Mitä ajatuksia vauvan kapaloinnista?

  • Viestiketjun aloittaja tähtäyksellä menee
  • Ensimmäinen viesti
tähtäyksellä menee
Onko vauvan kapalointi oikein, auttaako se oikeasti vauvaa rauhoittumaan ja helpottaa unen tuloa? Vai onko kapalointi väärin, vauvan liikehdinnän estäminen ns pahoinpitelyä, jopa kiduttamista? Mitä kokemuksia teillä on kapaloimisesta? Mussa se herättää kauhean negatiivisia tunteita ja koen paikoilleen pakottamisen kiduttamisena.
 
"hmmm"
Käytin toisinaan kapaloa, kun vauva oli väsynyt, mutta ei vain nukahtanut millään. Kapalossa nukahti, jonka jälkeen avasin kapalon. Toinen vauva ei tykännyt ollenkaan, joten hänellä en käyttänyt.
 
Hmph
No jos nyt ajattelee ettei vauva mahassakaan paljoa tilanpuutteesta kärsinyt niin se tila voi aiheuttaa turvattomuutta. Lapsethan ovat pienenä kovin huononäköisiä niin maailma voi pelottaa.

Omani tykkäsi olla sylissä niin että pidin lähellä. Kapaloinnista en itse niin välittänyt joten sitä ei edes kokeiltu.
 
Vois kuvitella et kapalossa ois vähän sama olo kun kohdussa. Ei todellakaan mitään kiduttamista. Itelläkin uni tulee välillä paremmin tiukasti vällyjen välissä kun on peitto vähän tiukemmin/painavammin päällä. Kunhan nyt tietenkään ei liikoja kiristele ja katsoo ettei pääse tulemaan liian kuuma.
 
Meillä kapalo mahdollisti nukahtamisen. Muutoin viuhtoi niin ettei unesta tullu mitään. Toki jätin pois sitten kun alko jokseenki olla aloillaan uniaikaan. Eihän siitä kapalosta tartte mitää pakettia tehä jossa laps ei kykene liikkumaan. Mutta sellanen sopiva käärö rauhoittaa ja muistuttaa kohtuaikaa ison maailman sijaan.
 
Meillä oli käytössä sellanen "puolikapalointisysteemi".. Jätin sen kapalon jalkojen kohdalta löysäksi, mutta kädet sidoin tiukaksi paketiksi.. Miksi? Koska lapsi nukkui näin parhaiten.. Kädet vapaana läimäytteli itseään täysillä naamaan/päähän, säikähti hulluna ja rupesi parkumaan :D Toisaalta tyytymätön kitinä alkoi heti, jos koivet "vangittiin".. Näin mentiin ehkä jotain puolivuotiaaksi (tosin jo aiemmin sai kätensä vapaaksi unissaan eikä enää mäiskinytkään itseään, mutta tykkäsi nukahtaa siihen pakettiin illalla)..

En kyllä kykene näkemään kapalointia mitenkään julmana..:D Jos vauva siinä paketissa nukkuu rauhassa, niin eiköhän sillä ole hyvä olla.. Luottaisin siihen, että vauva antaa äänimerkkiä, jos ahdistaa..
 
9MM
:) hyvin se rauhottu ku kiikkustuolissa synnärillä pitelin kädessä hoitaja viel näytti miten se kapalo tehhään ja se viel hyvin tuki sitä lötköö päätä ja oli helppo pitää tietyssä asennossa :) mut enmää koskaan oppinu tekee sellasta kapaloo ni se jäi :)
 

Yhteistyössä