Appelsiinipossu
1 rkl öljyä
450 g porsaan suikalelihaa esim. marinoitua
1-2 paprikaa
1 sipuli tai 1/2 purjoa
1 valkosipulinkynsi
1/2 appelsiinin raastettu kuori
1/2 dl appelsiinimehua
2 rkl hunajaa
1 tlk (400 g) tomaattimursketta,
esim. basilikalla maustettuna
1/2 tl chiliä
1/2 tl suolaa
1/2 sitruunapippuria
tuoretta korianteria
Vihje:
Sama ruoka valmistuu samalla ohjeella myös muista lihasuikaleista, broilerista tai naudanlihasta.
1. Ruskista lihasuikaleet vähän kerrassaan öljyssä paistinpannussa.
2. Lisää kuutioitu paprika, josta olet poistanut kannan ja siemenet, sekä hienonnettu sipuli ja val-kosipulinkynsi.
3. Sekoita.
4. Lisää pestyn appelsiinin raastettu keltainen kuori.
5. Lisää appelsiinin mehu, hunaja ja tomaattimurske.
6. Kypsennä seosta puolisen tuntia hauduttaen.
7. Lisää chili, suola ja pippuri ja hienoksi silputtu, tuore korianteri.
8. Tarjoa lisänä maissilastuja ja säilöttyä chiliä, jos haluat tai riisiä.
Tomaattinen possurisotto
1 rs (n. 400 g) marinoituja possunsuikaleita
1/2 rkl öljyä
1 dl pakastettuja sipulikuutioita
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
2 dl pitkäjyväistä riisiä
3 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutiota
1/4 tl chilijauhetta
1 1/2 tl oreganoa
Pinnalle:
persiljaa
1. Ruskista possunsuikaleet kahdessa erässä paistokasarissa.
2. Lisää kasariin jäiset sipulikuutiot ja sekoita.
3. Lisää tomaattimurska, riisi, vesi ja puolikas kasvisliemikuutiota.
4. Mausta chilijauheella ja kämmenellä hienonnetulla oreganolla.
5. Peitä kasari tiukasti kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
6. Tarkista maku ja ripottele pinnalle runsaasti persiljaa.
7. Tarjoa mehevän salaatin kanssa.
Possu-kurkkupata
600 g possunsuikaleita
4 ½ rkl soijaa
1 rkl inkivääriä
1 iso tai 2 pientä purjoa
¾ tuoretta kurkkua
3 herkkukurkkua
1. Halkaise purjo, huuhtele ja suikaloi.
2. Ruskista liha padassa.
3. Lisää soija, inkivääri ja purjo.
4. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 5 min.
5. Suikaloi kurkut, lisää pataan.
6. Kuumenna muutama minuutti.
7. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Possupata
½ kg possunsuikaleita
1 ½ dl vettä
1 ¼ rkl ketsuppia
¼ tl sitruunapippuria
¼ tl mustapippuria
¾ tl currya
¾ tl timjamia
sinappia
1. Ruskista lihasuikaleet padassa.
2. Lisää muut aineet ja hauduta kannen alla 20 min.
3. Tarjoa riisin ja kermakastikkeen kanssa.
Inkivääripossua kiinalaisittain
porsaan suikalelihaa
vihanneksia
soijakastiketta
osterikastiketta
inkivääriä
maissijauhoja
1. Paista lihat nopeasti öljyssä ja nosta joko toiseen astiaan tai wok-pannun ritilälle.
2. Kaada ohuiksi leikatut lempivihanneksesi pannulle, lisää öljyä tarvittaessa.
3. Kypsennä vihanneksia hetki.
4. Lisää soija ja muut mausteet.
5. Halutessasi voit lisätä vettä ja suurustaa nesteen vaikka maissijauholla.
6. Lisää kypsät lihat takaisin vihannesten sekaan ja anna seistä hetken.