Mitä ruokaa mukaan sähköttömälle ja vedettömälle mökille saareen?

  • Viestiketjun aloittaja neuvokaa ensikertalaista
  • Ensimmäinen viesti
neuvokaa ensikertalaista
Olemme vuokranneet mökin saaresta, joten kaikki ruoat pitää viedä mukana eikä sieltä noin vain pääse lähtemään kauppaan jos puuttuu jotakin.

Mitä ruokaa ottaisitte mukaan? Jääkaappia ei ole eikä juoksevaa vettä. Vettä toki muuten on, koko saaren ympärillä.

En keksi muuta kuin epäterveellisiä vaihtoehtoja jotka säilyvät pitkään.
 
"piipi"
Hernekeittopurkkeja, pussimuuseja, säilykelihapullia, lettutaikinajauhoja, nuudeleita, tonnikalaa, hylamaitoa, pussikeittoja ja tietenkin kanisterin ruuan laittoon tarkoitettua vettä... Onha tuota ruokaa kaupanhyllyt pullollaan...
 
kylmis
On olemassa kannettavia kaasujääkaappeja, vähän kylmälaukun tyylisiä ja ihan kaasujääkaappeja ja niillä on meillä menty saaressa. Vuokramökillä tietty eri juttu jos ei muuten tarvetta tuollaisille ole. Olen vaan vähän hulno neuvomaan tämän takia.

Vihannekset säilyy, samoin säilykkeet ja kuivamuonat. Hedelmätkin. Kananmuniakin voi säilyttää lämpimässä, jos ne on jo kaupassa lämpimässä myynnissä. Toki suojaan ja varjoon sisälle. Voi säilyy suolaliemessä huoneenlämmössä, oikea voi siis.
Jos on ihan styroksinen kylmälaukku, niin tarpeeksi kylmäkalleja/jääpaloja mukaan ja saatte ainakin ekan vuorokauden pidettyä kylmänä jotain lihoja ja muita kylmäsäilytystä vaativia. Ne ei tosin sen kauempaa säily eli ne kannattaa syödä ekana iltana tai viimeistään seuraavan päivän aikana. Älkää availko kylmälaukkua turhaan.
 
Mummo maalta
Meillä on ollut vastaavissa oloissa käytössä purkkisäilykkeet (nautasika, tonnikala, lohi, hernekeitto, purkkilihapullat), kuivatavarat (pussikeitot, pussikastikkeet, kuivatut sienet, soijarouhe), iskukuumennettu maito ja maitojauhe, näkkileipä (ei se tuore leipäkään niin hurjan kauaa säily), hapankorput, korput, keksit jne. Ekan illan ruuat on kylmälaukussa ja toisen päivän ruuat mukana pakastettuina, jolloin sulavat sopivasti toiseksi päiväksi. Jos kellari käytössä, saa voin ja hillon kyllä säilymään siellä ja perunatkin pysyvät siellä parempina.
 
"Vieras"
Pusseista löytyy ihan hyviä kastikkeita ja pata-aineksia. Tomaattimakrillia voi käyttää jauhelihan sijaan. Ainaskin Lidlissä on ihan hyviä kalasäilykkeitä. Herkkusieniä purkissa. Juureksiakin myydään kuivattuina retkipakkauksissa. Sikanaudasta purkissa saa sipulin kanssa kastikkeen. Näkkäriä tai hapankorppuja.
 
"vieras"
No kaikkia mitä kuivakaapissa säilytät plus osa vihanneksista säilyy huoneenlämmössä ainakin jnkin aikaa. Linsseistä saa hyvääproteiinia. Kahvimaidoksi voi ottaa pieniä purkkeja iskukuumennettua maitoa, jos kestää sitä juoda. Säilyy avattuna ämpärissä vedessä jonkin aikaa..
 
5224
Olemme vuokranneet mökin saaresta, joten kaikki ruoat pitää viedä mukana eikä sieltä noin vain pääse lähtemään kauppaan jos puuttuu jotakin.

Mitä ruokaa ottaisitte mukaan? Jääkaappia ei ole eikä juoksevaa vettä. Vettä toki muuten on, koko saaren ympärillä.

