Mitä salaattia teillä käytetään eniten? Jäävuorisalaatti, lehtisalaatti,kaali.....?

  • Viestiketjun aloittaja "jänes"
  • Ensimmäinen viesti
"jänes"
Meillä käytetään melkeinpä ainoastaan jäävuorisalaattia, kyllästyttää tuo jo hiukan.

Sitä ruukkusalaattia tulee ostettua satunnaisesti, säilyy mielestäni paremmin kuin tuo jäävuori, jäävuoresta tulee helposti kitkerää jo päivässä vihanneslokerossa.

Mitä te laitatte salaatteihin? Mitä muita niitä edes on?
 
Jäävuorisalaatissa on ymmärtääkseni huonoimmat ravintoarvot ja usein eniten myrkkyjä. Muistan Jamie Oliverin ohjelman missä se heitteli noita salaattikeriä pitkin seiniä pihalla ja sanoi, että niitä ei pitäisi syödä kenenkään.
 
"ramppa"
Meillä monesti ruukussa olevaa jääsalaattia ja sen kaverina muita. Esim. rucolaa, friseesalaattia ja muita ruukussa olevia. Yrttejä unohtamatta, ne on salaatissa ihania. Toki myös kaalia ja kiinankaalia toisinaan. Raastettu porkkanakin sopii salaatteihin.
 
"ramppa"
Salaattiruukku maksaa sellasen 1.5 e noin ja siihen lisukkeet vaihdellen. Eli 2-3 e menee ruoan kanssa syötävään salaattiin päivässä. Joskus enemmänkin. Annos on kyllä sen kokoinen, että riittää kaikille mukavasti.
 
"Anne"
Jäävuorisalaattia, lehtisalaattia, friseesalaattia. Josks teen kiinankaaliin mutta muut ei tykkää oikein kaalista niin teen sitten kaalisalaatit erikseen (coleslaw :p ) ja sitä syö sitte kuka tahtoo muiden lisäksi.
 
Nykyään ostan niitä ihania sekoituksia, baby leaf -tyyppisiä, missä on nuoria lehtiä eri salaattilaatuja. Ei tule järin kalliiksi, laatikko 1,30 e ja siitä saa parin-kolmen päivän salaatit. Meillä tosin vain aikuiset syö mitattavissa määrin salaattia, lapset pakotetaan :)vampire:) maistamaan hiukan.
 

Yhteistyössä