Mitä tehdä jos on liian kuuma öisin?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 14.07.2018 klo 00:03.

?

Miten saa kuumuuden pois

Tämä äänestys sulkeutuu 21.07.2018 klo 00:03.
 1. ?

  0 ääntä
  0,0%
 2. ?

  0 ääntä
  0,0%
 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Minua auttaa se että kaadan esim vesipullosta kylmää vettä päälleni.
   
  #1
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  Ennen nukkumaanmenoa kannattaa käydä niin kylmässä suihkussa kuin suinkin kestää. Jos pystyy ja viitsii olla kylmän alla niin pitkään, että hampaat kalisevat ja huulet sinertävät, saa taatusti nukuttua koko yön ilman hikoilua. Tällainen äärimmäisyys ei kuitenkaan ole välttämätöntä, vaan kevyempikin kylmähoito auttaa. Nukkua kannattaa alasti ja ilman peittoa.
   
  #2
 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Kylmänkostea pyyhe peitoksi.
  Pussiin kylmää vettä ja niskan päälle.
   
  #3
 4. Lispetti

  Lispetti Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2012
  Viestejä:
  28 946
  Saadut tykkäykset:
  2 831
 5. vierailija

  vierailija Vieras

 6. m1es

  m1es Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2014
  Viestejä:
  5 811
  Saadut tykkäykset:
  771
  Kannataa touhuta sellaista, missä hikoilua ei muista eikä huomaa...

  [​IMG]
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #6
 7. vierailija

  vierailija Vieras

  Jos käyt kylmässä suihkussa tai laitat ympärillesi jääpaloja, niin kehon lämmöntuotanto käynnistyy:rolleyes:
  Kyllä se suihku tai märkä rätti otsalla/vatsalla saa olla ihan vaan haalea tai jopa lämmin. Kokeile mikä lämpötila itsellesi sopii.
  Meillä on parvekkeen ovi auki yöt (hyönteisharso oviaukossa) niin viilentää edes vähän, vaikka aika lämmin tuolla ulkonakin on.
   
  #7
 8. vierailija

  vierailija Vieras

  Jos on kuuma nukkua sisällä niin on se sitä ulkonakin.Siksi niitä verhoja ja ovia pidetää kiinni ettei ulkona oleva lämpö tule sisälle.
   
  #8
 9. 0oo0

  0oo0 Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Viestejä:
  6 235
  Saadut tykkäykset:
  3 988

  Ainakin meillä näillä ilmoilla on yöllä kylmempi ulkona. Aamun ja aamupäivän sisällä on viileämpi mutta silloin ei enää nukuta. Iltapäivällä ja illalla taas on ihan vitun kuuma joka paikassa.

  Eli telttaa suosittelen minäkin. Silleen, että pystyttää vain sen sisäkangasosan ja jättää sateenpitävän kalvon kokonaan veks.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #9
 10. vierailija

  vierailija Vieras

  Joo, noin on tehty vuosikymmenet: ikkuna kiinni sieltä missä paistaa tai on lämmintä. Ovi auki sieltä missä on viileää, menee kuumuus oven yläkautta YLÖS, ja ulos, koska kuuma nousee aina ylös. Kellarin oven voi avata ja siivota kans - siellähän on suunnilleen +3-5 astetta kesällä. Ja tuuletus ulos sinne varjon puolelle tietysti yhtaikaa. Illalla onkin mukavan viileää istua siellä aamuterassilla ja uittaa jalkoja vadissa:)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #10
 11. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei todellakaan käynnisty mikään lämmöntuotanto. Tuo on nyt taas jotain pseudotiedettä. Jos ihminen ylikuumenee - ihan sama mistä se kuumeneminen johtuu - kroppaa viilennetään kylmällä. Parhaat paikat ovat pää, niska ja taipeet eli nivuset ja kainalot. Jos haalea kosteus olisi ihanteellista, niin sittenhän niissä hikisissä lakanoissa pyöriminen olisi suorastaan miellyttävää näin kesäkuumalla. Se ei kuitenkaan ole eli se asia tuli sillä todistetuksi.

  Kannattaa kokeilla sitä kylmää suihkua. Sittenhän sen tietää ihan omakohtaisesti auttaako se vai ei. Ei siitä haittaakaan ole eikä tarvitse arvailla tai olettaa.
   
  #11
 12. vierailija

  vierailija Vieras

  Joo, huoneenlämpöistä juomaa täytyy saada kun hikoilee normaalia enemmän. Kylmää jos juo, tulee kohta kuuma siksi kun elimistö alkaa tuottaa lämpöä. Kokeile vaikka, jos et muuten usko!
   
  #12
 13. vierailija

  vierailija Vieras

  Jälkihiki tulee saunasta tai kuumasta suihkusta. Hikoilu liittyy elimistön tarpeeseen viilentää itseään. Jos ja kun ihmiselle "tulee kuuma" eli hiki alkaa virrata kylmän juomisen jälkeen, se johtuu siitä, että ihmisellä on ollut kuuma jo ennen juomista. Todennäköisesti hän jopa juo juuri siksi, että on kuuma ja on jano ja kun kroppaan vihdoin saadaan lisää nestettä, voi normaali jäähdytysprosessi hikoiluineen käynnistyä. Jos sen sijaan juot lasillisen kylmää vettä ihan muuten vaan tai vaikkapa silloin kun sinulla onkin oikeasti kylmä, ei kehossa todellakaan ala mikään lämmöntuotanto. Tuo on aivan älytön väite, joka ei perustu yhtään mihinkään faktaan. Noita kaikenlaisia uskomuksia on olemassa ja joskus aikoinaan jopa piti urheilun yhteydessä jouda suolavettä, mutta vähän voisi järkeäkin käyttää. Kylmä EI TODELLAKAAN käynnistä lämmöntuotantoa yhtään sen enempää kuin aiheuttaa ihon menemisen kananlihalle ja juuri ennen hypotermiaa tahdosta riippumattoman tärinän, joilla ei kummallakaan ole kuitenkaan mitään tekemistä sen kanssa tunteeko olonsa tukalaksi helteellä.
   
  #13
 14. vierailija

  vierailija Vieras

  Hyväksi todettu viilennyskeino on ottaa vaippaharso, kastella se ja vääntää mahdollisimman kuivaksi. Sen sitten levittää paljaalle iholle sängyssä, niin fysiikka hoitaa viilenemisen veden haihtuessa vähitellen.
   
  #14
 15. vierailija

  vierailija Vieras

  Ilmalämpöpumppu ja säädetään haluttu lämpötila.
   
  #15
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti