Mitä et missään nimessä haluaisi hää- tmv. lahjaksi?

  • Viestiketjun aloittaja mietin
  • Ensimmäinen viesti
mietin
Kohta alkaa taas tulemaan kutsuja häihin ja muihin kekkereihin.
Mitä sinä et haluaisi saada lahjaksi?
Itse en haluaisi ottaa vastaan jotain ylihintaista ja samalla oman makuni vastaista kuten vaikka "tyyli"-huonekaluja tai jotain supermuodikasta ja siten täysin tarpeetonta höpöhöpö-kodinkonetta. Korutkin taitaa olla aika riskialueella jos ei ole ihan varma toisen mausta.
 
"Mamma italiana"
onhan noita tavaroita tuolla kellarissa pahvilaatikossa. mutta ei haittaa. lahjat sivuasia.

no itse en pidà:
-koriste-esineistà: vain kolme pààsi olohuonetta koristamaan
-pyyheliinoja harva tarvitsee (yleensà vàrit ja mallit kiva valita itse)
- hopealusikoita oli jo satoja muutenkin
- hopeisista kehyksistà en pidà
-saunatarvikkeita en tarvitse
 
.
En halua mitään koriste/sisustusesineitä. Aina ovat olleet antajansa maun mukaisia, eivät suinkaan minun. Eivät sovi meillä sisustukseen ja sitten saan vaan huonon omantunnon kun lahja päätyy kaapin perukoille.
 
Aalto-vaaseja, Mariskooleja, hopea-aterimia tai ylipäätään mitään "taide"juttuja. Jos ei 100% tiedä lahjansaajan makua niin sitten lahjakortti on paras vaihtoehto. Monesti noi hauskoiksi aatellut huumorilahjatkin menee pahasti mettään!
 
Mep
Häissämme avuksi tarkoitetusta lahjalistasta huolimatta saimme violetit pussilakanat (listalla oli valkoiset...) ja useita "kaksi korkeajalallista juomalasia" - pakkauksia joista ei tiennyt, mitä merkkiä lienevät (ei pysty keräämään lisää, kahdella ei tee mitään). Inhoan sellaisia omituisia koriste-esineitä myös...

Sinänsä lahjan arvolla ei ollut väliä. Hurmaavin oli kummitytöltä (silloin 8kk ;-))
saatu kuumavesipullo-pehmoheppa. Mökkeilemme ja se on useasti sängyn lämmittäjänä ;-)
 
"vieras"
No en mitään mikä ei ole oman maun mukaista. Lähimmät ystävät ja perhe tietää meidän maun mutta muut ei niinkään... toki niitä silti tulee mutta otan hymyillen vastaan ja annan sitten eteenpäin joskus...

Parempi antaa jotain minkä voi kuluttaa... raha, lahjakortit. Tai esim. niinkin juntit lahjat kuin lahjakorit olis meille tervetulleita (täytettynä esim. suklaalla, teellä, pähkinöillä, suihkusaippualla, pikkupyyhkeillä, voiteilla tms. )
 
Olisi ihanaa, kun kämppä olisi sellainen selkeä, tyylikäs ja moderni, kuin suoraan jostain sisustuslehdestä, mutta sitten tulee lahjaksi jotain ruskeita keraamisia riikinkukkoja, jotain aivan järkyttäviä riemunkirjavia pussilakanasettejä ynnä muuta. Ei saisi katsoa lahjahevosen suuhun... Vaikea ajatella enää mitään häälahjaa, mutta jos joku nyt välttämättä haluaisi ostaa meille kotiin jotain, niin turvallisinta olisi esimerkiksi jotkut yksiväriset käsipyyhkeet, joita pystyy sitten yhdistelemään. Tosin niissäkin pystyy epäonnistumaan ostamalla jotkut hailakan liilat ja persikan väriset :D Ylipäätään jos ei tunne toisen makua, niin liikutaan vaarallisilla vesillä.
 
_____
Näitä ei:
- minkäänlaisia koriste-esineitä
- tauluja
- astioita (ellei etukäteen selvitetty millaisille astioille tarvetta)
- tavanomaista, edullista "tusina" design-tavaraa kuten esim. Aalto-maljakoita
- mattoja, ryijyjä tai muita isoja sisustustekstiilejä
- ylipäänsä mitään mikä on pakko pitää esillä, sopiipa sisustustyyliin tai ei

Näiden kanssa en ole niin nirso:
- pyyhkeet, liinavaatteet
- pellavaiset pöytäliinat ja saunatamineet (kuten laudeliinat yms.)
- taidekirjat yms. selailukirjat
- pienet keittiökoneet ja keittiövälineet (kuten veitset yms.)
 
geh
Turhuudet jotka eivät omaan makuun sovi. Esim sain erään kerran kalliin lasisen taulun lahjaksi, siis lasinen taulu ? Ei sitä voi mihinkään ripustaa kun kiinnityssysteemi on jotenkin ihan omituinen eikä sitä eteenpäinkään lahjaksi kehtaa antaa koska se on mielestäni vain niin kertakaikkisen tyhmä. Myös pienet värikkäät/uskontoaiheiset/lasiset koristeesineet saavat harmaat karvat harmaantumaan kahta kauheammin.
 
[QUOTE="vieras";23455457]Sulle kävisi lahjaksi raamattu, jolla voisit lyödä ihmisiä päähän.[/QUOTE]

Anteeks ku loukkasin, en tiennyt, että ostat kaikille noita koruja, lusikoita ja että annat omatekemiäsi tauluja. Suurin osa ihmisistä nyt vaan ei pidä niistä.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja PölyEsteri;23455470:
Anteeks ku loukkasin, en tiennyt, että ostat kaikille noita koruja, lusikoita ja että annat omatekemiäsi tauluja. Suurin osa ihmisistä nyt vaan ei pidä niistä.
Ja nytkö muka tiedät? En osta.
 

Yhteistyössä