minkälainen päivän ruokalista

Ajattelitko aloittaa antaamaan 3kk ikäiselle kiinteitä?? Minusta kuulostaa hurjalta, kun on tuon ikäinen. Onko jotain erityistä syytä miksi noin pienelle annetaan kiinteitä? tai edes velliä? Ihan uteliaisuudesta kyselen, en halua syytöksiä esitellä lainkaan:) Moni neuvolan tätikin on tuputtanut kovin nuorille kiinteitä, mutta usein ihan turhaan...nykytiedn mukaan.

Suositus (ympäri maailman, ei ainoastaan suomessa) että 6kk paikkeilla aloitetaan ne kiinteämmät ruoat. Silloinkin määrällä ei niin väli, kunhan maistellaan. Itse sovelsin tuota aikahaarukkaa niin että n. 5kk iässä aloiteltiin maistelemaan, silloinkin pikkuinen oli liian nuori ja sit 6kk iässä aloitettiin kunnolla.

Meidän ruokalista oli MAITOA 24h!! 2-4 tunnin välein läpi vuorokauden:)
 
Meillä tuossa iässä oli aina 4.5 kk asti aamulla ja illalla velli. Muuten maitoa ja ruoka-ajat 3-4h. välein. Yöllä söi kerran, niinkuin edelleen. Kiinteitä aloin maistattamaan ja aikaisin, kun maito ei tahtonut upota, mut tyttö ei todellakaan ollut valmis ennenkuin täytti 5kk!!! Eli älä hoppuile kiinteiden kans jos vaan maitoa juo...
 
Meille neuvolasta sanottiin että voidaan ruveta antaan siis maistelemaan soseita ja velliä ennen kun poika on 3kk koska on niin iso ettei maidolle pärjää. Sano että tämä 4kk raja on eu säädöksiä ja vain sen takia että pyritään tukemaan pitkää imetystä. Mullakun ei oo maitoa tullu kovasta yrityksestä huolimatta ollenkaan niin käskivät alottaan kiinteiden syömisen.
Nyt meni kyllä vähän ohi alkuperäisen kysymyksen, jos jollain on kokemusta niin vastaus kyllä kiinnostais muakin.
 
Siis oma reaktioni tuohon oli sellainen vain kun muistelen kuink apikkuinen pirpana tuo meidän poika oli 3kk... Siis oli erittäin jäntevä ja touhukas ikäisekseen(luultiin usein vanhemmaksi) mutta en olisi voinut kuvitellakaan antavani kiinteitä kun miten se pikkuressu niitä olisi osannut ottaa :) mytkin kohta 7kk ja hankalaa toisinaan, opetellaan edelleen. 4kk maistattelin, 5kk syötin pikkusen mutta oli pakko pistää pulju kiinni kun ei vaan sujunut. sit 6kk aloitettiin ihan oikeasti.

Minäkin jousuin lopettamaan imetyksen kun maitoa tuli niin niukasti että poika suuttui rinanlle pahemman kerran ja pitkään. Ja yritystä minulla riitti!
 
Alkuperäinen kirjoittaja KNiinKuinKirppu:
Kannattaa aina muistaa että vaikka oma lapsi ei olisi niin hyvin osannut syödä aluksi kiinteitä, niin joku toinen lapsi ehkä osaa :)
Eiköhän jokainen asiallinen äiti tiedä kuin lastaan hoidetaan...
Samaa mieltä...meillä syöny alusta asti hienosti soseita lusikalla...aloitin kun neiti oli tasan 4kk...tosin ennen en olis alottanu kun omassa päässä ajattelin et se 4kk on hyvä ikä ;) .Kohta 5kk ja 3 purkkia menee päivässä niin että heilahtaa. Meillä on alusta asti ollu soseet ja maito. Vellejä en ajatellu ollenkaan antaa, koska korvike riitti ennen kiinteitä pitämään nälän öisinkin poissa. Ja kohtahan me aletaan syömään puuroa.
 

Yhteistyössä