Mistä luulisit johtuvan perheen lasten ainaiset sairastelut

  • Viestiketjun aloittaja "Sisilisko"
  • Ensimmäinen viesti
"Sisilisko"
Neljällä pojalla korvatulehduksia jokainen kuukausi, silmätulehduksia, virtsatietulehduksia... Korvat kaikilta putkitettu ennen 2-vuotispäiviä, kaikilta ne ainakin kerran lähteneet. Jatkuvia antibioottikuureja, penisilliiniä...

Spekuloikaa?
 
olioli
No mä tien ainakin muutaman äidin jotka poltti raskausaikana ja antanu lapselle sairaalasta asti vaan korviketta niin niitten lapset jatkuvasti kipeet. Kun meidän lasta aina imetetty enkä polttanu raskausaikana ei ollut kertaakaan kipee ensimmäisen vuodensa aikana.
 
"vieras"
Korvatulehdukset johtuu kyllä aika paljon korvan rakenteestakin. Toisilla vaan sen mallinen korva et tulehtuu heti pienimmästäkin nuhasta kun ilma vaan ei kulje.

Ite taas ihmettelen kaverin lapsia. Heillä on jatkuvasti jollakin henki ahtaalla, koko sakki kuumeessa tai mahataudissa tai ainakin kunnon flunsassa. Kaveri syöttää kaikki mahdolliset vitamiinit ja maitohappobakteerit ym.
 
liika hygieenisyys
[QUOTE="vieras";23211221]Korvatulehdukset johtuu kyllä aika paljon korvan rakenteestakin. Toisilla vaan sen mallinen korva et tulehtuu heti pienimmästäkin nuhasta kun ilma vaan ei kulje.

Kaveri syöttää kaikki mahdolliset vitamiinit ja maitohappobakteerit ym.[/QUOTE]
Tuossa on se syy sille että ei ole vastustuskykyä.
 
mnb
mulla lensi ekana mieleen että polttanut äiti raskausaikana, vastustuskyky heikentyny huomattavasti jos vielä geenitki huonot... Toinen mikä tulis mieleen että annetaanko siellä muskujen juosta puolialasti ulkona, ei huolehdita hygieniasta jne.
 
"vieras"
Perheessä paljon lapsia joista jokainen tuo vähän erilaiset bakteerit kotiin omista päiväkotiryhmistään, kouluista yms.

Korvan rakenne perinnöllisesti poikkeava tms..
 
"vieras"
mulla lensi ekana mieleen että polttanut äiti raskausaikana, vastustuskyky heikentyny huomattavasti jos vielä geenitki huonot... Toinen mikä tulis mieleen että annetaanko siellä muskujen juosta puolialasti ulkona, ei huolehdita hygieniasta jne.
Yleensä ne puolialasti juoksentelevat ovat niitä terveinä pysyviä, oman kokemuksen mukaan ne, joiden ulkopukeutumista on viimeisen päälle hyysätty, ovat olleet niitä sairastelevimpia.
 
"höpö"
vastustuskyky voi heiketä monista eri syistä: esimerkiksi huono ruokavalio, altistus jatkuville allergioille, ruoka-aineille tai eläinpölylle tai homeelle muulle.. Perussairaus, unenpuute tai stressi jatkuvaa...jne
 
plah
virukset ja bakteerit muut leviää parhaiten pisara tartunta sen voi tuota sinne itsekin jos ei pese käsiä sen jälkeen kun tulee kaupasta tai töistä. Ja vaikka ei itse sairastuisi siihen eli voit olla itse pelkästään viruksen kantaja jolla on hyvä vastustuskyky sitten kuin virus/bakteeri pääsee kotiisi kosket vaikka keittiön oveen tai kahvaan tai muuhun se virus jää siihen odottomaan.

Paras tapa välttää tauteja on käsien peseminen ja hygienasta huolehtiminen. Faktahan on kuitenki se että et voi olla koko elämääsi täysin terve eli tulet sairastumaan jossain vaiheessa siihen flunssaa tai johinkin muuhun vaikka pesisikin käsiä.
 
[QUOTE="höpö";23211282]vastustuskyky voi heiketä monista eri syistä: esimerkiksi huono ruokavalio, altistus jatkuville allergioille, ruoka-aineille tai eläinpölylle tai homeelle muulle.. Perussairaus, unenpuute tai stressi jatkuvaa...jne[/QUOTE]


Mitä tarkoittaa altistus jatkuville allergioille?

