Mitä pelaatte 3-vuotiaan kanssa?

Hei,

Tyttö täyttää pian kolme ja tekisi mieli ostaa pari mielekästä peliä hänelle, jota voisin itsekin sitten hänen kanssaan pelata. Mistä peleistä teidän 3 vuotiaat tykkäävät? Lotto löytyy ja muistipeliä on joskus pelattu, mutta oisko jotain lautapeliä? Palapelejä toki löytyy myös.
 
Me ollaan pelattu myös erilaisia muistipelejä, aluksi kortit kuvapuoli ylöspäin ja vuorotellen etsitään parit, ja kun se alkaa sujua ollaan otettu peliin mukaan noin 6 paria ja ne kuvapuoli alaspäin ja sit etsitään.
Myös domino alkaa jo jotenkin sujua.
Ankanpoikaset-lautapeli sopii aika pienille!
 
Kanin Loikka-peli on ihan tosi hyvä 3-vuotiaille. Siinä opetellaan laskemaan numeroita, ja hahmotuskyky kehittyy radalla liikkumisen myötä. Sitä meillä on pelattu aluksi yhdellä pupulla, sitten lisätty kahteen, nyt tyttö jo jaksaa pelta niin, että molemmilla on kolme pupua pelissä.
Kimbleä voi myös pikkuhiljaa opetella pelaamaan yhdellä nappulalla (sama periaate).
Eläinlotto (tai vastaava) on aivan huippusuosittu tuon ikäisille! Itsellä vaan tahtoo tulla korvistakin pihalle se, kun about 18 kertaa päivässä sen pelaa läpi, mutta toisaalta sehän on mun työtä.
 
ihan huippu värien opettelu peli on meillä Candyland, mukana aiheesta satu-cd. meillä ei noi kimbletyyppiset ole vielä luonnistaneet. muistipeli ja lotto on mukavia ja niitäkin voi pelata vaihdellen eri tyyliin (kuvat auki, kiinni...)
 
Meillä pelaillaan Choco-peliä, Muumi-Lottoa, muistipeliä, Pienet Sammakot -peliä, Pictolino- peliä. Kaikista tykkää kovasti. Olen jo pitkään ihmetellyt kun noille 2-3 vuotiaille ei ihan hirveästi noita pelejä ole markkinoilla vaikka ainakin meidän tyttö tykkää hurjasti pelien pelaamisesta.
 
Satunalleilla on myös kivoja pelejä pienille. Meillä on Nooan arkki -peli, virallinen nimi taitaa olla Kaksittain (muistipelityyppinen) sekä Nallejuna (värien tunnistamista). Molempia osaa jo kaksivuotiaskin pelata autettuna, värejä ei kyllä vielä tunnista mutta siinähän niitä oppii.
 
Meillä 3,5v neiti ja ostettiin just Mammuttimarkkinoilta Candyland lautapeli (5e) ja on neitin mielestä ihan huippu ja äitikin tykkää.

Muita pelejä mitä meillä pelataan on Domino, korteilla "sikarinkiä", Kimble, Lotto, muistipelit. Palapelejä kasaillaan myös.
 
Meilläkin tuo choco-peli ihan ykkönen. Myös palapelit tietty, dominoakin (kuvalliset laatat) tykätään pelata samoin muistipeliä.
Niin ja Miili kyseli tuosta chocosta. Kyse siis pelistä, jossa "paino-noppa vrt. kimble-noppa" kertoo pitääkö löytää pähkinä tai kirsikka. Ja "kärpästä" pitää varoa. Nuo pähkinät ja kirsikat ovat sellaisia herkullisia suklaapusun näköisiä nappuloita, joiden pohjassa kuva. Helppo, lyhyt ja lapsille ihan jännittäväkin peli, suosittelen.
 
Meillä pelataan dominoa ja muistipeliä.
Tänään pelattiin omilla säännöillä Tumbling Bob-peliä. Systeri löysi sen kirpparilta, mutta siinä ei ollut ohjeita, kuinka pelataan. Bob istu maalaamassa huojuvien tikapuitten yläpäässä ja sinne pitää lähettäá maali ämpäreitä, nopassa on numerot 2,2,3 ja 4 ja sitten on ämpärin kuva jossa miinus ja toinen missä plus. Onko kellään tätä peliä tai jotain samanlaista? kun ei tiedetän miten sitä pitäis niinkuin virallisesti pelata.
 
Choko peli on suosittu, samoin noppapeli, missä ensin kootaan iso palapelipohjaksi (oiskos maatilan eläimet?), korttipelit omilla säännöillä ja nyt sellainen laske koiralta pilkut peli (tyttö tosin jo 3,5-v). Monessa pelissä on omat sovelletut säännöt =)
 
tässä jo on aika plajon tullukki niitä mitä meilläkin pelaillaan, muta suosikkeja nyt on choko, muistipelit, domino, lotto (aikuiselle muuten ihan sikatylsä!), liukumäkipeli, leluhyllypeli, candy land, pienten uno.... meillä pelaillaan lähes päivittäin ja pelejäkin löytyy melkoinen määrä...lapselle, mutta enempi vielä aikuisille!! :)
 

Yhteistyössä