Onpa hyvä, että joku muukin mainitsi tuon! Ajattelin samaa.
Mutta muistin vähän väärin sen lauseen:
"Tieto on valtaa. Varsinkin jos pystyt pimittämään sen"- Stanislaw Jerzy Lec -
Oli ihan pakko nostaa tuo, kun oli päässyt painumaan pohjalle.
Inosiinihappo, tehdään sardiineista. Sipseissä tavallinen aine, mut niitähän en syö, koska niistä tulee migreeni - tai on tullut niin vähästä, että en kokeile enää.
Kihtihän niistä tulee tosi helposti, kun sardiinit ovat pikkukaloja:-D
Mut migreeni, niin hermomyrkkyähän ne ovat ja ei voi olla vaikuttamatta muihinkin neurologisiin vaivoihin:
Lainaan muutaman pätkän neuorologian professori Jorma Palon kirjasta. Se on kirjoitettu 2003:
"Muistan lapsuudestani Parkinson- potilaita, jotka kulkivat kylällä ensin kepin kanssa ja sitten perheenjäsenten avustamina, kunnes jäivät vuoteeseen ja siihen hitaasti menehtyivät. Kukaan ei moittinut työn uuvuttamaa kunnanlääkäriä siitä, että hän olisi laiminlyönyt potilaansa, eihän ollut mitään tehokasta keinoa auttaa heitä, ei ollut yli sataan vuoteen siitä hetkestä lukien, jolloin englantilainen
James Parkinson julkaisi ensimmäiset tieteelliset havaintonsa shaking palsysta eli täristyshalvauksesta vuonna 1817.
Sitten Parkinsonin tautiin keksittiin ryhtyä käyttämään antikolinergisiä lääkeaineita, belladonnan sukulaisia. Pian ryhdyttiin käyttämään myös allergiaa lievittäviä antihistamiineja ja flunssalääkkeenä tunnettua amantadiinia. Vihdoin 1960- luvulla keksittiin ensimmäinen vain Parkinsonin tautiin tarkoitettu lääke, levodopa. Se lisäsi liikkeitä säätelevien aivokeskusten dopamiinin määrää, mikä on sairaudessa vähentynyt. Kaikilla valmisteilla oli sivuvaikutuksia, mutta ne oli hyväksyttävä, jos haluttiin vapinan ja jäykkyyden lievittyvän. Valitettavasti lääkkeiden tehokin väheni nopeasti." Kirjasta Oravasyndrooma.
Se lause kuuluukin "Tieto lisää tuskaa, varsinkin jos pystyy sen pimittämään".[/QUOTE]
Ota selvää seuraavan sipsipussin kohdalla, mikä lajike oli kyseessä. Alkaa kädet tärräämään, jos syöt liikaa perunan glykoalkaloideja. Kaikissa lajikkeissa niitä ei ole kovin paljon, mutta tarviiko ollakaan?
Muistin virkistämiseksi;-)