En keksi muuta kuin epäterveellisiä vaihtoehtoja jotka säilyvät pitkään.
Oletan, että vettä otatte kuitenkin jossain kanistereissa jne? Onko joku kaasupoltin tai kaasuliesi?
Limut ja mehut säilyy huoneenlämmössäkin avattuna pari päivää. Tai jos johonkin viileään ikkunanväliin saa, tai sinne järveen viilenemään.
Tölkkiruokia voi ottaa, ja pussiruokia.. Ja esim kurkku ja tomaatti säilyy huoneenlämmössä..
 
"vieras"
Taas pitää kysyä, että eikö siellä todellakaan ole mitään viileää tilaa, jotenin en jaksa uskoa, ettei ole kellaria tai kaasujääkaappia. Jos kellari on, niin sitten ihan normaaleja ruokia veisin mukanani.
 
"vieras"
Jos lihaa haluaa mukaan, niin sen voi pakastaa kotona ja pakata kylmälaukkuihin. Ei tarvitse samana iltana syödä. Puss- ja säilykeiruokia on vaikka minkälaisia. Retkeilyliikkeistäkin kannattaa katsoa vaihtoehtoja. Montako päivää olette saaressa? Pääsettekö ollenkaan kauppaan?
 
"saana"
Esipaistettua leipää sellaisessa muovipakkauksessa, jonka voi sit kypsentää pannussa kannen alla, jos uunia ei ole. Nimimerkillä tuoretta leipää veneessä joka päivä...
 
"Vieras"
Voi luoja, onko ihmiset oikeasti näin uusavuttomia. Otatte kylmälaukun mukaan ja laitatte sinne kylmässä säilytettävät. Mökillä kuin mökillä on yleensä maakellari tms. Kaivakaa vaikka kuoppa maahan itse jos ei ole.
Onko järveä? Sillähän saa kyllä jäähdytettyä myös, iskette vaikka koko kylmälaukun järveen päiväksi.

Lihaa, kalaa, perunoita, herkkusieniä, kasviksia, mansikoita, purkkikermavaahto, lettutarpeet.
Grillaisin ja nauttisin olostani. Ihan samaa ruokaa mitä veisin minne tahansa.
 
"mökkeilijä"
Meillä ei ole mökki saaressa, mutta korvessa kuitenkin. Siellä on kellariluukku lattiassa, jossa kesähelteillä on noin 12-15 astetta. Jos ei hellettä, niin saattaa olla jopa alle 10 astetta.

Mutta siis otat kylmälaukkuja ja pakastat kaikki lihat ennen kylmälaukkuun laittoa, läpikotaisin. Ja sitten kaikista arimmat ruoat pohjalle ja sanomalahtiä kerroksittain väliin. Ja otat kaksi kylmälaukkua, toinen on ns. käyttökylmälaukku ja toinen varasto. Sitä varastoa ei auota kuin max kerran päivässä ja sitä käyttökylmälaukkua useamminkin. Ja pakastat mahdollisimman monet ruoat. Alkuviikosta syötte niitä lihoja ja loppuviikosta säilykkeitä, esim. lihapullia on saatavana säilykkeinä. Hylamaito säilyy paremmin kuin normimaito, ostatte sitä esim. 2 dl tetroissa, kyllä se säilyy hyvin sen mitä sitä tarvii. Ja minäkin luulen, että siellä on pakko olla joku kellariluukku.
 
Metwurstit ja pepperonit säilyy aika hyvin lämpimässäkin, ollut vaelluksella aina kova sana nuotiolla grillattuna tulee tosi hyvää, vaikkakin suolaista. Voi tosiaan säilyy vedessä, sulatejuustokin aika hyvin ihan huoneenlämmössä. Pakatut leivät säilyy vaikka tappiin asti.
Tuoreet hedelmät ja vihannekset säilyy huoneenlämmössä, juureksetkin, enpä kuivattuja viitsisi lähteä etsimään.

Laittaisin jotain ruokia valmiiksi jo kotona ja pakastaisin köntteinä, niin pitävät kylmälaukkua kylmänä, eikä ole vaikea kokata perillä, pari päivää pääsee näillä. Tuoreen lihan kanssa on vähän niin ja näin, tarviiko sitä sitten ollenkaan, jos vaikka saisi vähän kalaa ja kuitenkin on kasviksia, kanamunia ja vaikka hernekeittoa. Keksejä, sipsejä ja nameja tottakai mukaan kanssa.

Onkivehkeet tottakai mukaan, kyllä sitä rannaltakin ongittua särkeä ja lahnaa syö, jos oikein kova nälkä tulee.
 

Yhteistyössä