Missä vaiheessa aloitte lukea lapsillenne/katselemaan sellaisia lasten kuvakirjoja?

  • Viestiketjun aloittaja Nimetön.
  • Ensimmäinen viesti
ensimmäinen tytär ei ollut kiinnostunut kirjallisuudesta ennen kuin oli reilu 1v, enimmäkseen silloin tykkäsi repiä sivuja irti ja katsoa minua kuin halpaa makkaraa... :/ sitten alkoi kiinnostaa sen verran että katselimme sivuja, reilu 2v oli kun alkoi satua kuunnella ja keskittyä tarinaan.
Toinen tytär halusi katsella kirjoja heti 4kk iässä, ja alkoi käännellä sivuja 6kk iässä ja jaksoi jo enne vuoden ikää kuunnella satua. Nyt 3v iässä tämä tyttö rakastaa kertoa tarinoita kirjoista oman mielensä mukaan. ja rakastaa edelleen kirjoja.
Toisia sadut alkaa kiinnostaa melko myöhäänkin :) Onneksi kirjoja on erilaisia, kun on haju ja koskettelu kirjoja, etsimiskirjoja ja kuuntelukirjoja ja kohokuvia ja kaikkea <3
 
8-9-kuisena, kun lapsi oppii katselemaan osoitettuun suuntaan ja alkaa vähän ehkä ymmärtää sanoja. Sitten kyllä tuleekin taukoa kun lapsi lähtee liikkeelle.
Mielestäni riittävän varhain alettu kuvien katselu ja sivujen kääntely ehkäisee tuotakin repimistä. Sekin auttaa, että lapsi näkee muiden lukevan ja käsittelevän kirjaa.
 
Ego
Taisi olla n.puolen vuoden vanha. Ei jaksa muistaa niin kauas enää. Mutta kirjat kuuluvat edelleen tiukasti tytön jokapv:seen elämään ja meil onkin kerääntynyt niitä jonkin verran jo hyllyyn. Mutta hyvä niin, että on kiinnostunut.
 
3-4kk ikäisenä oli pehmokirjat ja ehkä 6kk ikäisenä kuvakirjat. 10kk ikäisenä niitä luettiin ihan toden teolla ja etsittiin tavaroita&harjoiteltiin sanoja. "Missä on lamppu". "Mikäs tässä on?". Sellaista interaktiivista lukemista, meni hetken ennenkuin se "perinteinen" tapa tuli käyttöön - aikuinen lukee ja lapsi on hiljaa. Tai ei oikein vieläkään :)
 

Yhteistyössä