Mitä eroa on kernillä ja muovitetulla froteella?

  • Viestiketjun aloittaja "qqq"
  • Ensimmäinen viesti
"qqq"
Olen jotenkin aina käsittänyt, että kernikangas on nimenomaan pöytäliinakangasta, semmoista pöydän suojaamiseksi tarkoitettua. Mutta voiko sitä käyttää myös lapsen sängyssä samaan tapaan kuin muovitettua froteeta (joka on kallista)? Tämä tuli mieleeni kun tänään tuli Jotexin mainos, ja siellä oli erivärisiä kernikankaita tarjouksessa.

Mitä eroa siis noilla kernillä ja muovitetulla froteella on?
 
"hop"
Se froteekerroshan on tosi ohut, mutta estää se ainakin pissan valumisen patjan ja laidan väliin, kun lapsi nousee sängystä. Mutta jos lakanan imukyky ei riitä, voihan kernin ja lakanan väliin panna pyyhkeen.
 
"vieras"
Kerni taitaa olla antiikkinen nimitys. Periaatteessa ero on siinä, että niisä on muovitus eri puolilla kangasta. Muovitettuu froteeseen muovi puristetaan takapuolelle, jotta päällipuoli olisi hiostamaton ja mukavamman tuntuinen iholle. Lisäksi frotee on imukykyisempi kuin tavallinen kangas.

Muovitetuissa kankaissa pöytäliinoiksi pääosin tarkoitetut tuotteet on muovitettu päällipuolelle eli suojaaman kanngasta tahriintumiselta. Kangas on ohut ja sängyssä hiostava ja imukyvytön. Lisäksi pöytäliinoissa käytetään useimmiten PVC-muovia, jonka pehmittimet eli ftalaatit ovat terveyshaitta ihokosketuksessa ja siksi täysin kielletty lapsille tarkoitetuissa tuotteissa. On muistettava, että muovitetussa froteessa saatetaan käyttää myäs PVC-muovia. Niissä muovitetuissa froteissa, joita myydään lastentarvikeliikkeissä erityisesti sänkykäyttöön valmistettuina, ei ole PVC:tä eikä pehmittimiä. Kangaskaupoissa metritavarana myytävissä usein on käytetty lasten käytössä kiellettyä PVC:tä.

Siinä erot myös hinnassa.
 
"hop"
Mistä sä ap olet kysynyt muovitettua froteeta? Lastentarvikeliikkeissä se varmaan on hintavaa, mutta mä ostin omani kangaskaupasta, enkä pitänyt sitä kalliina. Kolmella kympillä sai ison palasen, josta leikkelin sopivia.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";26707406]Edelleen myydään kerninä.[/QUOTE]

Ehkä paremminkin myydään aina vahakankaana,mutta asiakkaat eivät pääse eroon nimityksestä kerni.
Näin ainakin meillä. :)
 
"qqq"
[QUOTE="hop";26707397]Mistä sä ap olet kysynyt muovitettua froteeta? Lastentarvikeliikkeissä se varmaan on hintavaa, mutta mä ostin omani kangaskaupasta, enkä pitänyt sitä kalliina. Kolmella kympillä sai ison palasen, josta leikkelin sopivia.[/QUOTE]

Lastentarvikeliikkeistä ja huutonetistä lähinnä olen yrittänyt metsästää. Joskus alkukesästä kävin kysäisemässä kangaskaupasta, mutta sillä hetkellä sitä ei ollut ollenkaan, oli tulossa joskus muutamaan viikkoa myöhemmin varastoon. Pitänee käydä uusiksi kysymässä.

Eli vastausten perusteella pysytteleen kuitenkin muovitetussa froteessa. Kiitos vastauksista :)
 
"vieras"
[QUOTE="hop";26707397]Mistä sä ap olet kysynyt muovitettua froteeta? Lastentarvikeliikkeissä se varmaan on hintavaa, mutta mä ostin omani kangaskaupasta, enkä pitänyt sitä kalliina. Kolmella kympillä sai ison palasen, josta leikkelin sopivia.[/QUOTE]

jas ostit juuri stiä halvempaa PVC-muovitettua, jonka myynti lasten käyttöön on oikein laissa kielletty. Miksi kangaskaupoissa ei tätä eroa ole tehty selväksi. Jos lastentarvikeliike myy PVC-muovitettua forteeta , ne joutuu käräjille. Jos kangaskauppa jättää oleellisen tiedon kertomatta, niin ne rikastuvat.
 
mamma saksasta
[QUOTE="vieras";26707458]Pikagooglaus kertoi, että kyseessä on julkisten tilojen huonekalujen kangas tai pimennyskangas, paloturvallinen, onkohan sitten eri juttu kuin mitä sinä tarkoitat?[/QUOTE]

Ei ole sama juttu. Molton(unterlage) mitä täällä käytetään on valkoista, puuvillaa ja sellaista hiukan napakkaa kangasta.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";26707458]Pikagooglaus kertoi, että kyseessä on julkisten tilojen huonekalujen kangas tai pimennyskangas, paloturvallinen, onkohan sitten eri juttu kuin mitä sinä tarkoitat?[/QUOTE]

Molton kankaisia pissasuojia myydään lastentarvikeliikkeissä. Muistaakseni viimeksi ostin sellaisen AT-Lastenturvasta. ne ovat parhaita, myrkyttömiä ja ne voi pestä 90 asteessa. Muovitetun froteen PVC-muovitus hajoaa kemiallisesti 64 asteen pesulämpötilassa ja alkaa haurastumaan 40 asteen pesussa muutaman pesukerran jälkeen.
 