Eläinpölylle altistuminen taas parantaa vastustuskykyä ja ehkäisee allergioita. Liika hygienia altistaa allergioille! Ei pöly!

Enpä taida spekuloida sen enempää. Tyydyn vain naureskelemaan vastauksille.
 
"kolmen äiti"
Ekana tulee mieleen geneettisesti periytyvä korvan rakenne, sekä se että joka tuehdukseen on syöty antibioottikuuri, jolloin vastustuskyky on mennyt kuralle. Ei siihen korvakierteeseen sitten muuta tarvitakaan.

Meidän tytöllä on allerginen astma, ja hänellä on oikeastaan aina nuhan yhteydessä henki ahtaalla ja siksi jouduttu usein käymään lääkärissä. KOSKAAN ei ole kuitenkaan ollut korvatulehdusta, ja lääkärit "kehuu" että hyvät geenit siinä suhteessa, et sellanne on harvinaista ettei ole korvatulehdus kun on muuten noin flunssainen.
 
v
Jaa-a sen kun tietäis niin ois viisas! Meillä kuopus sairastui 3-viikkoisena rs-virukseen (oli täysimetetty, ei oltu keirrelty kaupoissa eikä juuri ketään ollut siinä vaiheessa käynyt vauvaa katsomassa, isommat lapsetkin olivat kotona mutta olivat flunssaisia joten heiltä tarttui vauvaan), yskiminen ja hengenahdistus jatkui 4kk jonka jälkeen ensimmäinen korvatulehdus ja sitten söikin yli 20 ab-kuuria putkeen, putkitettiin kahdesti ennen vuoden ikää.

Lopetin maitotuotteiden ja kotimaisten viljojen antamisen ja korvien 9kk jatkunut tulehduskierre loppui kolmessa päivässä, sen jälkeen on syönyt yhden kuurin kun toiset putket irtosivat ja siis välissä ehti olla vuosi taukoa mikä oli ihan luksusta!
Käytimme lasta pahimmillaan 2krt päivässä korvien tyhjennyksessä kun märkiminen oli niin rajua, kävimme yksityisellä korvalääkärillä joka laittoi jotain tujumpia tippoja (kunnallisella ei edes ab- tippoja määrätty edes kysyttäessä) ja saattoi olla vuorokausi-kaksi väliä ettei märkää valunut.

Muut lapset meillä terveitä, sairastavat hyvin harvoin. Nuorin sitten tosiaan noiden korviensa kanssa kärsinyt enemmänkin.
 
"Mmm"
Mä onnistuin ekan kuukauden imettämään lasta ja toisinaan pumppaamaan omaa maitoani. Mutta silti joutunu antamaan lausta lähtien kuitenkin korviketta. Kun tytär oli 2 kk, niin imetys lopahti kuin seinään ja jäätiinkin korvikkeen varaan. Raskaus aikana en tupakoinu ollenkaan. Mutta siltikään tytär ei ole kertaakaan ollut eläissään kipeenä. On nyt 11 kk.

Mutta, mun kaks pikku siskopuolta on ollu vähän väliä kipeenä. Jatkuvasti jotain keuhkoputken tulehduksia, flunssia jne. Vaikka on täys imetettyjä ollu molemmat.
 
Mä en ole imettänyt enkä ollut yhtään normaalia "hygieenisempi" kuin ennen lasta. Tutteja ei keitetty ja multaa sai maistaa, villakoiratkin on tulleet tutuiksi ja jos on halunnut lähteä ulos ilman hanskoja, niin sitten on lähtenyt. Ja poika on ollut nämä ekat viisi vuotta tosi terve. Puoleentoista vuoteen ei ole ollut mitään.

Enkä osaa sanoa miksi jotkut sairastavat enemmän kuin toiset, mutta liika puhtaus ja pumpulissa pitäminen ei välttämättä ole aina pelkästään hyvästä.
 
"vieras"
Maitoallergiaa tai muuta ruoka-aineallergiaa mäkin epäilisin. Ehkä oireet eivät ole hankalat, mutta lisäoireena tulee nuo tulehdustaudit ja varsinkin korvatulehdukset.
 
Esim huono ruokavalio.
Tuttavan perheessä sairastelevat paljon, ja yks syy vois olla juurikin ruokavalio. Kovin nirsoja ovat... Leivästä ja jogurtista lähinnä päivän ravinto koostuu... Ei kyllä käsittääkseni kovin monipuolinen ole tarjontakaan.
 

Yhteistyössä