Mistä tiedän, tarvitseeko 2 kk vauva tuttia vai ei?

  • Viestiketjun aloittaja tutti vai ei
  • Ensimmäinen viesti
tutti vai ei
Vauva on alkanut viihtymään rinnalla huvikseen imetyksen jälkeen ja välillä kaluaa kylläisenäkin sormiaan. Pitäiskö kokeilla tuttia käyttöön vai antaa olla, jos sormien imeminen ei tavaksi asti muodostu? En ole niitä, joiden mielestä tutti automaatisesti kuuluu vauvan suuhun, enkä haluaisi vieroituksen tuskaa riesaksi, joten kuinka kannattaisi toimia?
 
"äitix3"
Vauva alkaa löytää nyrkkinsä ja niitä on ihana imeä ja ihastella:) Jos olette tulleet toimeen ilman tuttia tähän asti, niin en kyllä menisi enää opettamaan tutille.
 
Hankalampi vieroittaa myöhemmin peukalosta, sitä kun ei voi piilottaa minnekään. :) Ite ajattelin samalla tavalla, etten halua opettaa ollenkaan tutille. Pakko kuitenkin oli, kun alkoi tunnin välein riippua tissillä ja sormetkin suuhun eksyi. Kyllä se meillä helpotti paljon.
 
kaikkihan tietää,että tutti on parempi vaihtoehto kun peukalo. jos et aijo pitää nänniäsi tuttina niin sullei kovin montaa vaihtoehtoo sitten ole.
pienellä vauvalla on imemisen tarve,eikä se poistu pelkillä syöttämisillä.
meidän vauvat on vieroitettu tutista kun imemisentarvetta ei enää ole,eli 6kk iänjälkeen. toiselta se lähti 7kk ikäsenä ja toinen oli 9kk.
 
aloittaja
kaikkihan tietää,että tutti on parempi vaihtoehto kun peukalo. jos et aijo pitää nänniäsi tuttina niin sullei kovin montaa vaihtoehtoo sitten ole.
pienellä vauvalla on imemisen tarve,eikä se poistu pelkillä syöttämisillä.
meidän vauvat on vieroitettu tutista kun imemisentarvetta ei enää ole,eli 6kk iänjälkeen. toiselta se lähti 7kk ikäsenä ja toinen oli 9kk.
Sepä se, kun ei tuo sormiaan jatkuvasti kalua, vaan satunnaisesti maistelee. Imemistarve ei kyllä kaikilla vauvoilla ole yhtä kova, koska esikoinenkaan ei tuttia huolinut eikä sormiaan imenyt. Siksi en osaakaan nyt arvioida, tarvitseeko vauva tuttia vai ei.
 
vauvahan voi hieroa ikeniäkin vaan,eihän sitä tiiä koska niitä hampuja on tulossa. koita antaa jotain purulelua jos pysyis käsissä :)
en oikeestaan enää muista missä äissä ne rupee tarttuun tavaroihin jne. kun mun vauva on jo 2v.
 
"An-nikki"
Mitä jos kokeilet mitä vauva tutista tykkää? Mun esikoinen ei koskaan huolinut tuttia, sylki sen vaan pois. Nyt toinen vauva joka on kanssa 2 kk ikäninen tykkää imeä tuttia vähän aikaa ennen nukahtamista ja sit sylkee sen pois. Ekan lapsen kanssa tissi toimi huvituttina ekat kuukaudet, nyt en halua enkä edes pysty toimimaan itse huvituttina, sillä maitoa tulee ihan liikaa ja vauva saa kauheat masukivut jos tuputan tissiä liiaksi.
 
"vieras"
vauva tutustuu maailmaan suun avulla. laittaa siis suuhun kaiken minkä keksii: myös sormet ja varpaat. siinä ei ole mitään kamalaa ja hirvittävää eikä siintä kannata säikähtää. Tutti on hyvä esim. todella itkuisen vauvan kanssa. Jos vauva on tyytyväinen, niin tuttia ei todennäköisesti tarvita. Vauvan huomiota voi yrittää kääntää muualle, jos hän leikkii pitkään käsillään ja imee niitä ohessa. Voi vaikkapa näyttää purulelua ja antaa maistella sitä suulla (jos ei vauva vielä itse osaa laittaa lelua suuhun, niin vanhempi voi auttaa). Itkuista vauvaa kannattaa pitää myös rinnalla vaikka kyse ei olisikaan nälästä, vaan lohdutuksesta. Mielestäni on väärin väittää, että lapsi alkaa lohtukäyttää tissiä, jos saa sitä silloinkin, kun kokee olonsa turvattomaksi tai yksinäiseksi. Alle puolen vuoden ikäistä vauvaa voi vaikka samalla lohduttaa sanoin ja silittelyin, kun hän imee rintaa itkuun ja pikkuhiljaa aloittaa lohdutus "lohdutusmatralla" ja silittelyillä. Jos lapsi rauhoittuu, niin lapsen huomion voi siitä kääntää johonkin muuhun tekemiseen ja jos itku jatkuu vahvistuvana, niin voi tarjota rintaa. Meillä 7kk vanha vauva rauhottuu ilman tuttia tai tissiä sylissä lohduteltavana ja siliteltävänä, vaikka lohtutisua pienempänä saikin aika ahkeraan.
Itse ottaisin tutin siis käyttöön, jos vauvaa ei saisi rinnalta ollenkaan pois ja jos vauva olisi todella itkuinen. Muuten koettaisin pärjätä ilman.
 

Yhteistyössä