minkälainen unirytmi teidän 6-vuotiailla on?

  • Viestiketjun aloittaja olpå
  • Ensimmäinen viesti
"sini"
Meidän 6-vuotias on ollut pienestä asti iltavirkku. Arkisin jääkin yöuni lyhyeksi, kun menee nukkumaan n. 22 ja herätä täytyy 07. Viikonloppuisin menee suurinpiirtein samoihin aikoihin nukkumaan (joskus vasta 23), mutta nukkuu sitten ainakin 9:ään, lähemmäs kymmentä aika usein. Ja se uni ei vaan illalla tule, vaikka mitä koittaisi..

Ihan "epäsopiva" lapsi meidän perheeseen. :) Me muut menemme mielummin aikasin illalla nukkumaan ja heräämme myös aikaisin. Sisaruksensa tuon ikäisenä heräsivät viimeistään klo 06, oli arki tai pyhä. Se ei viikonloppuisin aina niin mukavaa ollut, mutta arkea kyllä helpotti.
 
nohh
[QUOTE="sini";29640085]Meidän 6-vuotias on ollut pienestä asti iltavirkku. Arkisin jääkin yöuni lyhyeksi, kun menee nukkumaan n. 22 ja herätä täytyy 07. Viikonloppuisin menee suurinpiirtein samoihin aikoihin nukkumaan (joskus vasta 23), mutta nukkuu sitten ainakin 9:ään, lähemmäs kymmentä aika usein. Ja se uni ei vaan illalla tule, vaikka mitä koittaisi..

Ihan "epäsopiva" lapsi meidän perheeseen. :) Me muut menemme mielummin aikasin illalla nukkumaan ja heräämme myös aikaisin. Sisaruksensa tuon ikäisenä heräsivät viimeistään klo 06, oli arki tai pyhä. Se ei viikonloppuisin aina niin mukavaa ollut, mutta arkea kyllä helpotti.[/QUOTE]

meillä vähän sama että uni ei vaan tule klo 20 tai 20.30 vaikka ois väsynyt. Kurjaa sitten kun väsyttää kun aamulla herätys jo 6.30... :( onneksi vain kolmena aamuna viikolla noin aikainen herätys, ma ja oe saa nukkua ees 7.30 ja vkl niin pitkään kun nukuttaa.
 
"viivi"
Meillä kesällä 6v täyttävä poika menee arkisin nukkumaan klo 21
aamulla herätys viimeistään 7.15 mutta useimmiten herää itse ennen sitä (esim tänään heräsi 6.50)
viikonloppuna saa valvoa n 21.30 asti ja useimmiten herää silti n klo 7.
n 1-2 kertaa viikossa nukkuu max tunnin päiväunet
 
Meillä
5½v. menee arkisin 21 sänkyyn ja nukahtaa n.21.30,en tiedä nukkuuko päikkyjä, ei osaa itsekkään sitä sanoa. Herää/herätetään n.7.30. Viikonloppuisin saattaa nukkumaanmeno venyä ½-1h., heräilee useinmiten n.8.
 
[QUOTE="Maj";29640078]Kahdeksalta petiin ja seitsemältä ylös. Sama jokaisena viikonpäivänä.[/QUOTE]

Meillä on ihan sama (paitsi että heräävän jo 6.30) ollut siitäasti kun lapset ovat olleet n.3v. Nyt kun ovat jo koululaisia niin saavat valvoa klo 21.

EN muuten käsitä sitä että lapset opetetaan tarkoituksella siihen että viikonloppuna nukutaan kymmeneen-yhteentoista ja sitten ihmetellään kun lapset eivät herää helposti kouluaamuisin jne. (toki on olemassa iltavirkkuja lapsia ja se on ihan eriasia)
Meillä kun on ollut sama rytmi kokoajan, niin lapset heräävät pirteinä ja riittävän aikaisin aamulla, niin ei tule kiire kouluun.
 
halipupu harmaana
Meillä 6v. nukahtaa klo 21-22 välillä ja herää klo 7-7.30 maissa. Viikonloppuisin on aika paljon sama rytmi kuin arkena. Eskarissa ei nuku oikeastaan enää koskaan päiväunia.
 

Yhteistyössä