Mitä ammattia/ammatteja arvostat eniten?

Siivoojat sekä hoitoalan henkilöt. Siivoojat ihan sen takia että me elettäis pskan keskellä jos heitä ei olisi. #&%?$!* työtä #&%?$!* palkalla. kun suoraan sanotaan. Hoitoalan henkilöt siksi, että me muut päästään töihin kun jotkut hoitaa meidän lapset ja tulevaisuudessa myös meidät.
 
No lääkärin siksi että jaksavat kahlata sen uskomattoman pitkän koulutuksensa läpi ja myös siksi, että se koulutus on suurinpiirtein ainoa, josta on edelleen hyötyä vaikka mitä maailmassa tapahtuisi. Mutta jos pitää verrata lääkäreitä noin yleensä muihin ammattikunnan edustajiin, niin aika harvoin olen törmännyt sellaisiin lääkäreihin, joita olisin noin yksilöinä arvostanut kovinkaan paljon.

Erilaisia järjestöihmisiä arvostan paljon, jaksavat tehdä paljon työtä hyvien asioiden puolesta.
 
vierailija
Arvostan taiteellisia käsityöläisiä. Esim. jos joku huonekalupuuseppä tekee uniikkeja huonekaluja tai tekstiilitaiteilija tekee villavaatteita. Jo käsin tekemisen taito on hienoa, mutta siihen yhdistettynä suunnittelun taito ja näkemys ansaitsevat todella arvostusta.

Arvostan myös ammatteja, joissa ylläpidetään järjestystä ja turvataan ihmisiä/yhteiskuntaa. Järjestyksenvalvojat, portsarit, poliisi, vartijat, palomiehet... Laittavat tarvittaessa itsensä likoon, että kaltaiseni pullamössöt saavat elää suurin piirtein rauhassa.

Tietenkin arvostan todella fiksuja ja koulutettuja ihmisiä, mutta se ei ole ammattiin sidottua. Yritysjohtajat, tutkijat, insinöörit ja lääkärit ansaitsevat kaikki kiitosta siitä, että luovat parempaa maailmaa visioillaan.

Ja sitten on se ryhmä ihmisiä, jotka hoivaavat ja auttavat heikompia. Heidän työtään arvostan sen välittömän inhimillisen hyvän takia, jota päivittäin saavat aikaan. Hoitajat, avustajat, lastentarhanopettajat, sossut ja fysioterapeutit.
 

Yhteistyössä