"vieras"
[QUOTE="qqq";26707423]Lastentarvikeliikkeistä ja huutonetistä lähinnä olen yrittänyt metsästää. Joskus alkukesästä kävin kysäisemässä kangaskaupasta, mutta sillä hetkellä sitä ei ollut ollenkaan, oli tulossa joskus muutamaan viikkoa myöhemmin varastoon. Pitänee käydä uusiksi kysymässä.

Eli vastausten perusteella pysytteleen kuitenkin muovitetussa froteessa. Kiitos vastauksista :)[/QUOTE]

PVC-muovin pehmittimet varastoituvat ihmisen sisäelimiin, aiheuttaa erilaisia myrkytystiloja ja aiheuttaa viimekädessä hedelmättömyyttä. Sitä voi käyttää vaikkapa puutarhaletkuissa ja kirjojen
kansissa, mutta ei sellaisissa kohteissa, joissa se joutuu lapsen kanssa kosketuksiin.

Esim. aikaisemmin käytettiin lastenvaunuissa ja -rattaissa PVC-muovia, mutta nyt niissä käytetyt pehmittimet ovat täysin kielletty turvallisuusmääräyksissä. Luulisi tämän herättävn ihmiset maksamaan muutaman euron enemmän turvallisista materiaaleista.
 
"hop"
[QUOTE="vieras";26707490]jas ostit juuri stiä halvempaa PVC-muovitettua, jonka myynti lasten käyttöön on oikein laissa kielletty. Miksi kangaskaupoissa ei tätä eroa ole tehty selväksi. Jos lastentarvikeliike myy PVC-muovitettua forteeta , ne joutuu käräjille. Jos kangaskauppa jättää oleellisen tiedon kertomatta, niin ne rikastuvat.[/QUOTE]

Takuuseen en tietysti voi mennä, mutta ostamani kangas oli suht hajutonta. Olen huomannut, että ftalaatit sun muut myrkyt haisevat vallan kamalalle, joten luotin nenääni. Uudet vahakankaatkin haisevat joskus ihan järkyttävän pistävästi kemikaaleille.
 
mamma saksasta
[QUOTE="vieras";26707503]Molton kankaisia pissasuojia myydään lastentarvikeliikkeissä. Muistaakseni viimeksi ostin sellaisen AT-Lastenturvasta. ne ovat parhaita, myrkyttömiä ja ne voi pestä 90 asteessa. Muovitetun froteen PVC-muovitus hajoaa kemiallisesti 64 asteen pesulämpötilassa ja alkaa haurastumaan 40 asteen pesussa muutaman pesukerran jälkeen.[/QUOTE]

Totta. Meillä nuo molton-aluset on kestäneet tosi pitkään käytössä. Vauvalle pinnasänkyyn hankitut meni vielä yökuivaksi opetelleen sängyssä... Kunhan vaan muistaa, ettei käytä pesussa huuhteluainetta.
 
"vieras"
[QUOTE="hop";26707541]Takuuseen en tietysti voi mennä, mutta ostamani kangas oli suht hajutonta. Olen huomannut, että ftalaatit sun muut myrkyt haisevat vallan kamalalle, joten luotin nenääni. Uudet vahakankaatkin haisevat joskus ihan järkyttävän pistävästi kemikaaleille.[/QUOTE]

Pehmittimet eivät juuri haise, niin että sitä erottaisi. Vahakankaan pintaan laitetaan
liuotinpohjainen lakka, joka niissä haisee. Lakan avulla esim. kuuma lautanen nei tartu muoviin ja pinta ei ole huokoinen. Lakkaamattomaan PVC-muoviin sanomalheden painoväri imeytyy hetkessä.

Vieläkö jotain juputusta, ennekuin uskotte, että kaikki muovi ei ole terveellistä pienelle lapselle.
Täältä labrasta pesee.
 
Suosittelen familonin petarinsuojaa. Ei hieosta eikä päästä pisssoja läpi. On kylläkin kalliimpi kuin muovitettu frotee, mutta meillä myös aikuisten sängyssä suojaamassa maitotulvalta ja vauvan pissoilta yms. Loistava keksintö.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";26707419]Ehkä paremminkin myydään aina vahakankaana,mutta asiakkaat eivät pääse eroon nimityksestä kerni.
Näin ainakin meillä. :)[/QUOTE]
No nimenomaan! Meillä ei.
 

Yhteistyössä