Mitä ihmettä mä teen ton 2v pojan mahan kanssa?

  • Viestiketjun aloittaja Tuhlaajatyttö harmaana
  • Ensimmäinen viesti
Tuhlaajatyttö harmaana
Pojalla maha kovalla jo viikon,itkun kanssa potalla ja aina pieni nokare kerrallaan. Oon yrittänyt antaa levolacia,luumusosetta,jopa pienen määrän kahvia,mutta sylkee pois (muun paitsi sen kahvin ja sitä en anna enempää). Miten mä voisin helpottaa pojan oloa ilman että tarttee pakkosyöttää jotain? Hirveetä kattoo kun toinen vaan itkee tuskissaan,mutta ei reppana ymmärrä että lääke helpottais.. :(
 
vv
vihanneksi, hedelmiä, runsaskuituista leipää/puuroa,vehnäleseitä (!) luumua paljon jos tykkää syödä.
ja apteekista saa sit noita vatsan pehmittäjiä.
suosittelen niitä vehnäleseitä tosi paljon!
 
ap
Liikkuu paljon (eli normaalisti) :D ja syö myös reilusti viljatuotteita. Apteekkiin en pääse enää tänään,lähinnä kyselin vinkkejä nyt välittömään helpotukseen..
 
Minäkin ehdotan ensiavuksi tuota microlaxia, sen jälkeen säännöllisesti joka aamu ulostuslääkettä mehun seassa, esim. levolac ( ja sit on joku toinenkin joka tehos meillä samaan vaivaan paremmin ) kuitua ja tarpeeksi juomista.

meillä ummetukseen liittyi pelkotila kakkaamisesta, jonka takia pidätteli niin kauan kuin mahdollista. Lopulta vaiva katosi pojan kasvaessa mutta lähes vuoden sai ulostuslääkettä joka aamu :/ lääkärissä kävimme monesti ja hän sanoi olevan turvallista tuo lääkkeen käyttö.
 
Meillä oli tytöllä 2v hirvee ummetusongelma. Ruokavalio tehtiin tosi kuitupitoiseksi, mutta kun tyttö sitten jo pelkäs kakalla käyntiä kun oli kait sattunu se kova kakka jo alkuun, niin pidätteli niin, että meni taas ihan kovaksi ennen kuin sitten huudon kans yritettiin saada tulemaan.
Niitä microlax-peräruiskeita jouduttiin välillä käyttämään ja levolacia sekoitettiin lääkärin määräyksestä joka aamu puuroon. Alkuun reilumpi annos että sai pehemenemään ja aikansa vielä eteenpäin normaalilla annoksella että päästiin kammosta eroon.
 
Ammattilainen
Alkuperäinen kirjoittaja Levoton Strutsi:
niin ja lämpimässä vedessä, ammeessa tai vadissa istuminen auttaa myös!
Tätä suosittelen minäkin välittömaksi ensavuksi. Samalla voi hieroa alaselkää niin rentouttaa, kakka saattaa sit tull ahelpommin.

Mellä molemmilla tytöillä ollut 1-2 vuotiaana paha ummetusongelma. Siihen ei ole auttaneet mitkään ruokavaliot, ja noista levolaceista sun muusta tulee vain ilmavaivoja ja turvotusta. Saatiin sit lääkäriltä lupa käyttä Laxoberon-tippoja. Nitä saa ilman reseptiä apteekista. Mut en suosittele antamaan niitä ilman lääkärin lupaa, koska ei saa antaa itsenäisesti alle 12-vuotiaalle MUt meidän tytöilel on niitäkin pitänyt antaa ihan aikusten annostuksella.
 
...
metalax suppo on minusta parempi ja helpompi laittaa kuin microlax.
meillä myös pojalla ollut ummetus puoli toista vuotta nyt 3v eikä helpottanut, tytöllä oli kans ja 4v vasta helpotti.
 
ap
kiitos kaikille vastauksista,noista tulee olemaan apua :) kunhan huomenna pääsen sinne apteekkiin niin ainakin tuota peräruisketta kokeilen pojalle. Tyhmänä kysyn että pehmentääkö se ulosteen,vai saako vain aikaan reaktion että kova kakka tulee "väkisin" ulos? Pelottaa vähän pojan puolesta,että jos mahassa on viikon satsi kivikovaa kakkaa niin miten käy kun tuleekin ulos vauhdilla :/
 
Ammattilainen
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
kiitos kaikille vastauksista,noista tulee olemaan apua :) kunhan huomenna pääsen sinne apteekkiin niin ainakin tuota peräruisketta kokeilen pojalle. Tyhmänä kysyn että pehmentääkö se ulosteen,vai saako vain aikaan reaktion että kova kakka tulee "väkisin" ulos? Pelottaa vähän pojan puolesta,että jos mahassa on viikon satsi kivikovaa kakkaa niin miten käy kun tuleekin ulos vauhdilla :/
Kyl se nimenomaan vaan auttaa sitä kakkaa tulemaan ulos, ei siis pehmennä koko satsia. Meil on tytöt aina itkeneet tosi paljon, kun sitä on käytetty, reppanat :( Eikä lapsi kovin usein anna tuota laittaa, oppii pistämään hanttiin ja tulee jopa "kammo" jos joutuu liian usein käyttämään. Suosittelen kyl mieluummin kysymään lääkäriltä lupaa käyttää jotain "järeämpää".
 
Kyllä Microlax pehmentää ulosteen - ja aika nopestikin!

Microlaxissa yhdistyvät natriumsitraatin, sorbitolin ja natriumlauryylisulfoasetaatin
vaikutukset. Natriumsitraatti lisää nesteen määrää kovassa ulosteessa. Sorbitoli
voimistaa laksatiivista vaikutusta stimuloimalla nesteen virtausta suoleen.
Natriumlauryylisulfoasetaatti toimii pinta-aktiivisena aineena.

Osmoosin kautta tilavuus peräsuolessa kasvaa, mikä käynnistää ulostamisrefleksin.
Peptisoinnin ja pinta-aktiivisen aineen yhteisvaikutuksena lisääntynyt nesteen määrä
pehmentää ulostemassan koostumusta entisestään ja helpottaa siten suolen
tyhjenemistä.
 

Yhteistyössä