Mitä leluja/virikkeitä 1v5kk

Minulla on 1v5kk tyttö. Kertokaa mitä leluja teillä on lapsella? Miten viidytätte lasta päivisin. Me herätään seitsemän aikoihin ja aamutoimet ja syömiset ollaan hoidettu puoli kymmeneen mennessä. Siinä käydään ulkoilemassa ja sisälle tullessan syödään ja päiväunille menee puolilta päivin. Loppu päivä on ihan kaaosta. Mikään ei kiinnosta tyttöä muu kuin telkkarin katsominen. Kertokaa vihjeita mitä leluja voisi hankkia mistä kiinnostuis ja olisivat "kehittäviä" Tyttö ei viihdy lattialla vaikka itse istuisin myös lattialla ja yrittisin leikkiä kaverina.
 
Meillä poika 1v6kk ja on kiinnostunut piirtämisestä ja muovailusta. Viihtyy tosi pitkään syöttötuolissa kun antaa kynän ja paperia tai muovailuvahaa. Kirjat on myös meillä kovassa käytössä, eli niitä luetaan ja katsellaan monta kertaa päivässä, poika tuntuukin osaavan jo kohta kaikki lempikirjansa ulkoa. Meillä on myös Duploja, niillä tykkää rakennella.
 
Lara83
Meillä piirretään, muovaillaan muovailuvahalla ja luetaan (eli lähinnä katsellaan kirjoja). Kun laitan ruokaa niin tyttö istuu syöttötuolissa ja piirtelee tyytyväisenä. Dubloilla rakennetaan päivittäin. Ja sitten tehdään yhdessä arkiaskareita, eli tyttö auttaa tyhjentämään astianpesukonetta, täyttää pesukonetta ja laittaa pyykkejä kuivumaan äidin apuna :) Myös ruuanlaitto kiinnostaa, eli tyttö keittelee omia keitoksia leikki kattiloilla ja pannuilla ja sitten äiti maistelee ruokia ;)
Nyt ollaan sairasteltu eikä ole pääty ulos joten on tarvinnut todella keksiä puuhaa kun muuten hypitään pitkin seiniä, viime viikolla rakennettiin olkkariin maja jne...
Ja sitten kun äiti ei jaksa leikkiä Ti-ti nalle dvd pelastaa päivän ;)

ja tytöllä ikää 1v7kk
 
Meillä poika 1v9kk on aina viihtyny myös yksikseen ja aika kuluu legoilla / pehmoilla / autoilla yms leikkien, mopolla ajellen, piirrellen, kirjoja selaillen ja ikkunasta ulos katsellen (olkkarin ikkunasta näkyy aika vilkkaalle tielle ja poika tykkää kattoa autoja, hälytysajoneuvojakin siitä menee usein ja ihmisiä koirien kanssa). Välillä poika tulee kirjan kanssa pyytämään syliin ja sit mä luen, välillä käyn lattialla leikkimässä kaverina. Välillä ulkoillaan pihassa tai puistossa, mut ei päivittäin... Poika kuiten nukkuu ulkona päikkynsä.

Telkkaria poika harvemmin kattoo ajankulunaan... Oikeestaan viikonloppuaamuisin saatetaan laittaa telkku auki ja sit joskus kattelee muitakin lasten ohjelmia. Satunnaisesti saa kattoa netistä jotain pätkiä.

En mäkään osaa oikein muuta neuvoa antaa ku että keksiä uutta tekemistä. Lapsen ois hyvä tottua myös siihen, että äiti/isä ei aina jouda viihdyttämään. Kotiaskareisiin voi ottaa mukaan.

Mites teillä jotka ootte jo muovaillu... Uskaltaako ton ikäselle antaa muovailuvahaa pelkäämättä, että lapsi syö sitä? Jätkää selkeesti kiinnostais sellanen, mut ei o viel kokeiltu. Piirtämistäkin pitää vahtia, että piirtää vaan paperiin.
 
Meillä tyttö 1v3,5kk
Joskus tuntuu, että kaikki muu kuin omat lelut kiinnostaa, mutta onneksi nekin joskus. Duploja myös meillä. Juuri oppinut laittamaan niitä yhteen. Aikaisemmin oltiin purkamislinjalla. Nyt tulee jo hienoa tornia. Pehmohevonen, joka hirnuu kädestä painettaessa ja päästää korskuntaäänen, kun painaa mahasta kovasti. Sen kanssa tykkää telmiä, kun on muodoltaan melkein pallo. Lisäksi ihan tavan pallot on nyt suosiossa, niitä on kiva vieritellä. Taaperokärry on myös kiva lastata täyteen leluja ja työnnellä.

Minuakin jäi askarruttamaan tuo muovailuvaha-asia. Ois kiva kokeilla, mutten tiedä minkälainen vaha on turvallista. Minkämerkkistä vahaa käytätte? Ja onko se turvallista silleen, jos sitä vähän menee suuhun? Tietenkin vahtisin tyttöä muovailuhetken ajan, mutta nopeasti se saa laitettua milloin mitäkin kitaansa.
 
No johan teillä pienestä tykkää muovilla... meillä kyllä se vaha enemmänkin menee suuhun. Ja Play Dohia meillä muovailu vahana.

Telkkua meillä ei juurikaan katsella vaan luetaan kirjoja. Touhottaa ihan hirveesti yksinkin, mutta isosiskon seurassa haluaisi olla.... sisko haluaa omaa rauhaa myös. Takuuvarmoja leikkejä meillä on kun pinoo lattialle tyynyjä ja pääsee pomppimaan niitten päälle. Autoparkkitalo on kanssa kiva ja pallojen heittäminen ja kiinniottaminen. Nyt tykkää kun annan kynän käteen ja pääsee värittelemään isoa pahvilaatikkoa. Leikkihevoset on meillä kanssa kova sana ja niitten päälle sitten pitäisi saada laitettua kaikkea mahdollista ratsastamaan ja kun ei onnistu niin johan alkaa kiukku. (tyttö pian 1v5kk)
 
Meillä vajaa 2v. tykkää katsella jos itse muovailen, itse ei oikein vielä saa mitään aikaiseksi. Mutta yhdessä kun tehdään, niin kivaa on. Play doh vahaa taitaa meilläkin olla eikä se pahemmin suuhun mene. Voihan sitä kokeilla ja jos ei onnistu, niin sitten laittaa joksikin aikaa sivuun.

Meillä lapset on viihtyny hyvin, jos niille antaa keittiöstä vispilän ja tyhjän taikinakipon ja välillä annoin pojalle sinne kaura yms. puurohiutaleita, joita voi sekotella. Myös tiskaaminen on ollu molempien mielipuuhaa ja ruuanlaitto. Myös mainoslehtiset on mukavaa puuhastelua, rapisevat ja niitä on kiva repiä ja sotku on mitä mainioin.
 

Yhteistyössä