Missä tilanteessa lapsivakuutuksesta on ollut oikeasti hyötyä?

  • Viestiketjun aloittaja "dina"
  • Ensimmäinen viesti
"dina"
Kapaisin kokemuksia missä tilanteissa olette oikeasti tarvineet syntymättömän lapsen- vauva- tai lapsivakuutusta. me otimme odotusaikana syntymättömän lapsen vakuutuksen joka sitten syntymän jälkeen muuttui lapsivakuutukseksi. Lapsi on nyt kolmevuotias ja vakuutusta ei ole tarvittu kertaakaan. Joka kerta kun olemme lääkäripalveluja tarvineet, olemme menneet julkiselle ja saaneet nopeasti ja helposti hyvää palvelua. Usein tarve on ollut viikonloppuna tai pyhäpäivänä, jolloin yksityistä eivoisi edes harkita kun ovat kiinni. Tuttavapiirissä on myös useampi jotka eivät ole vakuutusta koskaan käyttäneet, kun kaikki silmätulehduksista korvien putkitukseen on sujunut sujuvasti julkisella puolella. Tarvitsin vähän aikaa sitten itse aikaa erikoislääkärille ja yllättäin ajan sai nopeammin terveyskeskukseen kuin yksityiselle. Kuitenkin vakuutuksen pois laittaminen epäilyttää. Meille on tulossa toinen lapsi ja myöskin hänen kohdallaan mietityttää otammeko syntymättömän lapsen vakuutuksen. Eli missä tilanteissa olette vakuutusta tarvinneet. Kannattaisiko ottaa sikiölle kuitenkin, vai jättää ottamatta ja lakkauttaa isommaltakin?
 
"vieras"
ehkä suurin meillä oli se että päästiin korvien tuubitukseen suoraan jonottamatta, kaverin saman ikäinen oli jonossa 3kk ja eka ajan joutuivat perumaan kun tuli kipeeksi sitten taas kuukausi jonotusta, me mentiin maanantaina yksityiselle ja keskiviikkona tuubitukseen.
Toisen lapsen kanssa epäiltiin allergioita, neuvolasta määräsivät mut (imetin) tosi tiukalle ruokavaliolle, yksityisen kautta otettiin verinäyte ja todettiin allergia sitä kautta
 
määä
Vaikka meillä lapset ovat sairastaneet vähän, kolme lasta on niin silti se vakuutusmaksut on vuosittain vähemmän paljonko korvauksia saamme.
Meillä tosin täällä keskisuuressa kaupungissa lääkäripalvelut eivät toimi...voi olla, että joudut soittamaan useamman viikon ajanvaraukseen, että edes saa lääkäriajan.
Yksityiselle pääsee samantien ja vaikka pyhäpäivänä täällä meilläpäin.
 
Meidän yksityisellä on palvelua lauantaisin ja sunnuntaisinkin ja sitä ollaan käytetty. Suurin hyöty oli kun saatiin lapsen korvat putkitettua parissa viikossa ja se olis maksanu toista tonnia ja meni nyt siis vakuutuksiin.
 
"Maris"
No meillä on ollut pajonkin hyötyä. Täällä päivystykseen on monen tunnin jonot, yksityiselle pääsee "heti". Mehiläinen ja Pulssi on auki myös viikonloppuisin ja iltaisin. Myös pojan vatsatutkimukset (suolistokuvauksia yms.) saatii toteutettua nopeasti, kuten myös korvien putkitukset. ADHD- tutkimuksiin päästiin heti ja toteutettiin nopealla aikataululla.(vakuutus korvaa myös jatkuvan lääkityksen) Kunnallisella puolella oli 1/2- 1 vuoden jono. Syylien jäädytys onnistui yksityisellä, kunnallisella ei oltaisi sitä edes tehty. Tässä muutamia esimerkkejä (meillä on vakuutukset kaikilla kolmella lapsella)

Eli me ollaan kyllä saatu vakuutuksista reilusti enemmän, kun mitä ollaan maksettu.
 
Asumme helsingissä, joten ilman vakuutusta käyttäisin kuukaudessa tunteja ja tunteja jonottamiseen, kuten myös putkituksen jonottamiseen. Viime vkolla oli tytöllä silmätulehdus, kävimme mehiläisen päivystyksessä. Koko reissu kesti 15 min. Ajanvaraukset omalle lasten/korvaspesialistille voi tehdä netissä oman aikataulun mukaan ja samalle lääkärille, joka tuntee ja tietää lapseni. If:llä ainakin tulee rahat seuraavana päivänä takasin kun oon nettiin näpytellyt. Ei haittaa missä päin on kun aina tietää, että yksityiselle voi mennä.
 
