmisystävällinen mutta osaa vahtia:)
 
"Hei"
Ääni alaskanmalamuutille, varsinkin jos vetohommat kiinnostaa, on ihana lasten kanssa, mutta sitä ei voi kyllä antaa lapselle lenkitettäväksi.
Toinen kiva voisi olla samojedi, sekin mahdollisesti tykkäisi vetämisestä ja pärjäisi ulkona.
 

Yhteistyössä