Missä iässä ei enään "tarvetta" yö syötölle?

Mietin tuossa, että missä iässä lapsen tulisi tulla toimeen yön yli ilman syöttöä?
Meillä 4kk tyttö ja syö viellä yöllä.
Menee nukkumaan klo 8.00 syö klo 23-24, 03-04 sekä noin klo 6.
Heräämme sitten siinä klo 7.30. Tämä toki vaihtelee ja yleensä klo 5 aamuyöllä tykkä bailata jonkin aikaa :kieh:
 
meillä aikoinaan tuo (nyt 15v) tyty .söi vielä 10kk yöllä,joskus saatto kaksikin kertaa syödä,ja kun kerralla vielä meni 2dl maitoa. :D
sitten 10kk neuvolassa terkkari kehotti että vois yösyönnin jättää pois..yllättävän helposti se sitten jäikin..yhtenä yönä tarjosin nokamukissa piimää,hörppäs ja irvisti ja kävi nukkumaan.seuraavan yönä sama juttu ja kolmantena yönä ei tarttenu nähä kuin sen mukin niin heittäyty takas pitkällee ja nukku.eikä sen jälkeen enää syönyt.

terkka sano että tuon ikäsen pitää pärjätä yön ylite jos illalla saa puuroa tai velliä,ja vaikka sitten maitoa pullosta siinä vaiheessa kun käy nukkumaan.ja ite olen ihan samaa mieltä.

miiuli77 annatko pelkkää maitoa tytylle illalla?.meillä tuo tyty 3.5kk
saapi illalla klo 20 velli maito sekotusta ja nukkuu aamuun 7-8.
 
Meillä jäi yösyötöt joskus 9 1/2 kk paikkeilla. Ne jäi kun mie lopetin ne :D Eli kahtena yönä tarjosin vettä herralle pullosta,ja kolmantena yönä ei sitten enää herännyt vaan nukkui aamuun asti.
Nälkä hänellä ei ollut,vaan se herääminen oli tapa. Saattoi syödä esim vajaan desin maitoa.
Nyt onkin sitten tuo nukutus vuorostaan. tai omaan sänkyyn nukahtaminen opettelussa :kieh: En tiiä missä välissä se kääntyi niin että alkoi nukahtaa syliin tai meidän sängylle.. Tänään on kolmas ilta menossa vasta..tähän asti nukkumaan on menty piiiitkän kaavan mukaan... :headwall:

Hubs,miehän kirjoitan jo ihan asian vierestä :saint:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Miiuli 77:
Mietin tuossa, että missä iässä lapsen tulisi tulla toimeen yön yli ilman syöttöä?
Ei sellaista ikää ole määritelty. Tai no, usein sanotaan, että yli puolivuotias ei enää yöllä tarvitse ruokaa, mutta minusta nälkä on hyvinkin yksilöllinen asia. Jotkut aikuisetkin käyvät huikopalalla yöllä ;)

Jos ajatellaan, että lapsen olisi hyvä osata kävellä n. 1,5-2-vuotiaana, niin missä iässä lapsen tulisi tulla toimeen ilman rataskyytiä? Onko siihenkin jotain ikärajaa olemassa? Eikös sekin ole aika yksilöllistä?
:D
 
Meidän pikkupoju sai ihan itse päättää millon lopettaa yösyöpöttelyn (kun isoveljeltä väkisin jätettiin pois :snotty: ), ja päätti sitten 11kk iässä että nyt riitti. Ekaksi jätti yhen tissittelyn pois ja viikon päästä sen viimesenkin.
 
Meidän poika ei ole enää sen jälkeen kun 4kk täytti herännyt öisin. Eli ei myöskään syö öisin. Nyt 8kk. Tuolloin 4kk aloitti kiinteät, joten uskon siinä olevan syyn siihen ettei ole yöllä nälkä. Ihan loogistakin, kun illalla syö kunnon satsin hedelmäsosetta ja maitoa, niin ei tarvii sit kun vasta aamulla taas ruokaa.
 
Meidän 4 kk vanha poju syö rintaa edelleen 1-3 kertaa yössä. Nukkumaan aletaan n klo 20.30 ja syö n. klo 02-03 välillä ja sitten n. klo 04 ja 06. Aamulla herätään klo 8-9. Meillä syödään pelkästään rintamaitoa ja hyvin kasvetaan, mutta nälkäkin on...
 
Meidän pienokainen 8 kk ei öisin pärjää tuntia ilman maitopulloa... päivällä on paljon pidemmät syöttövälit. Viimeyönäkin kun veti litran korviketta, niin ei koko aamupäivänä maistunut mikään. Vähän sekaisin ruokailurytmi meillä.
 
Meillä 4kk ikäinen tyttö nukkuu 20-06...joskus pitenpäänkin. Tämä alkoi kun rupes syömään korviketta. Toistaiseksi kasvanut hyvin. Yli puolivuotiaat ei tarvi yöllä enää ruokaa...eri asia tietty jos haluaa ;). Ja se onkin sitten jokaisen oma asia, että miten toimii.
 
Esikoinen söi yöllä niin pitkään kuin imetin eli vähän yli vuoden ajan. Tosin lopussa oli enää yksi imetys aamuneljältä, mutta puolivuotiaana saattoi syödä neljäkin kertaa yössä.

Kuopus on nyt puolivuotias ja kiinteitä vasta aloitellaan. Syö vielä 2-3 kertaa yössä nälkäisen oloisesti. En ole ajatellutkaan yövieroitusta, koska vauva ei vielä syö illalla puuroa eikä päivisin lihaa.

Omassa tuttavapiirissäni korvikevauvat lakkaavat nuorina yösyömisen ja tissivauvat vetävät maitoa öisin niin pitkään kuin annetaan. Itse olen ajatellut, että tämän kakkosen kanssa jos sitten kokeilisi yövieroitusta, kun on viisi kiinteää ateriaa kehissä ja ne puurot ja lihatkin. Eli ehkä 8-kuisena tätä menoa.
 
Musta on ihan naurettavaa että neuvolasta sanotaan ettei puolivuotias tai vanhempi tarvitse yöllä ruokaa. En ole vielä kertaakaan kuullut perusteluita miksi näin olisin.

Suositushan on aloittaa kiinteät 6 kk:n iässä. Alkuun annokset ovat mitättömän pieniä kasvissoseita joista ei juurikaan saa energiaa. Miten ihmeessä sellaisella ruualla jaksaisi nukkua läpi yön??

 

Yhteistyössä