"minä"
Meillä lapset 3v ja 5v. Esikoisen kanssa käyty lääkärissä kerran röntgenissä (päivystyksessä, lopulta aika turhaan), toisen kanssa haettu yks antibiootti korvatulehdukseen. Eli ei oo kyllä vakuutusta tarvittu, tai sieltä mitään saatu. Toisaalta kuitenkin jos lisää lapsia tulis niin eiköhän se samanlainen syntymättömän vauvan vakuutus otettaisi..Ehkä.
 
Lapsi sairastui reumaan puolitoistavuotiaana.

Parina ekana vuonna kustannukset lääkkeistä, matkoista hoitoihin, sairaalamaksut, meidän vanhempien yöpyminen sairaalassa tms- rahaa meni paljon.

Biologiset lääkkeet olivat pari vuotta käytössä ja ilman vakuutusta olisivat maksaneet rutosti.
 
"vieras"
Onkohan täällä Oulussa jotenkin erilaiset terveydenhoitopalvelut kuin muualla Suomessa? Mehiläinen ei päivystä iltaisi ja viikonloppunakin vain muutaman tunnin keskellä päivää (ja vain yleislääkärit). Terveyskeskukseen sen sijaan pääsee lähes poikkeuksetta samana päivänä ja terveyskeskuksien sulkeuduttua päivystää sairaala jossa lapset ottaa vastaan nimenomaan lastenlääkäri, ei yleislääkäri. Vakuutuksia ei olla tarvittu kun julkisella puolella homma pelaa paremmin kuin yksityisellä. Putkituksiinkaan ei ole tarvinut odottaa kuin seuraava vapaa aika, joka sattui viiden päivän päähän, kun välissä oli viikonloppu. Me laitettiin vakuutukset pois kun lapset täytti kaksi. Vauvaikäisen allergiat on ainoa syy mihin tiedän jonkun tarvineen vakuutusta Oulussa.
 
"mammax"
meillä ihan turhia vakuutuksia ollu, ei ole koskaan ollut tarvetta niille eli ihan turhaa maksettu monta vuotta kalliita maksuja:/ seuraavan lapsen kohdalla kyllä mietin 2krt otetaanko vai ei.
 
on ollut hyötyä
Meillä on molemmilla lapsilla vakuutukset ja kummallakin on myös infektioastma. Esikoinen on jatkuvalla lääkityksellä ja käy saman erikoislääkärin vastaanotolla astmaoireiden takia. Täällä on yksityiset lääkäriasemat auki myös viikonloppuisin ja iltaisin. Julkiselle puolelle ollaan erehdytty pari kertaa ja palvelu on ollut ala-arvoista verrattuna yksityiseen. Vakuutus korvaa lääkkeet ja lääkärikäynnit.

Anteeksi nyt ap, mutta on vähän hölmöä ottaa kallis vakuutus ja siitä huolimatta käydä aina vain arvauskeskuksessa. Toki jos teillä päin ei koskaan ole yksityislääkäriä saatavilla, niin sitten, mutta muussa tapauksessa on pikkasen hassua toimintaa.
 
Meillä ainakin on ifin vakuutus maksanut ittensä takas moneen kertaan. Ihan pelkillä peruslääkärikäynneilläkin. Lapsella oli puolen vuoden aikana 8 korvatulehdusta, plus pari muuta lääkärireissua. Sen lisäks ollaan oltu kolme vuorokautta lastenosastolla, korvien putkitus, ja todennäkösesti tulossa leikkaus n.5v ikäsenä. Lisäksi lapsella sferosytoosi, joka vaatii verikokeita muutaman kerran vuodessa, ja siis myös tyksissä kontrolleja, josta vakuutus korvaa myös matkakulut.
Ollaan käyty aina yksityisellä, kun on ollut tarvetta päästä lääkäriin. 2 kertaa ollaan oltu päivystyksessä kunnallisella, kun yksityisillä ei oo ollut päivystystä. Ois tullut jo kalliiks ekat puoltoista vuotta, jos ei ois vakuutusta...
 
[QUOTE="vieras";23294936]Onkohan täällä Oulussa jotenkin erilaiset terveydenhoitopalvelut kuin muualla Suomessa? Mehiläinen ei päivystä iltaisi ja viikonloppunakin vain muutaman tunnin keskellä päivää (ja vain yleislääkärit). Terveyskeskukseen sen sijaan pääsee lähes poikkeuksetta samana päivänä ja terveyskeskuksien sulkeuduttua päivystää sairaala jossa lapset ottaa vastaan nimenomaan lastenlääkäri, ei yleislääkäri. Vakuutuksia ei olla tarvittu kun julkisella puolella homma pelaa paremmin kuin yksityisellä. Putkituksiinkaan ei ole tarvinut odottaa kuin seuraava vapaa aika, joka sattui viiden päivän päähän, kun välissä oli viikonloppu. Me laitettiin vakuutukset pois kun lapset täytti kaksi. Vauvaikäisen allergiat on ainoa syy mihin tiedän jonkun tarvineen vakuutusta Oulussa.[/QUOTE]

näissä systeemeissä, miten palvelut on järjestetty, on tosi paljon eroja. Kunnan on kuitenki lain mukaan tietyt palvelut järjestettävä, tavalla tai toisella. Eli vaikka joku julkinen tk menee kiinni neljältä, ja sairaala (eli sairaanhoitopiiri) jatkaa päivystystä, kunta siitä maksaa. Näitä yhteispäivystysmalleja on käsittääkseni aika paljon käytössä nykyään, myös täällä meillä.
 
"a p"
Alkuperäinen kirjoittaja on ollut hyötyä;23294940:
Anteeksi nyt ap, mutta on vähän hölmöä ottaa kallis vakuutus ja siitä huolimatta käydä aina vain arvauskeskuksessa. Toki jos teillä päin ei koskaan ole yksityislääkäriä saatavilla, niin sitten, mutta muussa tapauksessa on pikkasen hassua toimintaa.
Oulussa asutaan kuten "vieraskin" ja täällä tosiaan ajan saa melkeinpä helpommin julkiselle kuin mitä yksityiselle, siksi sinne siis ollaankin menty. Ja tosiaan meillä tarve on ollut usein miten viikonloppu- tai pyhäpäivänaamuna, jolloin yksityiselle ei tarvi edes miettiä menevänsä kun eivät ole auki. Sen takia tämä juuri mietityttääkin. Alkaa näiden kirjoitusten perusteella tuntua siltä että kolmevuotiaalta kannattaisi laittaa valuutus pois mutta vauvalle ottaa synnynnäisten juttujen tai ensimmäisen vuoden aikana sairastettujen allergioiden tai pahempien varalle.
 
meillä on vakuutukset
Meillä otettiin lapselle syntymättömän lapsen vakuutus. Lapsi syntyi pienenä keskosena ja vietti elämänsä ensimmäiset kuukaudet sairaalassa. Mutta juuri ennen pienen syntymää ehdittiin saamaan vakuutus ilman rajoituksia eli nyt pidetään takuulla vakuutus voimassa.

Mutta olemmeko tarvinneet? Kyllä olemme. Vakuutuksesta saatiin haettua kaikki sairaalassaolomaksut, joita tosin kertyy alle 18 -vuotaalta vain max 7 vuorokaudelta kalenterivuodessa ja meiltä kertyi kahden kalenterivuoden maksut, koska vuosi vaihtui välissä, mutta kuitenkin. Lääkkeet, jotka jouduimme hankkimaan kotiin, olemme saaneet vakuutuksesta. Näitä lääkkeitä ei onneksi kuitenkaan paljon ole ollut. Lisäksi keskosuuteen liittyen olemme joutuneet käymään Lastenklinikalla korjatun iän kontrolleissa lastenlääkärin luona ja lisäksi silmä- ja keuhkokontrolleissa yms. ja näistä kaikista rutiinikäynneistä on tullut poliklinikkamaksut, vaikka lapsi ei ole ollut niin sanotusti sairaana ja siksi käytetty lääkärissä. Mutta siis, nämä poliklinikkamaksut saa hakea vakuutuksesta ja ne olemme hakeneet ja korvaukset saaneet.

Vaikka lapsi onkin ollut terve flunssista ja muista eli normaaleja sairaslääkärikäyntejä ei ole ollut näiden kontrollien lisäksi, vakuutus on maksanut meille itsensä takaisin tänä ensimmäisenä vuotena, jonka lapsi on ollut maailmassa.
 
Meillä on vakuutuksesta tullut jo tälle vuodelle enemmän takasin ku vakuutusmaksut on.
Pk-seudulla ainakin on tuhottomat jonot jokapaikkaan.
Yksityisellä on selvitelty pojan allergioita ja pari kertaa käyty ku on ollu kipeenä muuten.
Lisäksi rasvoja kuluu melkoset määrät.
 
Khimaira
Meillä taas on kolme lasta, vanhin 11-v ja ollaan pärjätty hyvin julkisen terveydenhuollon avulla. Tosin meidän lapset eivät ole sairastelleet juurikaan ( joitain luomenpoistoja, MRI- tutkimuksia, yms. on ollut, mutta julkisella kaikki ).
Siinäpä se on kun ei voi tietää etukäteen miten paljon vakuutusta tarvitsee, voi olla ettei ollenkaan tai sitten merkittävästi.
 
"joopa"
kolmelle ekalle lapselle äiti oli hommannut vakuutukse, ja ku ei me koskaa niitä tarvittu niin ei heti hommannu pikkuveljelle siis neljännelle lapselle vakuutusta. Kuitenkin noin vuoden iässä mummulla hoidossa ollut poika kaato kuuman sokeroidun mehuastian päälleen. Vielä tekokuitunen paita päällä joka suli rintakehään. kolmen asteen palovamma ja kaks kuukautta sairaalassa ihonsiirtoja tehden. Ekat viikot hengestä taistellen. Seuraava puoltoistavuotta pikkunen oli painepuvuissa jonka geelit tuli kalliiksi. Lopulta koko keissi tuli erittäin kalliiks. Sillä hetkellä keskussairaalassa onneksi oli edes erittäin hyvä kirurgi hoitamassa siirtoja. Vakuutuksen äiti hommas myöhemmin, mutta siinä oli tietty karenssiaika. Eikä tulevia ihon kiristystä helpottavia leikkauksia kata.
 
toinen oululainen
No me ollaan kyllä tarvittu esikoiselle kovasti vakuutusta. Hänellä suulakihalkio ja siitä tullut paljon kuluja, jotka kaikki korvattu. Ja lisäksi ollaan käyty monissa putkituksissa, vatsan ultrassa jne. Viimeiseenkin putkitukseen olisi kunnallisesti päässyt 4kk jonotuksen jälkeen, ja korvatulehduksia tuli jatkuvasti. Yksityiselle pääsi neljässä päivässä. Vakuutus korvasi jo tuosta yhdestä putkituksesta 1222 euroa.

Kuopukselle tarvittu vähemmän, mutta esimerkiksi kerran kun hänellä oli märkäinen esinahan tulehdus niin eipä vaan päästy terveyskeskukseen. Aamulla jo soitin tk:een, enkä ikinä päässyt vastaajan ohi hoitajalle. Lopulta jätin vastaajaan viestin ja otin varmuuden vuoksi ajan Mehiläiseen. Tk:sta oli sitten soitettu 14.30 (meni vastaajaan kun oltiin just silloin Mehiläisessä), että ei nyt ole valitettavasti aikoja, menkää päivystykseen jos menee pahaksi. Ja päivystyksessähän odotetaan lastenkin kanssa vähintään kolme tuntia.

Että itse olen ollut erittäin tyytyväinen vakuutuksiin.
 
"vieras"
No me ollaan kyllä tarvittu esikoiselle kovasti vakuutusta. Hänellä suulakihalkio ja siitä tullut paljon kuluja, jotka kaikki korvattu. Ja lisäksi ollaan käyty monissa putkituksissa, vatsan ultrassa jne. Viimeiseenkin putkitukseen olisi kunnallisesti päässyt 4kk jonotuksen jälkeen, ja korvatulehduksia tuli jatkuvasti. Yksityiselle pääsi neljässä päivässä. Vakuutus korvasi jo tuosta yhdestä putkituksesta 1222 euroa.

Kuopukselle tarvittu vähemmän, mutta esimerkiksi kerran kun hänellä oli märkäinen esinahan tulehdus niin eipä vaan päästy terveyskeskukseen. Aamulla jo soitin tk:een, enkä ikinä päässyt vastaajan ohi hoitajalle. Lopulta jätin vastaajaan viestin ja otin varmuuden vuoksi ajan Mehiläiseen. Tk:sta oli sitten soitettu 14.30 (meni vastaajaan kun oltiin just silloin Mehiläisessä), että ei nyt ole valitettavasti aikoja, menkää päivystykseen jos menee pahaksi. Ja päivystyksessähän odotetaan lastenkin kanssa vähintään kolme tuntia.

Että itse olen ollut erittäin tyytyväinen vakuutuksiin.
Mei ei olla koskaan odotettu yhteispäivystyksessä kuin maksimissaan tunti ja ollaan siellä melkoisen monta kertaa jouduttu jonottamaan.
 

Yhteistyössä